Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Denní svícení

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Mad Max »

Tohle je napsáno v manuálu.

Řízení osvětlení za jízdy ve dne:
Je-li to požadováno, může spínač světel zůstat v poloze 2.stupně. Při vypnutí zapalování
se automaticky vypne vnější osvětlení.

V závislosti na provedení systému je také možné, že osvětlení při jízdě ve dne je automaticky zapojováno při poloze klíčku zapalování 2 když je spínač v poloze 0.

1.stupeň: obrysová světla
2.stupeň: tlumená světla

Mailem mi přišel dotaz, zda jdou zapojit světla, aby se při nastartování automaticky zapla?
Jak to tedy přepnout na automatické svícení? Lze tuto úpravu udělat doma, nebo musí do servisu?

Díky za rady.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

kdyz nechas svetla v poloze 2 tak ti zustanou prece svitit parkovacky, kdyz vypnes klicek....
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Mad Max »

Podle toho co píší v manuálu si myslím, že jde nějak přepojit, nebo softwarově nastavit, aby se světla sama rožla při nastartování a to se spínačem v poloze "0"!!!
Jak na to, nevím.
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od RedBaron »

Mad Max píše:Podle toho co píší v manuálu si myslím, že jde nějak přepojit, nebo softwarově nastavit, aby se světla sama rožla při nastartování a to se spínačem v poloze "0"!!!
Jak na to, nevím.

Přesně tak! V manuálu to je, ale ve skutečnosti zůstanou parkovačky svítit a nevšim jsem si, že by zhasly než dojdu domů, to by bylo logický. Taky bych chtěl automatický světla. Svítím a zapínám pás sotva nastartuju kdykoli a kdekoli a takhle zbytečně ničím vypínač a riskuju, že někdy zapomenu.
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Mi,co svítíme celej rok máme o starost míň :D
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RedBaron »

M3maniac píše:Mi,co svítíme celej rok máme o starost míň :D

Ne, máme o starost víc, jen jsi nás nepochopil. Nechci ty světla vůbec vypínat. Po nastartování motoru a? jdou furt!
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#7 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

RedBaron píše:
M3maniac píše:Mi,co svítíme celej rok máme o starost míň :D

Ne, máme o starost víc, jen jsi nás nepochopil. Nechci ty světla vůbec vypínat. Po nastartování motoru a? jdou furt!

Jasně pochopil,ale myslím že to tu vzniklo na popud povinnosti svítit v zimním období.... :D teda pokud se nepletu...
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RedBaron »

M3maniac píše:myslím že to tu vzniklo na popud povinnosti svítit v zimním období.... :D teda pokud se nepletu...

To bych ani neřekl. Spíš je to snad jediná nejasnost, která mi zůstala v kebuli po přečtení manuálu a když na ni MadMax kápnul, tak jsem taky zvědav, jestli někdo tu "vychytávku" už nemá zmáklou, moc by se to hodilo. Já svítím taky pořád.
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Mad Max »

Jak sednu do auta, první co udělám se připoutám, nastartuju, rožnu světla a zařadím Déčko. Moc často se mi nestává, že bych zapoměl světla posléze zhasnout. A když přeci zapomenu, tak check-control mě upozorní "Light On?" a zazní gong po otevření dveří.

Je fakt, že by se mi také hodilo aby se světla automaticky rožla při nastartování. Proč tu možnost neviužít, pokud to pujde nějak nastavit.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Mad Max »

Napíšu přímo do Renocaru a počkám co mi odepíšou.
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mad Max »

Zave_M50 píše:http://www.vrchlabi.cz/e30/navody/dennisviceni/

Díky za tip.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Takovouhle zbastleninu bych si do auta nikdy nedal. Myslím si, že automatické zapnutí světel po nastartování by mohlo jít nastavit MODICem. Viděl jsem to u SAABu dovezenáho ze Švédska, světla se zapnuly s mírným zpožděním, když už běžel motor.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#14 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já zase zkusím kontaktovat pro změnu AuTec.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Vlasta píše:

Takovouhle zbastleninu bych si do auta nikdy nedal. Myslím si, že automatické zapnutí světel po nastartování by mohlo jít nastavit MODICem. Viděl jsem to u SAABu dovezenáho ze Švédska, světla se zapnuly s mírným zpožděním, když už běžel motor.

Kdyby jsi to precetl cele, tak se tam pise ze se rozsveci se zpozdenim.
Autor zbastleniny.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Francis píše:
Vlasta píše:

Kdyby jsi to precetl cele, tak se tam pise ze se rozsveci se zpozdenim.
Autor zbastleniny.

Promiň, ale do profesionálního provedení to má dost daleko. Do E30 je to možná dobré, ale u novějšího auta tahle montáž nebude to pravé ořechové, tam kde BC pozná i prasklou žárovku by tohle zařízení mohlo vyvolat chybu. Podobné zařízení profesionálně udělané nabízí např. Jablotron.
Maranelo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Maranelo »

Vlasta píše:Promiň, ale do profesionálního provedení to má dost daleko. Do E30 je to možná dobré, ale u novějšího auta tahle montáž nebude to pravé ořechové, tam kde BC pozná i prasklou žárovku by tohle zařízení mohlo vyvolat chybu. Podobné zařízení profesionálně udělané nabízí např. Jablotron.

Ahaaaaa takze podle pána E30 nepozná a neinformuje o praskle zarovce hmmm :roll: :roll: :roll:
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RedBaron »

Maranelo píše:Do E30 je to možná dobré, ale u novějšího auta tahle montáž nebude to pravé ořechové, tam kde BC pozná i prasklou žárovku...

Prasklou žárovku poznala i moje šestka z roku 81.
Maranelo
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Maranelo »

HEEEEEEJ :!: :evil: :!: RED BARONE ja tu kokotinu nenapsal :? :idea:
Anonymous

#20 Příspěvek od Anonymous »

Nedohadujte se kdo co napsal a hledejte radši jiné řešení.To co je popsané není zrovna š?astné,ale snaha byla.
Odpovědět