Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Řemen u klimy

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ali-c »

Mam takovej problém co se týká klimačky. Nedávno mi prdnul řemen a byl namontovanej novej ještě s novou kladkou. Ta byla prej nějak ohnutá. Vše bylo OK, ale asi po 20km mi ve městě začalo auto trochu škubat a kouř od motoru a děsnej pískot. A hle, další řemen v prdeli. Normálně se utavil. Nevíte co to může dělat? Že by byl nějak špatnej kompresor?
skautik Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od skautik Čestný člen »

ali-c píše:Mam takovej problém co se týká klimačky. Nedávno mi prdnul řemen a byl namontovanej novej ještě s novou kladkou. Ta byla prej nějak ohnutá. Vše bylo OK, ale asi po 20km mi ve městě začalo auto trochu škubat a kouř od motoru a děsnej pískot. A hle, další řemen v prdeli. Normálně se utavil. Nevíte co to může dělat? Že by byl nějak špatnej kompresor?

nekde mas nejspis neco zadrenyho
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ali-c »

To mě taky napadlo! Ale je divný, že chvíly to běželo. :lol:
Radek

#4 Příspěvek od Radek »

A neplnil jsi klimu? Tatovi "odbornici" naplnili klimu a zapomeli mu do naplne primichat olejicek na mazani kompresoru....fungovalo to necele dva mesice nez se mu zadrel.
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ali-c »

Klima plněná byla ten den, ale divil bych se kdyby to byl tenhle případ. On totiž už ten řemen byl spadlej předtim, než jsem to odvez na plnění. Tam klimu naplnil a dal novej řemen. A zhruba po 20km se to zaseklo a řemen se upálil. Zvláštní je, že se to fakt stalo až po pár najetejch kilometrech. Kdyby byl ten kompresor už předtim kouslej, tak by se to snad projevilo hned po nastartování. No asi bude muset stejně ven.
radokrno

#6 Příspěvek od radokrno »

jak pak sundám řemen na 525 TDS E-34.dik
radokrno

#7 Příspěvek od radokrno »

a kolik kladek je na motoru..2 jedna na klimu a jedna na alt.serv,v.pumpu?
začlo mi něco pískat při studených startech při teplých ne e...
chci sundat před ranním startem řemeny pročistit je a vrátit a tím pádem je vyloučit...pak bych chtěl vyloučit klimu,tudíž sundanej řemen a zýároven 1kladku....
pak jestli to bude připiskovat tak sundat napínák s kladkou pročistit a zkusit...pak už leda altík,,,či pumpoš
radokrno

#8 Příspěvek od radokrno »

tak klima řemen sundanej kladka sundána - připiskuje to i bez klimy .
sundán klínák kladky rozebrány pročištěny a namázány vazelínou do 80 stupnů a stejně to připiskuje,,řemeny odmaštěny ,řemenice pročištěny ...
jen bych rád zkusil běh motoru bez klínáku abych vyloučil plně altík ,vodní pumpu a ty kladky....mám pocit že to bude ložisko na klice či vačce...
MOHU TO NAKOPNOUT BEZ TOHO ŘEMENU ASPON NA CHVÍLY E-34 TDS
radokrno

#9 Příspěvek od radokrno »

začlo to dělat tento týden po dešti... :D a dělá to při startu po ohřátí vody to nedělá....ze startu to píská i po přidání plynu než se ta voda ohřeje za tepla to už nepíská.
radokrno

#10 Příspěvek od radokrno »

nebo jestli koupit rovnou obě kladky na motor a uvidí se hnedle..?
radokrno

#11 Příspěvek od radokrno »

tak jsem to nadláb bez řemenu a ticho...ale po nandání kladek ,nových,(starý byly teda vykloktaný ,ale stejně připískne...nevěřim že by to dělal řemen je to nepravidelný...poprvé jsem zkoušel cáknout na něj mazivo a mám pocit že to ztichlo,alenevim nejsem si jist..nechce se mi na to srát olej,když je to vlastně to nejhorší co se dá z řemenem udělat.zkuste mi poradit :? dělá to jen za studena a to by řemen nedělal to by pískalo porád.
zkusit mýdlo po ránu přiložit na řemen ze spodu mezi řemenici klikovky a řemenici serva :? nechápu proč by to měl dělat řemen
radokrno

#12 Příspěvek od radokrno »

nemohla by to spíše dělat řemenice která je na klice a je v nějakým siletbloku zapuštěná a tím jak je stará tak začne prokluzovat a připiskovat kdyžje to studený a jakmile se motor ohřeje tak přestane?
radokrno

#13 Příspěvek od radokrno »

radokrno píše:nemohla by to spíše dělat řemenice která je na klice a je v nějakým siletbloku zapuštěná a tím jak je stará tak začne prokluzovat a připiskovat kdyžje to studený a jakmile se motor ohřeje tak přestane?

nic zkusim mýdlo páč to bude šetrnější než mazivo..pak zkusim pořádně sladit běh řemene v rovině...a pokud mýdlo zabere pořídím řemen,,pokud ne tak to bude dělat ta řemenice a ta gumová tlumící část a na to drbu až do doby dokud to nebude dělat i za tepla,to už bude asi čs na výměnu.
beny-maser

#14 Příspěvek od beny-maser »

koukám že si vystačíš sám :D
radokrno

#15 Příspěvek od radokrno »

tak ty jsi mi zas pomoh :D
pragdejf

#16 Příspěvek od pragdejf »

nevim co resis, shod remen a vsim si zatoc, mrtvou pumpu fakt podle zvuku poznas, stejne tak altik, kladky musej jit tise, ne jako kdyz se sype zelezarstvi.
radokrno

#17 Příspěvek od radokrno »

jj...řemen to byl,nevim čím příště začít.
Jendix
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jendix »

ahoj, vyřešil jsi to? já jen že jsem se u mý e61 setkal s něčim podobným.. mám teda spíš podezření na řemen klimy..
Odpovědět