Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Přesednout z 525tds do 530d??????

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cejsi
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od cejsi »

Ahoj Všichni! Měl bych na vás takový dotaz. Našel jsem tatovi na internetu za slušnou cenu 530d(schání něco živějšího než TDS co tet ma). Nechce se ale ukvapit a nekomu naletet, ale už přišel čas tédeesu poslat do světa. Chtěl bych vědět váš názor na toto auto co jsem našel(jestli ma cenu tam jet). Popřípadě kdo má s tímto autem zkušenosti tak bych byl rad za každou radu. Ješte jsme se žádnou nejeli a nemáme s tímto autem zkušenosti, takže na co si mame dat pozor při koupi?
Předem dik Cejsi

vkládám odkaz 530d:

http://www.mobile.de/SIDRuqH05wMgshfk.ghV8P-zQ-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1135799351A1Iindex_cgiD1100CCarW-t-vctpLtt~BmPA1A1B20A6%81%5D-t-vCaMiMkPRQuSeSnUnVb_X_Y_x_ypr~BSRA6A3B22D3500H70000000AGCPKWA1A1HinPublicA2A0A0A0H60000000/cgi-bin/da.pl?sr_qual=G&top=3&bereich=pkw&id=11111111192370501&
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

good cena,jen převodovka v prdeli,ale i tak to vyjde na slušný prachy,takže pokud nepotřebuje nějakou velkou výbavu tak proč né.Jen pozor na loterii,auto neprojede,opraví steptronic a pak zjistí že turbo v pí,vstřiky v pí ,či cokoli jiného,každopádně toto může a nemusí být pravdou.Má to docela málo najeto na ten rok,takže bych vyžadoval servisku,pokud není je dost možné že je tacho upravené...
cejsi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cejsi »

M3maniac píše:good cena,jen převodovka v prdeli,ale i tak to vyjde na slušný prachy,takže pokud nepotřebuje nějakou velkou výbavu tak proč né.Jen pozor na loterii,auto neprojede,opraví steptronic a pak zjistí že turbo v pí,vstřiky v pí ,či cokoli jiného,každopádně toto může a nemusí být pravdou.Má to docela málo najeto na ten rok,takže bych vyžadoval servisku,pokud není je dost možné že je tacho upravené...

Jakej je tenhle automat co v tom je?Myslíš, že už je v prdeli jo? A co spotřeba při norm./svižné jízdě?
dik za rady
Rejchy Moderátor
Moderátor

#4 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

cejsi píše:
M3maniac píše:good cena,jen převodovka v prdeli,ale i tak to vyjde na slušný prachy,takže pokud nepotřebuje nějakou velkou výbavu tak proč né.Jen pozor na loterii,auto neprojede,opraví steptronic a pak zjistí že turbo v pí,vstřiky v pí ,či cokoli jiného,každopádně toto může a nemusí být pravdou.Má to docela málo najeto na ten rok,takže bych vyžadoval servisku,pokud není je dost možné že je tacho upravené...

Jakej je tenhle automat co v tom je?Myslíš, že už je v prdeli jo? A co spotřeba při norm./svižné jízdě?
dik za rady

Čoveče,to si musíš přečíst ten inzerát celej.Máš tam napsáno "getriebeschaden"
Ta oprava té převodovky,nebo výměna tě bude stát pěknej ranec.
Strosek

#5 Příspěvek od Strosek »

Měl jsem možnost, jezdit chvíli s 525TDs s automatickou převodoftkou.
To auto bylo líný jak veš. při předjíždění to byla hrůza - málem jsem zešedivěl.
Nemám zkušenosti s 3.0d, ale předpokládám, že nějakej propastnej rozdíl v tom nebude. Kámoš mi řikal, že se mu v Audi A6 2.5TDi jezdilo líp jak v 530d. Řikal, že čekal, že bude BMW lepší, ale opak byl podle něho pravdou.

Když automat, tak jedině ke 4.0, to si myslím já. Takže mě napadá otázka, jak finančně náročný by bylo hréknout tam manuální převodovku ?
margos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od margos »

Strosek píše:Měl jsem možnost, jezdit chvíli s 525TDs s automatickou převodoftkou.
To auto bylo líný jak veš. při předjíždění to byla hrůza - málem jsem zešedivěl.
Nemám zkušenosti s 3.0d, ale předpokládám, že nějakej propastnej rozdíl v tom nebude. Kámoš mi řikal, že se mu v Audi A6 2.5TDi jezdilo líp jak v 530d. Řikal, že čekal, že bude BMW lepší, ale opak byl podle něho pravdou.

Když automat, tak jedině ke 4.0, to si myslím já. Takže mě napadá otázka, jak finančně náročný by bylo hréknout tam manuální převodovku ?

To si delas prdel?? 8O 8O 8O srovnavas 525 tds a 3,0d? To si pis ze 3,0d je motoricky uplne nekde jinde, dokonce 2,5d v porovnani s 525tds je jako porovnavat modafen a piko :D
Strosek

#7 Příspěvek od Strosek »

No tak dobře, gutn. :P

Taksme aspoň společnými silami, pomohli s rozhodováním. :twisted:
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#8 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

cejsi píše:

dik za rady

je v tom sekvence :D hele co ti mám na to říct,je tam steptronic jako v každé 530dA,jestli je v prdeli jsem si tam jasně přečet.Spotřeba pomalu na dálku za 7,5l normálně podle předpisů tak 9l a svižně 10-11l.Každopádně je to velmi příjemné svezení. Ale jeden znalec tady napsal že je to skoro jako 525tds v automatu :D tak nevím no...
Strosek

#9 Příspěvek od Strosek »

dobře teda - třílitr je jasná volba - nikdy jsem nejel v e39 530d ani e46 330d - takže vycházím jen z keců z druhý ruky - sory, jestli jsem někoho urazil
Z toho co mi řikal kámoš, co měl doma obě auta - A6 2.5TDi a 530d e39, jsem zbrkle usoudil, že ta e39 zas tak dobře nejede - skutečnost je teda asi jiná - a pocity jednoho pilota nejsou směrodatný a už vůbec nejsou průkazný - objektivní - to uznávám - VW to maj poladěný jináč - čoěk má pocit, že jede a přitom nejede - turboefekt

jináč, o mě to tady není, tak díky kuci za skoro urážky - nejsem znalec - omlouvám se, už mlčim

Když sem hodím nějakej špek - tak se aspoň rozvíří debata, kerá je myslím docela dobrá a tazateli to pomůže víc, než , když se na něj skuteční odborníci vyserou, páč třeba zrovna nemaj čas psát o svých zkušenostech. Takže, a? sem třeba za blba - jen, když to pomůže dobrý věci. :roll:
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Marty_ »

Mno me zrovna 530d (184hp) s automatem taky nejak zvlast nenadchla, rekl bych ze to nejede o mnoho lip nez moje 136HP JTD:) I kdyz je fakt ze v e39 rychlost neni znat, ale stejne jsem cekal vic.. Asi pred rokem a pul jsem jel v 530d (184hp) s manualem - a ta jelo hodne dobre, ten automat ubiji potencial motoru..
margos
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od margos »

Ja jsem si konkretne s A6 2,5 tdi, Awant daval sprint nocnim mestem, majitel byl nemile prekvapen ze mi neujel, myslim ze s 525d je hodne vykonove podobny..
Pepin

#12 Příspěvek od Pepin »

Jel jsem s e39 525TDS i s 530Da a třílitr i když v automatu je lepší. Pocitově to tak nevypadá ale rozdíl je velký. Kultura automatu je sametová ( a to nejsem příznivec automatu ) , ale důležitý je koukat na tachometr a ne na pocit zátahu ( jako VW TDI). Já bych šel rozhodně do 530 D.
major

#13 Příspěvek od major »

cejsi píše:Ahoj Všichni! Měl bych na vás takový dotaz. Našel jsem tatovi na internetu za slušnou cenu 530d(schání něco živějšího než TDS co tet ma). Nechce se ale ukvapit a nekomu naletet, ale už přišel čas tédeesu poslat do světa. Chtěl bych vědět váš názor na toto auto co jsem našel(jestli ma cenu tam jet). Popřípadě kdo má s tímto autem zkušenosti tak bych byl rad za každou radu. Ješte jsme se žádnou nejeli a nemáme s tímto autem zkušenosti, takže na co si mame dat pozor při koupi?
Předem dik Cejsi
Ta 530d v automatu je rozhodně dobrá volba, mohu ti garantovat, že to jede opravdu moc pěkně. Kolega jí má v touringu, takže jsem s tím jezdil a je to opravdu good(já mám 325 TDS). Cena v tom odkazu je sice zjímavá, ale platí to co psal M3maniac. Je to prostě loterie. Pokud tomu příliš nehovíš a neumíš si sehnat levně díly, tak bych se na to raději vykašlal. U těchto přímovstřikových motorů je problém hlavně ten common rail. Nestává se to sice často, ale občas odejdou vstřikovače, což není zrovna levná legrace. Turbo je třeba také zkontrolovat , zda neprosakuje, či nevydává podivné zvuky atd. Prostě záleží jak se s tím před tím jezdilo a jak se o to majitel staral.
Nejlépe je asi se domluvit s M3maniacem, zda by ti nebyl ochoten něco dovézt. Už tu obš?astnil několik kolegů a zatím si na něj snad nikdo nestěžoval. Tudíž nevozí žádné jebky. Já osobně ho budu s největší pravděpodobností za rok taky otravovat o nějakou 330d.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matal Moderátor »

Nechci polemizovat, ale asi tam nějaký rozdíl bude 105Kw X 134Kw..
525TDS 20let stará technologie X 530d 9let.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Odpovědět