Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

snížené pružiny

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ali-c »

Chtěl bych vysondovat kdo máte sníženou E34, jestli má cenu kupovat snížený pružiny nebo se osvědčilo zaříznutí. Taky jaký potom použít tlumiče, aby kola neškrtaly o blatník a aby to zase mělo dobrý jízdní vlastnosti. Prostě mě zajímá co je osvědčenej kompromis.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

No ja se chystam na flexu :twisted: :) a podle toho jaky to bude tak se bude jednat dal :) ale neni na to vubec cas.. :(
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ManyP »

kompromis je snizene pruziny a origo tlumice ale nejhorsi varianta je zariznout pruziny to je tzv prasarna. ja mel na svem TD snizene pruziny zn. riegger snizeni 50/35mm a max spokojenost. ted tam mam tez neco ale uz nevim co to je nejake zender nebo tak neco???
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ali-c »

No já právě našel dost levný pružiny od německý firmy JOM a vychází všechny na 2140,- se snížením 40/30mm a k těm bych dal sériovka tlumiče (asi Sachs). Nebo celej podvozek SUPERSPORT :?: za cenu 12600,- se snížením -50/-35mm. Co byste poradily? Je fakt že ten předek chce určitě o těch 40mm minimálně, protože je tam díra mezi kolem a blatníkem fakt velká.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zave »

ja zkusim flexu a kdyz to bude spatny taxi tam dam bud druhy origa nebo kupim ty snizeny... chci to jen tak o 2-3cm max, tj, jen ten prvni tenkej zavit! vic ani tuk!
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Klakson »

když dáš jenom pružiny, budeš to mít jenom nižší, když dáš podvozek, budeš to mít nížší a tužší, pro sportovně založený jezdce ta lepší varianta, já mám jenom pružiny a jsem spokojenej
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od RedBaron »

Koukám dost střelba. Teď jsem jel s jedním bawem na červených pružinách a s origo tlumičema a skákalo to jako koza. Takže snížené pružiny + KONI Sport nebo se na to vysrat. Nic jinýho bych opravdu nedoporučoval.
vir2l
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od vir2l »

Proc nedate original M-technik, vzdyt to neni ani tak drahe a vyladene je to perfektne.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mkalous »

Blbá technická - jak poznám origo M-technik podvozek?
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Klakson »

RedBaron píše:Koukám dost střelba. Teď jsem jel s jedním bawem na červených pružinách a s origo tlumičema a skákalo to jako koza. Takže snížené pružiny + KONI Sport nebo se na to vysrat. Nic jinýho bych opravdu nedoporučoval.

tak ty tlumiče byly asi v prdeli, já s tím problémi nemám :wink:
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#11 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Ono dát M-technik znamená dát horní uložení z M-technik a jedno stojí 5k.
Ale pro snížení asi není třeba. Víc bude vědět Alp, ten to má.
Alp má Sachs Advantage tlumiče a péra snížený asi 5cm (nevím přesně, ale má to fakt hodně dole) a když za ním jedu, tak semu ta prdel pěkně houpe (taková koza) , ale ve vnitř to není moc cítit, že se to tak houpe. Takže by potřeboval tužší tlumiče. A od Sachse to jsou už jenom Performance.

Jinak řezat nikdy, minimálně to pak nesedí do uložení. Best volba je kompletní sada tlumič/péro odladěná od výrobce jako set.
A neznačkovým pružinám bych se vyhnul, přece jenom jde o život a tak bych si na podovzek nedal něco, u čeho si nemůžu být jistý, že mě nenechá ve štychu...
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hitman »

jj presne tak, nejdulezitejsi je podvozek
kadlec

#13 Příspěvek od kadlec »

Klakson píše:když dáš jenom pružiny, budeš to mít jenom nižší, když dáš podvozek, budeš to mít nížší a tužší, pro sportovně založený jezdce ta lepší varianta, já mám jenom pružiny a jsem spokojenej

kde jsi koupil PLS ty pruziny :?:
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Klakson »

no tak to už si nevzpomenu, objednával jsem je přes internet, budeš muset holt hledat :lol:
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ManyP »

potvrzuji ze staci jen ty pruziny ale chce to mit v poho tlumice nejlip nejake nove a je to v poho. ja mel snizeni 50/30 a bylo to fajn ale ted bych dal kdyz tak 35/35 tech 50 na predu uz je hodne a je to naprd nikam nezajedes.
cele podvozek je drahe a nikdy se mi to nezdalo o moc tak lepsi kdyz mas v poho tlumice je to pohuoda. pocitej ze se ti aj ty tlumice pozdeji opotrebuji pac tam kde ted byli uz vybehane ted uz nebudou takze budou v poho
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ali-c »

Tak už mam asi jasno. Půjdou tam snížený pružiny 40/30 mm a k tomu nový tlumiče Kayaba.
kadlec

#17 Příspěvek od kadlec »

ja už mám taky jasno objednal jsem tyto doufam že budou good :wink: německý JOM vyrábí je pro ně údajně Eibach http://www.reviloshop.cz/store/goodsdet ... JOM-720290
Klakson
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Klakson »

libová cena :wink:
kadlec

#19 Příspěvek od kadlec »

ta je super , jen jsem mel trochu strach o kvalitu ale rikali ze jsou v poho
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ali-c »

Já právě taky budu dávat ty JOM pružiny. Taky jsem slyšel že nejsou nějak špatný a ta cena je fakt super.
Odpovědět