tak sem se rozhod jeste pred zimou vymenit olej... predpokladam ze kdyz je tam momentalne posyntetika 10w40, tak tam asi tenhle olej zase narvu... no ale chtel sme se optat jak je to s olejovym filtrem... je tam ten klasickej sroubovaci? a co ten na vrchu v tom hlinikovem pouzdre? a jak je to s mnozstvim oleje? 5litru?
Jo tak ted sem se byl optat v prodejne a je tam jen ten filtr v tom hlinikovym kalisku co je nahore a nemaji ho a pry ani nevi kde ho sehnat, takze se asi jedine poptat v renocaru... nevite zhruba jaka je cena?
skautik píše:vsechny oleje pokud maji urcitou specifikaci jsou si hodne podobne, vubec bych se nebal tam nalit ten nejlevnejsi
No nejakej co sem ted kupoval nedavno na doliti, nejaka znacka takovej stribrnej obal (maji ho plnou prodejnu takze asi trochu znamej asi je) tak stoji 5litru nejakych 520korun... coz je celkem rozdil od nejakeho castrolu za 1500... taxe prave ptam... ale taky myslim ze by to nemelo byt ty rozdily nejake znacne... Jo jinak predpokladam ze se tam doliva 5litru...
mam tady 100 Lt vyjetyho fritovaciho oleje, kdyby jsi mel zajem, je tvuj... Ja do vsech benzinaku leju jakejsi TITAN, sehnal jsem ho z velkoobchodu za 90 kc vc DPH v 60lt baleni, resp. sudu, a muzu rict, ze i levne oleje jsou dobre... menim po 15tis km a opravdu pohoda..
Zave_M50 píše:Jo tak ted sem se byl optat v prodejne a je tam jen ten filtr v tom hlinikovym kalisku co je nahore a nemaji ho a pry ani nevi kde ho sehnat, takze se asi jedine poptat v renocaru... nevite zhruba jaka je cena?
tos byl v nakym hokynarstvi nebo co ? to je naprosto obycejnej olejak kterej pouzivaj desitky aut a vyrabi kazda znacka na filtry.
BMWAK: jo ja vim... je tam jen ten vlozenej v tom kalicku nahore...
Darmon: sme myslel ze je to dobrej kseft, maji tam plny prdele oleju, taxem myslel ze povwedou i filtry, ale ne vsechny mozne maji ale na toto nee... se optam nekde jinde, ale rek bych ze bude normalne k sehnani... dik..
Margos: neprodas mi par litru? (ale ne te vysmažené lukany)
darmon píše:to je divny, tady maj i ty nejmensi kramy baworacky filtry bezne skladem.
jo on mi rikal ze ty klasiky sroubovaci tam ma, ale tyto co potrebuju ja tak pry nee a pry ani nevi od koho to sehnat... tak me napadl jedine renocar... ale ja myslim ze se bude dat kdekoli jinde bezne koupit...
Ono to s těma olejama nebude asi jedno, když BMW vždycky lije do jejich motorů Castrol nebo Mobil1...
Ani by jste nevěřili, co dá práce sehnat na M30 olejovej filtr, v BMW mě dali jinej, ten správnej neměli a tak jsem po dlouhým hledání v rajchu sehnal až na objednávku do 2. dne u firmy Wessels&Müller, nalil jsem tam už po 2. výplachovej Valvoline 15W40 aby si zvykl a po jedné cestě domů tam naleju Castrol GTX 10W40, a? to pěkně klouže