Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
diody místo zárovek,ale
-
- Kontaktovat uživatele:
skautik píše:John píše:co se týče náhrady LEDek místo žárovek, mám vyzkoušené kompletní podsvícení palubní desky atd. a vzhed je stejný jako s žárovkama, ale spolehlivost nesrovnatelná.
jenze tady se asi resi led do blinkru, ne do palubky...
Viděl jsem někde v www shopu LEDky na klasické patici, Je jich na té patici asi 7 ,dáš to na místo žárovky a hotovo.
-
- Kontaktovat uživatele:
voko21 píše:skautik píše:John píše:co se týče náhrady LEDek místo žárovek, mám vyzkoušené kompletní podsvícení palubní desky atd. a vzhed je stejný jako s žárovkama, ale spolehlivost nesrovnatelná.
jenze tady se asi resi led do blinkru, ne do palubky...
Viděl jsem někde v www shopu LEDky na klasické patici, Je jich na té patici asi 7 ,dáš to na místo žárovky a hotovo.
tendle shit jsem prave koupil, ale sviti smerove a to jen pred sebe ne do stran, takze z uhlu to neni videt vubec nic.....jedine na co se daji pouzit jsou brzdova svetla tam je smer dany...do blinkru je to hodne nebezpecne !!!
tak na tohle jsem se ptal letos na Amperu vyrobce LEDek.. pry vyrabeji i ledky s rozptylem jako ma zarovka, takze to by asi resilo tento problem...
chce to jen si vybrat tu spravnou.. jinak takovy ty super LED co casto prodavaj v tunning diech za 150Kc/ks - tomu se musi clovek jen smat.. maji na tom rabat snad 500%
chce to jen si vybrat tu spravnou.. jinak takovy ty super LED co casto prodavaj v tunning diech za 150Kc/ks - tomu se musi clovek jen smat.. maji na tom rabat snad 500%

-
- Kontaktovat uživatele:
Zave píše:delaji ledky s vybrousenym konusem a tim padem to dela jiny lom svetla a je i jinej rozptyl... ty se preci prodavaj do parkovacek.. ja je tam mel kdyz sme koupil auto a hned sem tam dal zarovky... ty sou nejlepsia kdyz praskne tak se vymeni ne? jednou za rok bo kolik vydrzi me to netrapi...
Ale porad to neni jako zarovka, zatim nemaji takovej rozptyl
-
- Kontaktovat uživatele:
Jason píše:Zave píše:delaji ledky s vybrousenym konusem a tim padem to dela jiny lom svetla a je i jinej rozptyl... ty se preci prodavaj do parkovacek.. ja je tam mel kdyz sme koupil auto a hned sem tam dal zarovky... ty sou nejlepsia kdyz praskne tak se vymeni ne? jednou za rok bo kolik vydrzi me to netrapi...
Ale porad to neni jako zarovka, zatim nemaji takovej rozptyl
jj

Dopředu bych LED vubec nedával i kdyby měli vetší rozptyl (myslím že ten rozptyl často bývá částečně na úkor svítivosti). Přes den za slunečního světla to podle mne půjde stejně špatně vidět. Snad jedině dozadu bych to bral, ty světla jsou pak reflexnější bez "časové prodlevy" I/O. Jako u A8, ten zadní blinkr umí vnoci pěkně probudit... 

mam E39 2001 a chcel by som v angel eyes vymenit klasicke ziarovky za biele diody, aby to pekne ladilo ku xenonom.
ked som vsak kupil diodu v potrebnej patici (http://www.autodoplnky.cz/index.php?typ ... ozi=267418), presne pasovala, vsetko fajn, ale nesvietila - namiesto nej sa ako nahrada jemne rozsvietila smerovka. predpokladam, ze dioda mala maly odpor a RJ ju "nevidela"...
viete niekto, ako by som to mohol ojebabrat?
klasicke ziarovky svietia tak torsku do zlta, chcel by som to pekne jasne biele. diiik.
ked som vsak kupil diodu v potrebnej patici (http://www.autodoplnky.cz/index.php?typ ... ozi=267418), presne pasovala, vsetko fajn, ale nesvietila - namiesto nej sa ako nahrada jemne rozsvietila smerovka. predpokladam, ze dioda mala maly odpor a RJ ju "nevidela"...
viete niekto, ako by som to mohol ojebabrat?

-
- Kontaktovat uživatele:
U blinkru bude nahrada zarovky LEDkou velkej problem. Prodleva blika, neblika je zavisla na odporu vlakna (je zarazen do obvodu casovace). U starsich aut, kdyz vlakno prasklo, tak se vyrazne zmenila-zrychlila. Jinak LEDky sou paradni, slo by to predelat bez vetsich problemu.
U LEDek je dobrej jejich odber. Parkovacky odebiraj s zarofkama vetsinou okolo 2 A s ledofkama je to okolo 100 mA (20x min. sviceni pres noc se nemusi resit, 20 dni nepretrzityho sviceni = 20Ah tj. 1/3 kapacity baterky).
U LEDek je dobrej jejich odber. Parkovacky odebiraj s zarofkama vetsinou okolo 2 A s ledofkama je to okolo 100 mA (20x min. sviceni pres noc se nemusi resit, 20 dni nepretrzityho sviceni = 20Ah tj. 1/3 kapacity baterky).