Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
brzdy - bouchání, ramena, plavání auta
Když bzdím z větší rychlosti či mám auto plně naložený tak z počátku dobrý ale pak začnou brzdy děsně jako bouchat.
Na co se zaměřit? Asi KO kotouče, že?
Co všechno dodržet při montáži nových?
Silenbloky na předku vrchní ramena (ty větší siláče) jsou taky načnutý. Nic hroznýho, ale nevím zda neudělat nejdřív to. Ale ty brzdy bouchaj hodně.
Tak auto poslední dobou něják plave. Kola OK pneu nafoukane.
Když jedu cca 160 po dalnici a projedu kolem kamionu tak mě to jakoby nepatrně hodi dostrany a musím to vyrovnat.
Na co se zaměřit? Asi KO kotouče, že?
Co všechno dodržet při montáži nových?
Silenbloky na předku vrchní ramena (ty větší siláče) jsou taky načnutý. Nic hroznýho, ale nevím zda neudělat nejdřív to. Ale ty brzdy bouchaj hodně.
Tak auto poslední dobou něják plave. Kola OK pneu nafoukane.
Když jedu cca 160 po dalnici a projedu kolem kamionu tak mě to jakoby nepatrně hodi dostrany a musím to vyrovnat.
paca píše:Jestli ti při brzdění něco bouchá, tak to budou v pr... kulové čepy a pokud ti to plave tak asi jsou už horší tlumiče. Já bych první vyměnil kuláče a až pak kotouče.
Takže to znamená celý ramena, že?
No pořád si říkám že to spíš vypadá na ty kotouče - koukal jsem jsou tam nejaky OPTIMAL a dělá to když víc šlápnu na brzdu.
Jak poznám ty kuláky třeba na zvedáku. Byl jsem před 2 měsícema na technický a tam jsem viděl ty silače.
Mě to dělá taky,když razantně brzdím z větší rychlosti,nad 130km/h tak se mi uplně roztřepe předek,povolím brzdu a šlápnu znuvu mín a už to neudělá a kotouče mám uplně nové, řezané ATE! Takže to dělá něco na nápravě ale když to zvednu na zvedák a ze vším hýbu pajsrem tak se všechno tváří ok. Hrozně by mě zajímalo co to dělá protože mě to pěkně se.. 

tohle je nekonečnej problém e34. jediné co ti poradím tak vyměnit komplet záklonové ramena,zkontrolovat ložisko tlumičů,zkontrolovat ložiska kol,vymezit vůli v převodce řízení, změrit házivost kotoučů (max.0,1mm jinak to jde pořád cítit)popř.vyměnit (stačí obyč.kotouče jen musíš dodržet naprostou čistotu při montáži).zkontrolovat čepy řízení atd. pro po nikdy to nebude ok když budeš bastlit, nejlépe je vyměnit komplet nápravu a je klid.
-
- Kontaktovat uživatele:
WILD píše:Mě to dělá taky,když razantně brzdím z větší rychlosti,nad 130km/h tak se mi uplně roztřepe předek,povolím brzdu a šlápnu znuvu mín a už to neudělá a kotouče mám uplně nové, řezané ATE! Takže to dělá něco na nápravě ale když to zvednu na zvedák a ze vším hýbu pajsrem tak se všechno tváří ok. Hrozně by mě zajímalo co to dělá protože mě to pěkně se..
to budou "spodni" ramena, nevymenoval jsem je cele ale jen silentbloky a na pul roku se to zlepsilo, ale ted uz se to zas vraci tazke doporucuji vymenit cele
Hitman píše:to budou "spodni" ramena, nevymenoval jsem je cele ale jen silentbloky a na pul roku se to zlepsilo, ale ted uz se to zas vraci tazke doporucuji vymenit cele
Snazil jsem se te na letisti ve Lhote jeste chytit nez si odjel a rict ti, ze ti pekne lita leve zadni kolo dopredu dozadu. Vis o tom?