Ahoj kluci, jelikož jsem tu na toto téma v souvislosti s e39 nic nenašel, tak se vás ptám. Jaké používáte brzdové destičky na e39. Použil někdo ty RH či jak se to jmenuje co má v nabídce ELIT?. A kolik vám vydrží kotouče. A jaké používáte? Prostě sdělujte zde své zkušenosti.
mel jsem ATE, ted mam vpredu BREMBO (desky vzdycky textar) a zda se mi to ok(nikdy jsem nemel problem s tim, ze by hazely kotouce a brzdi to, bych rekl taky slusne)...... ve ctvrtek mi maji prijit dozadu desky a kotouce FEBI(primo z nemecka od vyrobce), tak uvidime....
Zdar chlapi,já mám e39 a před 4000km jsem tam dal komplet kotouče(frézované) a desky ATE a k dnešnímu dni,už se bojím dlouze brzdit,protože už začinají drnčet.
major píše:A kolik km vám cca ty desky a kotouče vydrží. Pište, chlapi své zkušenosti.
jsem je nikdy na aute dvakrat nemenil desky jo, ale nikdy me nezarazilo, ze by to bylo nejak brzo
No, na mém autě měnily na předku desky (TEXTAR) a kotouče (ATE) před 40tis.km a teď jsou jak desky (což mě nepřekvapuje) ale i kotouče těsně před smrtí. To ty TEXTARy teda ty kotouče pěkně posvačily. Myslel jsem, že vydrží alespoň 80tis.km. Tak teď nevím co objednat protože mé oblíbené Zimermany nemohu sehnat.
major píše:A kolik km vám cca ty desky a kotouče vydrží. Pište, chlapi své zkušenosti.
jsem je nikdy na aute dvakrat nemenil desky jo, ale nikdy me nezarazilo, ze by to bylo nejak brzo
No, na mém autě měnily na předku desky (TEXTAR) a kotouče (ATE) před 40tis.km a teď jsou jak desky (což mě nepřekvapuje) ale i kotouče těsně před smrtí. To ty TEXTARy teda ty kotouče pěkně posvačily. Myslel jsem, že vydrží alespoň 80tis.km. Tak teď nevím co objednat protože mé oblíbené Zimermany nemohu sehnat.
no me rikal ze ty BREMBA vydrzi cca 60k km a desky cca 30k.... ale presne nevim.... mam na nich najeto hodne malo....
jian praxe by mela byt takova, ze dvoje desky na jedny kotouce(vydrz), tedy nejakych 60kkm by mely kotouce urcite vydrzet. co koupit za leternativu nevim, bud nejaky fakr profi nebo je to hoptrop.
NAZDAR MOJ nazor na brzdy jednoznačne jurid cena je trochu vyššia ale su fakt dobre a niekde som čital že vyhrali test brzdovych segmentov vyrabanych pre aftermarket.A mame jedneho zakaznika ktory ine ani nechce skuste nenahovaram vas ale stoji to fakt za to mam ich aj ja
Desky + kotouče ATE...spokojenost.Ted me ceka vymena prednich desek a bude to asi urcite zase ATE, pokud nechytnu zachvat zkouseni jinych znacek....jo desky cca 35 tis. predek a cca ´40 zadek...plus minus...pac jsem je jeste nedojezdil.
Chlapi, musíte vybrat vhodnou kombinaci desek a kotoučů. Poradil mi týpek, co to přímo prodává, Textary na kotouč ATE je špatná volba. Textar + Brembo ano, ale stejnou službu za menší peníze adělá ATE powerdisc a ATE desky přímo na ně dělané. Mám na nich najeto 20tkm a minimálně dalších 40 najedu, mám automat a nešetřím je.
TOMe39 píše: Textary na kotouč ATE je špatná volba.
Něco na tom bude, 40tis na kotouče mi přijde málo. Zkusím sehnat tedy ještě ty Zimmermany+Textar desky, popřípadě ATE+ATE nebo to co dal Rudy Brembo+ATE.
A pište dál kdo co použil, jak byl spokojenej a kolik mu to vydrželo km.
Já jen potvrdím slova Tom39-a osobně doporučuju Brembo+Textar nebo Ate+Ate ..... podle osobní zkušenosti super .... co nedoporučuju je Ferodo... prostě na ně mívají zákazníci často připomínky. Zimmerman.. jsme montovali jednou a po 2-3tis km začli kopat tak se složitě reklamovali.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Huska píše:Já jen potvrdím slova Tom39-a osobně doporučuju Brembo+Textar nebo Ate+Ate ..... podle osobní zkušenosti super .... co nedoporučuju je Ferodo... prostě na ně mívají zákazníci často připomínky. Zimmerman.. jsme montovali jednou a po 2-3tis km začli kopat tak se složitě reklamovali.
Já jsem byl s Zimmermanama na e36 vždy spokojenej a hlavně vypadají moc pěkně.
Možná jste při montáži neočistili dokonale Darmonovu plochu .