Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

výměna tachometru u BMW 540i e39 za M5 do 320km/h

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
eric
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od eric »

Chci se zeptat,jestli náhodou někdo nemáte osobní zkušenost s výměnou tachometru za M5-tkový.Vím,že to jde,na německých stránkách BMW klubu jsem to u jedné 540-tky viděl,ale spíš potřebuji vědět,co to všechno obnáší za další úpravy,aby to ukazovalo správně.Líbilo by se mi vyměnit pouze tachometr,ostatní budíky nechat.Díky
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWAK »

nemám přímo zkušenost s E39 ale pokud je to jako u starších modelů tak by mělo stačit vymněnit jen tachometr!rychlost by ti to mělo ukazovat správně!
eric
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od eric »

BMWAK píše:nemám přímo zkušenost s E39 ale pokud je to jako u starších modelů tak by mělo stačit vymněnit jen tachometr!rychlost by ti to mělo ukazovat správně!

Tak to by bylo super,kdyby to šlo jen tak.Já jenom třeba,jestli se nemusí ještě něco přenastavovat v řj,nebo tak něco,nevím.Ovšem další problém nastává s tím,kde to sehnat pokud možno starší a nekrást,že?!:-)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#4 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

No já bych byl rád kdyby někdo náhodou měl tacho do 300 na emko :D kdyby někdo o něčem věděl sem s tím...
TURBO_KrteK

#5 Příspěvek od TURBO_KrteK »

btw kdyz uz tu resite rychlost, jak je to s otackama ?

tusim ze budiky pro M3 maji cervene az v 7500ot., kdyz mam posunuty omezovac na 7500, bude ukazovat jak ma ? :)
Vena
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vena »

TURBO_KrteK píše:btw kdyz uz tu resite rychlost, jak je to s otackama ?

tusim ze budiky pro M3 maji cervene az v 7500ot., kdyz mam posunuty omezovac na 7500, bude ukazovat jak ma ? :)

Paneboze takhle ten motor trapit... :roll:
eric
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od eric »

To je právě otázka,kterou bych taky rád věděl,jestli to stačí pouze přehodit,nebo i něco ještě přenastavovat.Jinak to je dávka točit to do 7500ot/min.,ten motor musí dostávat slušný čočky:-)

to All:Btw,včera jsem byl na jednom srazu,kde jsem poprvé zkoušel sprinty s mojí 540i-tkou,bylo to na 500m a bohužel musím konstatovat,že obě Alfy Romeo 147GTA a 156GTA(obě 250PS) byly na konci rovinky o délku auta přede mnou.Mám tiptronic,ale na to,že papírově máme zrychlení stejný jsem byl trochu překvapenej,navíc mám chip na 320PS.No trochu nechápu:-((
Filozof

#8 Příspěvek od Filozof »

eric píše:

To je právě otázka,kterou bych taky rád věděl,jestli to stačí pouze přehodit,nebo i něco ještě přenastavovat.Jinak to je dávka točit to do 7500ot/min.,ten motor musí dostávat slušný čočky:-)

to All:Btw,včera jsem byl na jednom srazu,kde jsem poprvé zkoušel sprinty s mojí 540i-tkou,bylo to na 500m a bohužel musím konstatovat,že obě Alfy Romeo 147GTA a 156GTA(obě 250PS) byly na konci rovinky o délku auta přede mnou.Mám tiptronic,ale na to,že papírově máme zrychlení stejný jsem byl trochu překvapenej,navíc mám chip na 320PS.No trochu nechápu:-((

No to je nejaký divné...asi tam máš něco v pí :D
Zave
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

Filozof píše:
eric píše:

treba to bude jen auto... :D
eric
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od eric »

Filozof píše:
eric píše:

To těžko,motor je naprosto v pořádku,ale spíš to připisuju tý převodovce,jednak je to 5kvalt automat a oni mají 6kvalt manuál.Ale zase zajímavý by bylo jet to tak na 1.5km,tam si myslím,že bych je dojel a i možná předjel.Ale to je dohad,těžko říct.Tam vlastně na těch 500m tak sotva zařadí čtyřku.A oni maj 1.2.3 rychlejší převod než já.Hned po startu se pomalu vzdálili o dýlku auta a pak už jsme jeli stejně.Mít tam 6kvalt,bylo by to asi o něčem jiným.No každopádně mě to srovnání zajímalo.Automat je na sprint asi prostě horší hlavně na krátký vzdálenosti:-(
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

eric píše:To těžko,motor je naprosto v pořádku,ale spíš to připisuju tý převodovce,jednak je to 5kvalt automat a oni mají 6kvalt manuál.Ale zase zajímavý by bylo jet to tak na 1.5km,tam si myslím,že bych je dojel a i možná předjel.Ale to je dohad,těžko říct.Tam vlastně na těch 500m tak sotva zařadí čtyřku.A oni maj 1.2.3 rychlejší převod než já.Hned po startu se pomalu vzdálili o dýlku auta a pak už jsme jeli stejně.Mít tam 6kvalt,bylo by to asi o něčem jiným.No každopádně mě to srovnání zajímalo.Automat je na sprint asi prostě horší hlavně na krátký vzdálenosti:-(
Já nevím, jak v 540i, ale mě v 530d řadí automat pětku až ve 180-ti km/h, takže vlastně pořád jezdím jen na čtyři rychlostní stupně, pokud se mně to tam nechce šaltovat ručně.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
eric
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od eric »

Vlasta píše:
eric píše:To těžko,motor je naprosto v pořádku,ale spíš to připisuju tý převodovce,jednak je to 5kvalt automat a oni mají 6kvalt manuál.Ale zase zajímavý by bylo jet to tak na 1.5km,tam si myslím,že bych je dojel a i možná předjel.Ale to je dohad,těžko říct.Tam vlastně na těch 500m tak sotva zařadí čtyřku.A oni maj 1.2.3 rychlejší převod než já.Hned po startu se pomalu vzdálili o dýlku auta a pak už jsme jeli stejně.Mít tam 6kvalt,bylo by to asi o něčem jiným.No každopádně mě to srovnání zajímalo.Automat je na sprint asi prostě horší hlavně na krátký vzdálenosti:-(

Já nevím, jak v 540i, ale mě v 530d řadí automat pětku až ve 180-ti km/h, takže vlastně pořád jezdím jen na čtyři rychlostní stupně, pokud se mně to tam nechce šaltovat ručně.

No mě ještě pozdějš,když mám eSko,ale s tím manuálem se asi rychlejš dostaneš ke krou?áku,ale jak říkám,pak když tam skočí u mě 5-tka a u nich 6-tka,tak bych měl mít jednoznačně navrch jak výkonem,tak krou?ákem,ale to by ta tra? musela být min. 1.5km,takže to jsou jenom dohady zatím.Né,že bych to nějak extrémně řešil,fakt mě to jenom zajímalo v praxi,jak to doopravdy je.
marwal
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od marwal »

nevim, nemohlo to byt treba špatným startem...?
eric
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od eric »

marwal píše:nevim, nemohlo to byt treba špatným startem...?

Je fakt a to mě napadlo bohužel až po tom,že jsem mohl na startu používat levou nohu na brzdu a pravou mít připravenou,já na vše používal klasicky jen pravou,ale zase těch startů s nima bylo celkem 3,takže pravděpodobnost špatnýho startu se nemůže týkat všech tří pokusů:-( Příště je přemluvím na delší tra? :lol:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RuDoSh »

no cip na 320ps... :lol:

pak mas nevyhodu v delsich kvaltech a vetsi vaze, navic automat (pri sprintu by ses urcite nerozjizdel z 1500 otacek)
eric
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od eric »

RuDoSh píše:no cip na 320ps... :lol:

pak mas nevyhodu v delsich kvaltech a vetsi vaze, navic automat (pri sprintu by ses urcite nerozjizdel z 1500 otacek)

Chip:No myslím,že když to má v sérii 286PS,tak se tomu dá věřit!!!
Kvalty:Jó,to jsem psal,to je prostě pravda,těsně před startem jsem to ani netůroval,prostě jsem na to jen šláp.Navíc jsem dneska na benzince dofoukával gumy a i když se mi zdály trošku měkký,nestačil jsem valit oči,kolik to ukázalo-levej zadek jsem měl na 1 atm. a předek na 1.8atm,druhá strana byla na 2.5 a 2.6 atm.Takže valivý odpor udělal asi taky své.No nic,příště se lépe připravím:-) Jinak eM-pětkový tacháč by nebyl?? :lol:
eric
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od eric »

Rudosh: Btw. máš super podpis,sem se fakt nasmál :lol: :lol: :lol:
Filozof

#18 Příspěvek od Filozof »

eric píše:
RuDoSh píše:no cip na 320ps... :lol:

Chip:No myslím,že když to má v sérii 286PS,tak se tomu dá věřit!!!
Kvalty:Jó,to jsem psal,to je prostě pravda,těsně před startem jsem to ani netůroval,prostě jsem na to jen šláp.Navíc jsem dneska na benzince dofoukával gumy a i když se mi zdály trošku měkký,nestačil jsem valit oči,kolik to ukázalo-levej zadek jsem měl na 1 atm. a předek na 1.8atm,druhá strana byla na 2.5 a 2.6 atm.Takže valivý odpor udělal asi taky své.No nic,příště se lépe připravím:-) Jinak eM-pětkový tacháč by nebyl?? :lol:

Nevim určitě i tohle dělá hodně ... pokud budeš mít opravdu 320koní a krouták jakej máš a vše bude v cajku tak bys ty alfy měl dát.
Skoda že máš automat .... ten je o něco pomalejší. Ikdyž jel jsem s Mad Maxem 540iA a ten má auto v super stavu a jelo to pekelně.

Co spojka je ok? Projdi všechno možný i nemožný běž na brzdu....třeba se budeš divit kolik ti pochcípalo kobyl. :wink:
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RuDoSh »

Filozof píše:Co spojka je ok? Projdi všechno možný i nemožný běž na brzdu....třeba se budeš divit kolik ti pochcípalo kobyl. :wink:

;-)

a ty kone nevim.... ;-)
eric
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od eric »

Nevim určitě i tohle dělá hodně ... pokud budeš mít opravdu 320koní a krouták jakej máš a vše bude v cajku tak bys ty alfy měl dát.
Skoda že máš automat .... ten je o něco pomalejší. Ikdyž jel jsem s Mad Maxem 540iA a ten má auto v super stavu a jelo to pekelně.

Co spojka je ok? Projdi všechno možný i nemožný běž na brzdu....třeba se budeš divit kolik ti pochcípalo kobyl. :wink:[/quote]

No takhle,papírově má Alfa Romeo GTA zrychlení za 6.3s a já to samý ale patrně s manuálem,né v automatu,no a rozdíl délky auta na konci těch 500m je pár desetin,takže když to převedu z 0 na 100,tak jsem to měl třeba za 6.6s oproti tý Alfě,takže tak.Říkám,na delší tratí by se to mělo zase otočit,ale je to teorie,zajímala by mě praxe!
Odpovědět