Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Olej a filtr

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
darmon
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od darmon »

Jawak píše:Ono to s těma olejama nebude asi jedno, když BMW vždycky lije do jejich motorů Castrol nebo Mobil1...
Ani by jste nevěřili, co dá práce sehnat na M30 olejovej filtr, v BMW mě dali jinej, ten správnej neměli a tak jsem po dlouhým hledání v rajchu sehnal až na objednávku do 2. dne u firmy Wessels&Müller, nalil jsem tam už po 2. výplachovej Valvoline 15W40 aby si zvykl a po jedné cestě domů tam naleju Castrol GTX 10W40, a? to pěkně klouže :)

no ty vole, v praze ho koupis v kazdym krame s autodilama, ja ho bral vzdycky v tom na kterej jsem narazil cestou. Libovolna rychlovymena oleje (penzoil, atd) ho ma taky
George_D
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od George_D »

Já kupuju u nás v krámečku vložku taky do 100 Kč
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
mayklmaykl

#23 Příspěvek od mayklmaykl »

no myslim ze setrit na oleji neni nejlepsi napad...bmw leje castrol nebo mobil...nebo aral.to jsou dle nakejch studii nejlepsi oleje dle nakejch vedecko fantastickejch kecu kerejm sem se rozhod uverit.lidi co znam kupujou mobil aral castrol i nektery jiny, ale castrol uz prej neni co bejval dle tech studii... :?: jinak filtr kupuju nakej asi za dvoukilo olej mobil1 5w-50, 475 kč/l a menim max po 10 000km...
margos
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od margos »

mayklmaykl píše:no myslim ze setrit na oleji neni nejlepsi napad...bmw leje castrol nebo mobil...nebo aral.to jsou dle nakejch studii nejlepsi oleje dle nakejch vedecko fantastickejch kecu kerejm sem se rozhod uverit.lidi co znam kupujou mobil aral castrol i nektery jiny, ale castrol uz prej neni co bejval dle tech studii... :?: jinak filtr kupuju nakej asi za dvoukilo olej mobil1 5w-50, 475 kč/l a menim max po 10 000km...

musim ti oponovat, je jasne ze bmw od vyroby tam nebude lejt respol, titan nebo fuchse. ale jen znackove zbozi, tedy castrol nebo mobil. V jednickove restauraci taky nedostanes kombajnovku na piti, ikdyz je dobra. Podle me pokud olej splnuje pozadovane parametry, na znacce nezalezi. Za tu si potom jen a jen radne priplacis 8)
RostaO

#25 Příspěvek od RostaO »

darmon píše:
Jawak píše:Ono to s těma olejama nebude asi jedno, když BMW vždycky lije do jejich motorů Castrol nebo Mobil1...
Ani by jste nevěřili, co dá práce sehnat na M30 olejovej filtr, v BMW mě dali jinej, ten správnej neměli a tak jsem po dlouhým hledání v rajchu sehnal až na objednávku do 2. dne u firmy Wessels&Müller, nalil jsem tam už po 2. výplachovej Valvoline 15W40 aby si zvykl a po jedné cestě domů tam naleju Castrol GTX 10W40, a? to pěkně klouže :)

no ty vole, v praze ho koupis v kazdym krame s autodilama, ja ho bral vzdycky v tom na kterej jsem narazil cestou. Libovolna rychlovymena oleje (penzoil, atd) ho ma taky

...jo, podobna zkusenost s filtrem k M30, ale mozna uz to je v rajchu prilis historicky model motoru...
Odpovědět