Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
startér-problém
Mám malý problém při startování E39 525tds. Když stojí déle tak startér zatočí a následně se vypne - jako kdyby vyskakoval pastorek. Startér byl měněn před půl rokem v BMW v Olomouci. Napodruhé za studena chytne bez problémů. Když jsem jezdil každý den tak nebyl problém. Jelikož jsem nafasoval služebáka, tak jezdím 2x týdně a auto stojí v chladném počasí.
Tomcat14 píše:Mám malý problém při startování E39 525tds. Když stojí déle tak startér zatočí a následně se vypne - jako kdyby vyskakoval pastorek. Startér byl měněn před půl rokem v BMW v Olomouci. Napodruhé za studena chytne bez problémů. Když jsem jezdil každý den tak nebyl problém. Jelikož jsem nafasoval služebáka, tak jezdím 2x týdně a auto stojí v chladném počasí.
Vypada to na elektromagnet,koukl bych se na nej.Vytahni jej a zapoj na stole.Plus na svorku(mela by byt vetsi) a spinaci kontakt ten maly sroubek(nevzpomenu si na cislo),mel by se tocit po privedeni 12V na ten mensi sroub,pokud bude fungovat,tak je potreba odzkouset spinacku,nekdy muze blbnout,pokud je jiz vydrena.Pripojit merak nebo zarovku a zkouset nekolikrat jekoby startovat(samozrejme mit starter odpojen(ten vetsi sroub,alespon)Pokud bude fungovat,tak prizemni motor novou medenou paskou.Dost casto to taky delava spatna zem motoru.