Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Elektrická okna

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mkalous »

Zdravím. Mám dotaz. V autě mám zatím "jen" elektrická okna ve předu a double šíbr. Na řidičovém okně funguje nádherně ta funkce samovolného otevírání/zavírání, nebo jak to nazvat. Lehkej a rychlej stisk tlacitka, a už to jede. Jedno a to samé funguje u šíbru (myslel jsem, že mi upadnou prsty u zavírání a otvírání, než jsem na to přišel:-) ). Jenže u spolejzdcového okna to krásně funguje jen směrem dolu. Nahoru to musím "poctivě"držet po celou dobu.
Tak se chci optat, kde je asi chyba?
Zave
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

sme na tom stejne! u ridice nahoru i dolu a u spolujezdce jen dolu...
brecka

#3 Příspěvek od brecka »

Nam to zase fachci jenom u ridice :D
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od mkalous »

alp píše:zalezi na typu RJ ... v maximalni verzi bylo pouze ridic a stresni plus spolujezdec dolu ...

proc to jsem doted nepochopil :(

Tudíž, když mi to pracuje tak, jak píšeš, tak v tom případě mám maximální verzi a peší :-) už to nebude?
A co když budu chtít dát elektriku i na zadek. To budu muset měnit i řídící jednotku? A tu najdu hlavně kde?

Díky.
fornax

#5 Příspěvek od fornax »

Spolujezdcovo okno nahoru se nezavírá samo z bezpečnostních důvodů.
:D
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mkalous »

Aha, tak to pak jo... Tak v tom pripade to mám asi v porádku....
A jak to funguje kdyztak u zadnich oken.... abych vedel, az to budu patlat dohromady, jak to má fungovat :-)
Pavel_520
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pavel_520 »

Mám dotaz, jak maj fungovat el. okna u mýho Báwa? Mám 520 r.v. 88. V el. jsou všechny 4 okna. Mám auto asi 3/4 roku a teď mě najednou začal fungovat dojezd u okna u řidiče, nahoru i dolu. Na straně u řidiče pak ještě u zadního okna dojede samo jen při zavírání a to jen asi posledních 5 cm. Díky tomu zadnímu jsem na to přišel. Tak jsem zkusil párkrát stáhnout a vytáhnout a u řidiče se to rozchodilo. Na druhý straně nefungujou dojezdy ani u jednoho. Maj ty dojezdy fungovat u všech oken?
kutil

#8 Příspěvek od kutil »

trapná poznámka setkal jsem se s lidmi co mi uváděli stejnou závadu tak zkouším 1,2,5 vždy maká bez problému ferda skouší nemaká tak civím jak to dělá o on vůbec nevěděl že ty čudle mají 2 polohy pokud chce dojezd tak třeba zmačknout silněji a přepne to na druhou polohu jistě dle typu ale to jistě určitě víte ta se omlouvám za opruz
Odpovědět