Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Servisní knížka se prý "prodává" za 600,--Co to má

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
petto

#21 Příspěvek od petto »

já koupil 12 let stary auto se servisní knihou poctivě vedenou od prvního majitele....v servisce je jen razítko a datum, ale je tam i třeba to, že se na autu měnili nějaké karosářské díly....u mě se měnil blatník a světlo...všecko je v servisce, všechno mi řekl a myslím že to je poctivé, ale podle servisky kupovat auto je blbost...vše může a nemusí být pravda...de o stav....auto se 100 000km (poctivými, bavíme se relativně) může být v daleko horším stavu než auto s 300 000km...vše záleží jak to ty kilometry najezdilo...a když seš z prahy zkus se poptat kluků z fóra...z osobní zkušenosti vím že sou to ochotní super kluci a určitě se s tebou na to zajedou podívat... :wink:
petto

#22 Příspěvek od petto »

2marv: jak můžeš vědět že je debil?? prostě se zeptal!! od toho tady to fórum je frajere :evil:
marv

#23 Příspěvek od marv »

podle úvahy a frajer nejsem
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#24 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

opět debata o hovně.... je to těžké když v česku chce každý bmw z roku 1990 ze servisní knížkou po 1.majiteli v plné výbavě a tak za 45k :D a s poctivejma 80tkm :D no mazec....
petto

#25 Příspěvek od petto »

M3maniac píše:opět debata o hovně.... je to těžké když v česku chce každý bmw z roku 1990 ze servisní knížkou po 1.majiteli v plné výbavě a tak za 45k :D a s poctivejma 80tkm :D no mazec....

jj debata o hovně :D, ale když se zeptal normálně tak proč mu neodpovědět 8)
M3maniac Čestný člen
Čestný člen

#26 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

petto píše:
M3maniac píše:opět debata o hovně.... je to těžké když v česku chce každý bmw z roku 1990 ze servisní knížkou po 1.majiteli v plné výbavě a tak za 45k :D a s poctivejma 80tkm :D no mazec....

Protože když se někdo baví o pravosti servisní knížky u e34ky tak nevím....mám takovej pocit že důležitej je stav toho auta....plnou servisní knihu má počítám do dnes tak 2% těchto aut :D
petto

#27 Příspěvek od petto »

M3maniac píše:
petto píše:

Protože když se někdo baví o pravosti servisní knížky u e34ky tak nevím....mám takovej pocit že důležitej je stav toho auta....plnou servisní knihu má počítám do dnes tak 2% těchto aut :D

psal jsem že daleko důležitější je stav než servisní knížka na první stránce :D :wink:
Holin

#28 Příspěvek od Holin »

Samozřejmě, že nejdůležitější je reálný stav auta, ovšem né každý je automechanik či odborník přes BMW a právě takoví kupci se snaží vychytat auta se serviskou, jelikož by měla být relativní zárukou, že auto mělo pravidelnou údržbu.
A stejně tak je jasný, že je nesmysl, chtít 15 let starý auto s kompletní serviskou, se sto tisíci najetých kilometrů za cenu dvaceti tisíc, po tom ani nikdo v tomto tématu nazatoužil, nemýlím-li se.
Mně spíš šlo o to, jak lze ověřit pravost servisní knížky, na což jsem se ptal v příspěvku na první straně..
Kuba

#29 Příspěvek od Kuba »

Teda tolik arogance na mojí hlavu (přispěvovatel MARV : .... "jseš debil, že se ptáš" ..... ) to jsem nezažil ani na MERCEDES-foru, kde jsem presentoval profi-2-nádržovou přestavbu Mercedesu na rostlinej olej s kterou sem najel přes 100.000 km ......... Chci věřit, že se ta arogance týká jen několika jedinců, kteří své komplexy léčí silnými BMW-vozy. Tolik zatrpklosti musí mít nějáký důvod..........chápu, že ne každý oplývá dobrou češtinou, ale ten obsah přispěvovatele MARV..... :evil: :evil: :evil:

Ostatním dík za odpověď, prostě jsem vyrozuměl, že serviska je dobrá, ale u starýho auta, pokud má všechna "razítka", auto málo km a je levný, pak bacha :)

Nevim jak v Čechách, ale v Německu je např. u VW možný podle servisky v centrální VW-databázi zjistit, CO všechno bylo děláno.... tam už se blbě falšuje, musej sedět dodáky náhr. dílů a tak. Kdybych měl podezření že něco není vpoho a dal podnět centrále ve WOLFSBURGu na prověření,pak nevim nevim, zda by měl servis radost... a co na to novináři například..

Jestli podobnej podrobnej system funguje i u BMW v ČR nevim, musim se optat.... jo a jinak ne že ne, ale ano, je skutečně možný třeba v Německu po delšim pátrání narazit třeba na 10 let starý BMW se 100.000 km a úplnou serviskou od důchodce... a levně :-) :-) :-)
Atila

#30 Příspěvek od Atila »

Kuba píše:Kdybych měl podezření že něco není vpoho a dal podnět centrále ve WOLFSBURGu na prověření,pak nevim nevim, zda by měl servis radost... a co na to novináři například.

Pokud by to zfalsoval cesky servis, tak by jim to bylo pravdepodobne jedno. Tyhle firmy vi, ze trhy v rozvojovych zemich maji sva specifika a takovymi malickostmi se nezabyvaji. Treba Skoda Auto si doslapla na sve autorizaky jen v pripade, ze davali pri opravach do aut ukradene dily z tovarny.
Rejchy Moderátor
Moderátor

#31 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Kubo ty seš prostě paranoik :) Osobně ti můžu říct,že servisní knížka ti nezaručí to že do auta hned nevrazíš hromadu peněz.Máš sice potvrzeno že se s autem jezdilo do servisu,ale ne že je bez investic a v dobrém stavu.
milonovo

#32 Příspěvek od milonovo »

Souhlasím že se dá koupit auto v pěkným stavu po důchodci se 100k km,ale levně?Kde?Po e34 jsem teda nikdy nekoukal,ale když se mrknu na podobný kousky třeba MB 124 tak bych řekl že to bude s tou e34 podobný.Když neberu rarity jako E500 a cabria nebo AMG tak za 124 jak si jí popsal můžeš klidně dát 200 přičemž začínají zhruba na 20ti.
Takže bych volil nějakej rozumnej kompromis.
Kuba

#33 Příspěvek od Kuba »

Atila píše:Pokud by to zfalsoval cesky servis, tak by jim to bylo pravdepodobne jedno. Tyhle firmy vi, ze trhy v rozvojovych zemich maji sva specifika a takovymi malickostmi se nezabyvaji. Treba Skoda Auto si doslapla na sve autorizaky jen v pripade, ze davali pri opravach do aut ukradene dily z tovarny.

Zřejmě máš pravdu. Ta Tvoje formulace je naprosto přesná a výstižná. Je potřeba se smířit s tim, že kapitalismus kategorie jako je "skutečně myšlená poctivost" nebo "spravedlnost" nezná. Používají se jen jako marketingové tahy. Na konci je vždycky maximalizace zisku. :D Takže spoléhat na sebe ! a na svoje kámoše. A ne na vyplněnou servisku :D
Kuba

#34 Příspěvek od Kuba »

Rejchy píše:Kubo ty seš prostě paranoik :) Osobně ti můžu říct,že servisní knížka ti nezaručí to že do auta hned nevrazíš hromadu peněz.Máš sice potvrzeno že se s autem jezdilo do servisu,ale ne že je bez investic a v dobrém stavu.

Ale já sem neřekl, že mi vyplněná serviska zaručí, že do auta nevrazim hromadu peněz..... zas mi tady někdo něco podsouvá........ to bude asi nějákej paranoik :wink: kterej tu svojí poruchu projikuje na jiný......... :D :D :D
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od gyrous »

Náhodou, když tam má na servisní knížce vypsaný to a to s razítkem datumu výměny, tak je to plus. Si vemu knížku do ruky a kouknu na to a to zařízení které je první vyměněné, na tom zařízení co se mění musí být přeci štítek s razítkem a kilometry. Tak vidím od kolika km je to servisovaný. Co se na tom dá falšovat?
Teda jestli má někdo snahu házet falešný štítky i razítko kdesi po autě, tak je to asi fakt snaživec. 8)
Ajwori
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Ajwori »

Já koupil e36/rv. 92 v bazaru v německu, provozovanou v rakousku od rusáka, se serviskou! a to auto potřebovalo vyměnit akorát gumy a olej. Jinak musim zaťukat je naprosto cajk
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#37 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

v 90% si tobe podobni ve finale koupi nejvetší jebku jen proto, ze mela tyhle "zivotne" dulezity veci...
Tobe preju hodne stesti, prodejcum svatou trpelivost a sobe aby mi lidi jako ty nikdy nevolali :lol:
“Ability is what you're capable of doing.”
marwal
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od marwal »

když sem loni kupoval 530d v Německu, tak jsem servisku měl vyplněnou. Nyní je auto staré 6 let a do BMW servisu jezdím jen kdy musím. Jinak si nechávám věci měnit u mechanika kterýho znám a důvěřuju mu. Zavedl jsem si ale knížku, do který si zapisuji které díly jsem měnil a kdy. To si myslím že se může hodit.
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od matal Moderátor »

Já koupil 525i Tour E34 r.v.96 v D bez servisky a musím říct, že auto je ve velmi dobrém stavu po technické stránce a kromě povinných výměn oleje a filtrů jsem zatím do něho nemusel investovat.. :!: :wink: 8)
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
PitDog735

#40 Příspěvek od PitDog735 »

souhlas s Hanzem!! teoretik chytrák
Odpovědět