Zdravím,mám E34 524TD.Nikdy tohle auto nebyl žádnej závoďák,ale teď netáhne skoro vůbec .Normální zátah teď mám do 3000ot/min a pak už jako by bylo na konci sil.Vypadá to na malou ŘJ,ale mám tam manual čerpadlo .Nedavno jsem si ho nechal přetěsnit,trošku uchcávalo.Taky mi občas nejde otáčkoměr,někdy nejde vůbec.když to nastartuju tak jde a pak při rozjezdu padne na nulu.nějaký nápady co by to mohlo bejt Díky
Tohle jsem měl na Mercedesu 124. Bylo to podávací čerpadlo v nádrži. Jak mělo dát víc nafty, tak jako když mi někdo připojil vlek za prdel. Může to být i netěsnost pal. systému, ale to by ti pravděpodobně padala nafta a ráno by to dlouho točilo. S tím otáčkoměrem nevím. Možná uhlíky na altiku. Na vstřiky to nevypadá. To by kouřilo a motor by šel po startu nepravidelně. Pokud si nenatankoval nějaké "sračky", tak to je základní, co mě napadá.
sturmann píše:Zdravím,mám E34 524TD.Nikdy tohle auto nebyl žádnej závoďák,ale teď netáhne skoro vůbec .Normální zátah teď mám do 3000ot/min a pak už jako by bylo na konci sil.Vypadá to na malou ŘJ,ale mám tam manual čerpadlo .Nedavno jsem si ho nechal přetěsnit,trošku uchcávalo.Taky mi občas nejde otáčkoměr,někdy nejde vůbec.když to nastartuju tak jde a pak při rozjezdu padne na nulu.nějaký nápady co by to mohlo bejt Díky
Pokud nejde otáčkoměr tak to fakt vypadá na malou ŘJ.
sturmann píše:Hoj,malá ŘJ to nebude když tam mám manual čerpadlo.Je právě divný že to auto se chová uplně normálně,neškube,nekouří.Ale netáhne. OMG co si počnu
Zkus ten pal. systém. Podle mě ti jde málo paliva do motoru. Další možnost je, zasrané či zarostlé hadice přívodu paliva. Nebo dává málo čerpadlo. Pokud je to Bosch, tak vím, kde ho opravit. Pokud ne, tak asi jen výměna.. Nebo blbej vtip.. Nějaký bordel ve výfuku..
Zdar,no nevím nevím.Turbo právě spíná kolem 2800ot/m a mě auto netáhne od 3000.Začínám mít podezření taky na Turbo.Jak se ti to projevuje když je KO Turbo?
sturmann píše:Zdar,no nevím nevím.Turbo právě spíná kolem 2800ot/m a mě auto netáhne od 3000.Začínám mít podezření taky na Turbo.Jak se ti to projevuje když je KO Turbo?
no jde o to, ze jestli je to turbo, tak to muselo mit nejakou pricinu, pac ono samo dmychadlo jako takovy odejit nemuze... me se to stalo tak, ze mi z auta zacala tect naka kapalina... doted nevim co to je, a odkud, zatim sem to nak moc nezkoumal a delalo mi to takovy divny zvuky... ne hlasity, ale nejdriv jen jako mensi rezonance a pak jako kdyz slysis nejakej vetsi odpor treba projety loziska atd... podle me to byla chladici kapalina nebo tak neco a ponevadz na obvodu tech lopatek je az 2x vetsi rychlost zvuku, tak se to krapet zahriva... ete se na to musim podivat... jde o to jestli slysis to typicke piskani pri cca 3.500 ot pri plnem plynu... a nebudem si nic namlouvat... nove turbo stoji kolem 40ti tisic, ale k tomu musis repasovat rovnou i motor a to si asi sam neudelas... ja se na to za chvilku pujdu podivat, pac se mi to stalo dnes pri nocni a ja toho v noci moc nevidel
sturmann píše:Zdar,no nevím nevím.Turbo právě spíná kolem 2800ot/m a mě auto netáhne od 3000.Začínám mít podezření taky na Turbo.Jak se ti to projevuje když je KO Turbo?
no jde o to, ze jestli je to turbo, tak to muselo mit nejakou pricinu, pac ono samo dmychadlo jako takovy odejit nemuze... me se to stalo tak, ze mi z auta zacala tect naka kapalina... doted nevim co to je, a odkud, zatim sem to nak moc nezkoumal a delalo mi to takovy divny zvuky... ne hlasity, ale nejdriv jen jako mensi rezonance a pak jako kdyz slysis nejakej vetsi odpor treba projety loziska atd... podle me to byla chladici kapalina nebo tak neco a ponevadz na obvodu tech lopatek je az 2x vetsi rychlost zvuku, tak se to krapet zahriva... ete se na to musim podivat... jde o to jestli slysis to typicke piskani pri cca 3.500 ot pri plnem plynu... a nebudem si nic namlouvat... nove turbo stoji kolem 40ti tisic, ale k tomu musis repasovat rovnou i motor a to si asi sam neudelas... ja se na to za chvilku pujdu podivat, pac se mi to stalo dnes pri nocni a ja toho v noci moc nevidel
Ty jsi ještě neviděl, že by odešlo Turbo z ničeho nic? Já tedy ano. A dále naprosto nechápu, proč by se po výměně Turba měla dělat repase motoru. Může být v prdeli jen vrtule na Turbu nebo díra někde za Turbem k motoru. Může to foukat někam ven a Turbo může být v pohodě. Jde o to, o kolik se ten výkon snížil. Bez Turba je to samozřejmě línější, ale ne zase, že by jsi to musel tlačit do kopce. Prázdný auto, jako když je zasranej vzduch. filtr a v pěti lidech z plným koufrem řadíš do kopce za 3. Těžko říct, takhle z hlavy. Ještě bych zkusil vyměnit vzduch. filtr.
Hmm,tak to pískání jsem neslyšel nikdy.mě ta tubína nikdy nepískala.Ale mě to teď nechce přes asi 3200ot jít.Motor už strašně řve a stejně netáhne.Na ten vzduch. filtr se kouknu,najel jsem na něj ale jen 6000 .Když jsem to koupil tak auto v poho dalo 180km/h,na romal silnici 150.Ted to musím roztahovat hrozně dlouho,tak jezdím spíš kolem těch 100. Rozjede se to i na víc ale trvá to a ve 150 už je to dost hlučný,což nebejvalo.Právě že mi přijde že je to jak ropák bez Turba
sturmann píše:Hmm,tak to pískání jsem neslyšel nikdy.mě ta tubína nikdy nepískala.Ale mě to teď nechce přes asi 3200ot jít.Motor už strašně řve a stejně netáhne.Na ten vzduch. filtr se kouknu,najel jsem na něj ale jen 6000 .Když jsem to koupil tak auto v poho dalo 180km/h,na romal silnici 150.Ted to musím roztahovat hrozně dlouho,tak jezdím spíš kolem těch 100. Rozjede se to i na víc ale trvá to a ve 150 už je to dost hlučný,což nebejvalo.Právě že mi přijde že je to jak ropák bez Turba
6000 na filtr je docela malo, ale i tak bych na to mrknul. Jinak nekomu rekni a ve dvou na to skocte. Turbo byt slyset musi. Vyzkousis to jednoduse. Zatahni rucku, a zkus se rozjizdet. Turbo by melo byt slyset, kdyz vic zaberes. Ale zase rozumne, aby ti nevyskocila ven spojka. Jinak bude fakt mozna foukat nekam ven. Potom bych sundal privodni trubku na turbo a vyzkousel bych zda-li dobre taha. Mel by tam byt podtlak jako svine, ale jak pisu, tohle zmaknes pouze ve dvou.. Muze byt v riti jen vrtule na turbu. Ale to se takhle tezko radi, kdyz to neslysim a nevidim. Co vstriky? Kolik maji nalitano? Muze to bejt i shit nafta. Ale vypada to na neco zasranyho. Pokud bude turbo o.k. tak ti jde malo nafty do valcu. Pak bych zacal privodnima trubkama paliva, jestli davaji dost nafty cerpadla a potom snad jen ty vstriky. Kolik ma motor nalitano?
Jo tak to nevím,tacháč je na 100% stáčenej,protože jinak by to mělo trochu přes 190000km.Počítám tak něco kolem 290000 v reálu.Asi to dám do Diesel servisu a? mi řeknou co stím je.Holt nasypu zase nějaký peníze do auta.
jesli ti neco z auta vyteklo a byla to asi chladící kapalina tak pak to muže místo toho co vyteklo nasát vzduch a přestane to chladit jede se s tim přesně tak jak řikáš a už sem i viděl že teploměr na motoru ukazuje teplotu v pohodě jednodužse je ale vidět že to přestane topit jinak jiný budíky jdou ???? mimo rychlosti tedy protože palubky mejvaj napájení z vlasních baterek a už sem viděl že po letech provozu prostě vytekla a sežralo to spoje toho tachometru
Já měl podobné příznaky a byla to malá ŘJ. Když máš ale mechaniku tak nevim. Taky se mi jednou stalo, že mi sjela hadička ze snimače tlaku a taky to nejelo. Zajímavé ale je že mluvíš o tom, že ti otáčkoměr někdy jde a někdy ne. Já myslel, že když tam není el. čerpadlo tak otáčkoměr nefunguje. Svezl jsem se s kamarádem, který taky vyměnil za mechaniku a tomu otáčkoměr nejde.