Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 dotazy

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od jarousek »

Ahoj,

chtel bych se zeptat koupil jsem E39 525tds a ve vybave ma telefon, ale nefunguje mi. Nejspis je pripraven na nemeckou sit. Nevite zda je mozne ho nejak predelat na ceskou?
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

jarousek píše:Ahoj,

chtel bych se zeptat koupil jsem E39 525tds a ve vybave ma telefon, ale nefunguje mi. Nejspis je pripraven na nemeckou sit. Nevite zda je mozne ho nejak predelat na ceskou?

Napiš co ti na něm nefunguje. Mám v autě ten třířádkový (asi novější) a funguje normálně, a pak jsem zkoušel dvouřádkový (barevný) a po menším přemlouvání taky funguje, jen nepřijímá SMS (což je mi srdečně fuk).
sb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od sb »

No ja mel stejnej problem a vyresilo se to tak,ze jsem na nekom vymrucel starou SIMku a ta normalne fungovala (predcisli 602,603) ty novejsi mi tam nesly (723,777 apod.)
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jarousek »

No me to po vlozeni simky napise "SIMKARTE prüfen) jako ze ji to zkousi a nic. Kdyz tam zkusim napsat cislo a zavolat tak to pak napise cislo neplatne. Zkusime sehnat to predcisli 602... ale nevim nevim
Birkoff

#5 Příspěvek od Birkoff »

jarousek píše:No me to po vlozeni simky napise "SIMKARTE prüfen) jako ze ji to zkousi a nic. Kdyz tam zkusim napsat cislo a zavolat tak to pak napise cislo neplatne. Zkusime sehnat to predcisli 602... ale nevim nevim

Jo tohle mi přesně dělal ten barevný dvouřádkový. Dělal to i na starší simku 603. Tak jsem ji naklonoval a SimEmu tam funguje v pohodě až na ty SMS. Napíše něco jako NonStandard Sim, ale fachá.
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jarousek »

To mu nerozumim, Mohl bys mi teda popsat presne jak to vyresit? Mam ten dvouradkovy. Co to je Simemu?
sb
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sb »

Me to psalo taky tu hlasku,asi bych nejdriv zkusil dat tam tu starou SIMku a kdyz nebude problem v tomhle tak to pak resit dal.
Birkoff

#8 Příspěvek od Birkoff »

jarousek píše:To mu nerozumim, Mohl bys mi teda popsat presne jak to vyresit? Mam ten dvouradkovy. Co to je Simemu?

Sim Emu je prográmek pro karty s procesorem PIC 16876 + sériová EEprom 64K (nebo i 128/256k). Ze starších Simek šlo díky chybě časování vyčíst tzv. KI klíče, pomocí kterých se Simka přihlašuje do GSM sítě (vznikne tak klon původní Simky). Ty pak vložíš do toho prográmku, naprogramuješ tu PIC kartu a vložíš do BMW telefonu. Ten reaguje jak jsem popsal. Jinak já tohle řešení používám v normálním telefonu (proto se mi nikdo nemůže dovolat :D ). Tam bylo třeba ještě oříznout tu kartu z velký Simky na malou. Mám to hlavně proto, že můžu přepínat mezi 10-ti čísly bez vypínání, resetu ap. Sice je vždy aktivní jen jedno z nich ale takhle mi vyhovuje.
Birkoff

#9 Příspěvek od Birkoff »

sb píše:Me to psalo taky tu hlasku,asi bych nejdriv zkusil dat tam tu starou SIMku a kdyz nebude problem v tomhle tak to pak resit dal.

Jo přesně jak píšeš. Já jsem žel neměl tak starou kartu, aby mi fungovala a hlavně jsem potřeboval mít v autě stejný číslo který všichni znají a né nějaké jiné.
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jarousek »

Tak ja teda zkusim nekde splasit tu starou kartu. Tvoje reseni mi neni moc jasny. Jednak sehnat ten program a pak jak spojit simkartu s pocitacem. MOzna by mi poradili nekde v prodejne mobilu. Nejsem az tak kovanej v problematice simkaret :( Jeste jsem se chtel zeptat zda je normalni ze pri zamceni a odemcena dalkovym auto neudela nejakou signalizaci, pouze se rozsviti/zhasne interier. Cekal bych nejake hlasite pipnuti, nebo signalizace blinkry
Birkoff

#11 Příspěvek od Birkoff »

jarousek píše:Tak ja teda zkusim nekde splasit tu starou kartu. Tvoje reseni mi neni moc jasny. Jednak sehnat ten program a pak jak spojit simkartu s pocitacem. MOzna by mi poradili nekde v prodejne mobilu. Nejsem az tak kovanej v problematice simkaret :( Jeste jsem se chtel zeptat zda je normalni ze pri zamceni a odemcena dalkovym auto neudela nejakou signalizaci, pouze se rozsviti/zhasne interier. Cekal bych nejake hlasite pipnuti, nebo signalizace blinkry

Zkus to nejdřív se starší Simkou. Jinak prográmek stáhneš z webu, Pic kartu koupíš i předprogramovanou a popř ořízlou na malou. Zbývá jen vyčíst ty KI klíče=PC,SW,čtečka a několik hodin práce.
Jinak moje E39 při otevření jen cvakne central a rozsvítí se interiér. Při zamykání cvakne central a 1x bliknou blinkry. Pokud mám již zamčeno a zamknu znovu, jen se rozsvítí interiér a vypne se prostorové čidlo a čidlo náklonu Alarmu.
P-J

#12 Příspěvek od P-J »

jarousek píše:Jeste jsem se chtel zeptat zda je normalni ze pri zamceni a odemcena dalkovym auto neudela nejakou signalizaci, pouze se rozsviti/zhasne interier. Cekal bych nejake hlasite pipnuti, nebo signalizace blinkry

Signalizace, jak při odemknutí, tak při zamknutí se dá aktivovat v servisu. Standartně bývá nastaveno jenom bliknutí při zamknutí. Při odemknutí blikne dvakrát. Zvuková signalizace nastavit nejde.
TOMe39

#13 Příspěvek od TOMe39 »

Dal jsem tam novou sim Eurotel a fakčí i sms. :wink:
Birkoff

#14 Příspěvek od Birkoff »

TOMe39 píše:Dal jsem tam novou sim Eurotel a fakčí i sms. :wink:
No a pak že to nejde. :D A máš určitě dvouřádkový? Já mám v autě třířádkový (myslím že je) a vše OK. Podporuje i číslo toho co ti volá.
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jarousek »

Zatim marne se snazim ziskat starsi simku, snad dneska. Jeste se chci zeptat zda jde nejak domontovat CD changer, mam radio jen na kazety. E39 r.v.97 a jestli to jde tak kolik to zhruba stoji
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jarousek »

Jeste bych se zeptal jsetli je nejaka nahrada xenonu. Mam E39 s normalnima zarovkama a na potkavacky se mi zda ze bych radeji aby svitily o neco vic. A pak jestli jde nahradit normalni volat multifunkcnim. A kdyztak ceny, dik
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od matal Moderátor »

V sekci "prodej" jsou na prodej přestavbové xenony od "DC"ho.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
jarousek
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jarousek »

tak sem konecne sehnal kartu s predcislim 0602 xxx xxx a stejne mi to nejde. Vlozim tu simku do velky karty a zasunu to do panelu a napise to zase akorat "SIM KARTE prüfen" a nic a kdyz zkusim vytocit cislo tak to napise "Nr. ungildig" . Tak co ted...
Birkoff

#19 Příspěvek od Birkoff »

jarousek píše:tak sem konecne sehnal kartu s predcislim 0602 xxx xxx a stejne mi to nejde. Vlozim tu simku do velky karty a zasunu to do panelu a napise to zase akorat "SIM KARTE prüfen" a nic a kdyz zkusim vytocit cislo tak to napise "Nr. ungildig" . Tak co ted...

Teď ti zbývá někde si půjčit úplně novou Simku a zkusit a jinak už jen jak jsem psal o tom Emulátoru Sim-ky.
Jinak k těm xenonům jde to viz sekce prodej, jen nezapomeň že auta s origo xenony mají dynamické štelování sklonu světel a ostřikovače světel. Né že by to bylo nějak důležité pro provoz, ale na technické nevím nevím.
No a MF volant tam dát můžeš, ale budeš určitě potřebovat "přechodovej" kroužek pro daný typ volantu a možná ještě nějaký další úpravy (konektory,el.svazek,sw auta).
major

#20 Příspěvek od major »

jarousek píše:tak sem konecne sehnal kartu s predcislim 0602 xxx xxx a stejne mi to nejde. Vlozim tu simku do velky karty a zasunu to do panelu a napise to zase akorat "SIM KARTE prüfen" a nic a kdyz zkusim vytocit cislo tak to napise "Nr. ungildig" . Tak co ted...
Nezáleží na předčíslí, musíš sehnat starou osmibitovku(nebo šestnáctibitovku?), byly to prostě ty SIMky co ještě nepodporovali Juice, simtoolkit atd. Dělali se cca do 99. Já ji zabavil tchyni :D . V obchodě nemáš již šanci, jsou stažené, jedině na inzerát. Jiné simky ty staré "palubní" telefony neberou.
Odpovědět