ahoj mam auto na výměně motoru a vyklubal se tam kromě sjeté spojky taky setrvačník .Nový kupovat nebudu a chci se zeptat jak poznám u toho jetého že je ok .jesztli to vůbec jde.Díky.
alp píše:no muze ... jednak je dvouhmotej, takze pruzinky, pak taky srouby a navic na nej doseda spojka, takze ho muze odrbat .... ... jak to poznas ? ... no tezko ... vicemene nesmi mit velke vuli v pruzinkach a pak nesmi byt moc odrbanej .... ale jeste jsem neslysel ze by nekdo menil setrvak ....
U dvouhmotového setrváku se probrousí po čase pružiny, co jsou uvnitř, prasknou a většinou to začne na volnoběh tlumeně mlátit. Při vypnutí spojky to přestane. Takže opravdu nezbývá než výměna. Jo a ty dvě půlky by u nového neměly jít rukou pootočit. když se s ním zatřepe a cinká to vevnitř, tak je v háji.
kdyz jsem chtel vymenit u autecu spojku tak prej jen spolecne se setrvakem.....asi to nejaky vyznam ma, blekotal neco o tom ze pak by mi to mohlo cukat a tak takze by za to nemohli rucit....
alp píše:no muze ... jednak je dvouhmotej, takze pruzinky, pak taky srouby a navic na nej doseda spojka, takze ho muze odrbat .... ... jak to poznas ? ... no tezko ... vicemene nesmi mit velke vuli v pruzinkach a pak nesmi byt moc odrbanej .... ale jeste jsem neslysel ze by nekdo menil setrvak ....
ja jo
a proc? co jsi s nim mel ?
ja nevim... sehnal sem jinou spojku komplet, prej byla temer funglova rekl mi ten mechos, proste lepsi nez sem tam mel, tak mi ji pri te prilezitosti vymenil kdyz menil ty simeringy na klice, prevodovce a tesnil vanu... ta druha mi lezi doma... myslim ze byla dobra, teda zadny rozdil sem nepoznal a ta stara s ni sem problemy vubec nemel