Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nafta

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
paces

#1 Příspěvek od paces »

Zkoušel jste někdo tu lepší naftu? Nevzpomenu si jak se jmenuje. Nebo jezdíte na klasickou? Tuším,že to je u shellu.
RSak

#2 Příspěvek od RSak »

Zkoušel jsem ji, nepoznal jsem rozdíl, tankuji normální naftu a snažím se u pump s velkou výtočností a 24 hodinovým provozem, aby tam podíl té vody, co tam nalejou, byl co nejmenší. Většinou Benzina, Esso, OMV, Shell
paces

#3 Příspěvek od paces »

Mám zkušenost jen s benzinem. hell V power a poznal jsem asi tak po ujetí nádrže. Bavil jsem se s chlápkem,co dělá instruktora v autoškole a ten nic jinýho nebere prej. Hrozne si to obhajoval. Ale to mluvím o benzínu,tak by mě zajímala ta nafta. Jestli to jako je balzám pro ten motor :)
RSak

#4 Příspěvek od RSak »

Když jsem jezdil k Charouzovi s Mondeem, tak mě tam ujistili, že vodu do nafty lejou na všehc pumpách, doporučili mi tankovat na značkových čerpačkách s velkým a nepřetržitým provozem. Bral jsem takhle naftu do Mondea 5 let, žádný aditiva jsem nepřidával, jen jsem měnil palivový filtr po 30 tisících a žádný problém a to ani v zimě při -20.
momento

#5 Příspěvek od momento »

zkušenost mám a řekl bych, že se obecně na naftu od Shellu najede za stejný peníze víc, než na jakoukoli jinou z jiných čerpaček...hlavně to o moc míň kouří.chce to zkusit.rozdíl poznáš nejvíc,až tam po naftě od Shellu dáš zase nějakou jinou.uvidíš, o kolik víc na to budeš muset šlapat
jinak na pročištění naft. motoru existuje od Castrolu TDA a to funguje na 100%.nejlevnější to maj asi v Bauhausu.chce to ale při aplikaci za to víc tahat,aby se to vše vypálilo a uvolnilo :D
Mirw

#6 Příspěvek od Mirw »

momento píše:zkušenost mám a řekl bych, že se obecně na naftu od Shellu najede za stejný peníze víc, než na jakoukoli jinou z jiných čerpaček...hlavně to o moc míň kouří.chce to zkusit.rozdíl poznáš nejvíc,až tam po naftě od Shellu dáš zase nějakou jinou.uvidíš, o kolik víc na to budeš muset šlapat
jinak na pročištění naft. motoru existuje od Castrolu TDA a to funguje na 100%.nejlevnější to maj asi v Bauhausu.chce to ale při aplikaci za to víc tahat,aby se to vše vypálilo a uvolnilo :D

Ja to adt od castrolu TDA pouzivam v lete v zime a kdyz ho tam nedam tak je to znat nejen na tahu,ale i hluku.Jinak Shell V-Power diesel rozdil zadnej....
Odpovědět