Chtěl bych vysondovat kdo máte sníženou E34, jestli má cenu kupovat snížený pružiny nebo se osvědčilo zaříznutí. Taky jaký potom použít tlumiče, aby kola neškrtaly o blatník a aby to zase mělo dobrý jízdní vlastnosti. Prostě mě zajímá co je osvědčenej kompromis.
kompromis je snizene pruziny a origo tlumice ale nejhorsi varianta je zariznout pruziny to je tzv prasarna. ja mel na svem TD snizene pruziny zn. riegger snizeni 50/35mm a max spokojenost. ted tam mam tez neco ale uz nevim co to je nejake zender nebo tak neco???
No já právě našel dost levný pružiny od německý firmy JOM a vychází všechny na 2140,- se snížením 40/30mm a k těm bych dal sériovka tlumiče (asi Sachs). Nebo celej podvozek SUPERSPORT za cenu 12600,- se snížením -50/-35mm. Co byste poradily? Je fakt že ten předek chce určitě o těch 40mm minimálně, protože je tam díra mezi kolem a blatníkem fakt velká.
ja zkusim flexu a kdyz to bude spatny taxi tam dam bud druhy origa nebo kupim ty snizeny... chci to jen tak o 2-3cm max, tj, jen ten prvni tenkej zavit! vic ani tuk!
když dáš jenom pružiny, budeš to mít jenom nižší, když dáš podvozek, budeš to mít nížší a tužší, pro sportovně založený jezdce ta lepší varianta, já mám jenom pružiny a jsem spokojenej
Koukám dost střelba. Teď jsem jel s jedním bawem na červených pružinách a s origo tlumičema a skákalo to jako koza. Takže snížené pružiny + KONI Sport nebo se na to vysrat. Nic jinýho bych opravdu nedoporučoval.
RedBaron píše:Koukám dost střelba. Teď jsem jel s jedním bawem na červených pružinách a s origo tlumičema a skákalo to jako koza. Takže snížené pružiny + KONI Sport nebo se na to vysrat. Nic jinýho bych opravdu nedoporučoval.
tak ty tlumiče byly asi v prdeli, já s tím problémi nemám
Ono dát M-technik znamená dát horní uložení z M-technik a jedno stojí 5k.
Ale pro snížení asi není třeba. Víc bude vědět Alp, ten to má.
Alp má Sachs Advantage tlumiče a péra snížený asi 5cm (nevím přesně, ale má to fakt hodně dole) a když za ním jedu, tak semu ta prdel pěkně houpe (taková koza) , ale ve vnitř to není moc cítit, že se to tak houpe. Takže by potřeboval tužší tlumiče. A od Sachse to jsou už jenom Performance.
Jinak řezat nikdy, minimálně to pak nesedí do uložení. Best volba je kompletní sada tlumič/péro odladěná od výrobce jako set.
A neznačkovým pružinám bych se vyhnul, přece jenom jde o život a tak bych si na podovzek nedal něco, u čeho si nemůžu být jistý, že mě nenechá ve štychu...
Klakson píše:když dáš jenom pružiny, budeš to mít jenom nižší, když dáš podvozek, budeš to mít nížší a tužší, pro sportovně založený jezdce ta lepší varianta, já mám jenom pružiny a jsem spokojenej
potvrzuji ze staci jen ty pruziny ale chce to mit v poho tlumice nejlip nejake nove a je to v poho. ja mel snizeni 50/30 a bylo to fajn ale ted bych dal kdyz tak 35/35 tech 50 na predu uz je hodne a je to naprd nikam nezajedes.
cele podvozek je drahe a nikdy se mi to nezdalo o moc tak lepsi kdyz mas v poho tlumice je to pohuoda. pocitej ze se ti aj ty tlumice pozdeji opotrebuji pac tam kde ted byli uz vybehane ted uz nebudou takze budou v poho