kral píše:Tak jsem nevydrzel a vrhnul jsem se na opravu nezobrazujicich bodu u sve E39 a musím se pochvalit dopadlo to na 99.95% úspěšně.
Postup.
1. Vyndat přístrojovku a rozebrat ji až po ručičky to neni větší problém
2. Pokoušet se sundat ručičky = koledovat si o průser a hlavně to není nutné
3. Vyšroubujem všechny šrouby které drží folii s budiky a přední bílý plast (ziskame tim trochu prostoru nad LCD).
4. Dále se soustředíme na plechový rámeček, který kryje bod našeho zájmu a to LCD, nadzdvihneme ho (drzi na dvou "perkach" ze spudu přístrojovky). Meli by jsme videt tělo LCD a pod nim oranžovou transparentní folii, která vlastně dělá červeno oranžovou barvu toho co se na LCD zobrazuje. Zdroj všech problemů je páskový vodič, který od horní hrany LCD vede někam do vnitřku přístrojovky, kde končí v konektoru .
5. Potřebujeme kvalitní čistič na kontakty, který neleptá plasty a neobsahuje olej, ve spreji.
6. Dukladne prostříkáme z obou stran celou plochu paskoveho vodiče tak aby co nejvice čističe po tomto pasku zteklo do konektoru.
7. Počkame cca 20 min než se čistič odpaří
8. Vyzkoušíme a pokud ještě některé body nezobrazuji prostříkáme příslušné místo znovu
V mém případě po prvnim prostříkani nešly asi 3 body uprostřed , po druhem makalo vše na 100%, ale po té co jsem vše zkompletoval jsem si všiml, že mi zbyl jeden sšroub, ten který drží onen bilý plast uvnitř přístrojovky.
Potřebné vybavení
- křízový šroubovák
- sroubovak torx 10
- při pulení přistrojovky se šikne plochy šroubovák a špičaté kleště
- kvalitni čistič kontaktu bez oleje
- kvalitní hadr, který nepoušti chlupy na zavěrečné přeleštění LCD