Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zpátečka

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Mám problémek, včera jsem zjistil, že mi neustále svítí bílá zpětná světla na e34...... Cim to může být a kde hledat chybu??? Poradíte někdo.
psena
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od psena »

No urcite spinac, ale kde je umisten to nevim.Pravdepodobne na prevodovce
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mkalous »

jo, napadlo me, ze asi spinac..... jenze to by svitila svetla furt? To by spis nesvitila, ne?
a kde je spinac bych taky potreboval vedet.........
voko21
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od voko21 »

mkalous píše:jo, napadlo me, ze asi spinac..... jenze to by svitila svetla furt? To by spis nesvitila, ne?

Mě to zase nesvítilo, tak jsem si lehnul pod auto, sáhnul jsem na ten vypínač (kterej je k nepřehlédnutí pod řadičkou), odpojil jsem ho vyfoukal kontaktolem a bylo hotovo. :wink:
Pavel 528
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Pavel 528 »

mkalous píše:jo, napadlo me, ze asi spinac..... jenze to by svitila svetla furt? To by spis nesvitila, ne?

no mohly se spect kontakty v tom spinaci...takze zkus odpojit draty a hned uvidis...muze to byt i jinde-tedy nekde specene draty k sobe,kde je ten spinac presne nevim,ale nekde na prevodovce... :D :D
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mkalous »

no, kdyby to nesvitilo, tak to bych si rekl, ze to je tim spinacem... ale ze to sviti furt, to je mi zahada.....
a spinac najdu snad odpoledne....
Pavel H

#7 Příspěvek od Pavel H »

Spinac je na pravem boku v horni casti prevodovky. Kdyz pod to vlezes, tak uvidis dva draty, ktere k nemu vedou. Ja kupoval novy v Elitu. Platil jsem za nej neco pres kilo.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od mkalous »

Problém vyřešen, či-li se stal neaktuálním. Děkuji všem zůčasněným za informace a za rady.
Jelikož konečně přestalo pršet, vlezl jsem pod auto a ten spínač jsme našel hned (bodejď by ne, našel by ho i slepej). Začal jsem hledat chybu. A jak tu někde padlo, kdyby byl spínač v háji, tak to nesvítí, ale mě to svítilo furt, tudíž, někde to bylo spojené. A taky že jo. TA podělany kabely byly tak dlouhy, že prachsprostě se přibrousili o kardan a spojili. Takze jsem je odizoloval, zkrátil hodil zpátky a je klid..... 8O
Jqak jednoduché a primitivní, kdyby takhle jednoduché řešení bylo u kazdého problému. :D
honza_525_TDS

#9 Příspěvek od honza_525_TDS »

Mám velmi zvláštní problém. Všechno se zdá že funguje naprosto normálně až do chvíle kdy zamknu auto a najednou se rozsvítí Zpátečková světla. Jakmile auto odemknu, tak zase zhasnou. Jediné jak se mi povedlo docílit aby zpátečka nesvítíla když je auto zamčené, je tak, že jsem auto normáně zamknul, pak jsem šel ke kufru a kufr jsem klíčkem ručně odemknul. Takže auto zamčené, kufr odemčený a nesvítí. Vůbec tomu nerozumim. Pokud je auto normálně odemčený, tak zpátečkový světla fungujou naprosto normálně. Pokud by někdo někdy měl podobný problém, tak mi prosím poraď te, vůbec nevím co s tim. Jinka jse o E34 525TDS sedan. Za každou pomoc předem děkuju. Honza
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Zlontroluj svazek u pantu co vede do víka.Vypadá to že bude prošoupanej.
honza_525_TDS

#11 Příspěvek od honza_525_TDS »

Ok dík moc, hned na to juknu a dám vědět na co jsem přišel.
honza_525_TDS

#12 Příspěvek od honza_525_TDS »

Je to svazkem, sice neni na první pohled nijak poškozenej, ale už na ten druhý je vidět, že je uvnitř svazku, je přerušen uplně jeden drát a ostatní jsou načatý. Sice nechápu, jak se to mohlo stát pod kobercem, kde se nijak zásadně ten svazek nehýbe a už vůbec ne že by se někde dřel. Ale myslí že to bude určitě ono. Dík moc za pomoc.
honza_525_TDS

#13 Příspěvek od honza_525_TDS »

Hotovo, výsledek 4 dráty uplně přerušený a další 4 popraskaná izolace, která zdegradovala nejspíš stářím a uplně ztvrdla. Ještě jednou dík moc.
Odpovědět