Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
535i M-paket 1998
Chtel bych si znovu koupit BMW a známá mi nabídla 535i M-paket,
najeto 70tis.km v zimě nejeto, koupeno nové v ČR. Jsou s těmito motory nějaké problémy, nebo jiné neduhy? Spotřeba tvrdí město 12 až 14l/100km, mimo 9l/100km. Stav je super jako by sjelo s linky v zimě jezdí s Jeepem. Cena 220000Kč se mi zdá tak akorát. Díky za rady.
najeto 70tis.km v zimě nejeto, koupeno nové v ČR. Jsou s těmito motory nějaké problémy, nebo jiné neduhy? Spotřeba tvrdí město 12 až 14l/100km, mimo 9l/100km. Stav je super jako by sjelo s linky v zimě jezdí s Jeepem. Cena 220000Kč se mi zdá tak akorát. Díky za rady.
dosek píše:Chtel bych si znovu koupit BMW a známá mi nabídla 535i M-paket,
Tak neuvažuj ani minutu pokud je to tak jak píšeš tak je to zadačo! 70tkm je sen

-
- Kontaktovat uživatele:
-
Demostenes píše:Mam 535i. Spotreba mesto 14-17 (dle pocasi), mimo se da dostat na 9-10.
Taky mám 535iA (E39 Steptronic), dlouhodobá spotřeba 12,8 a když jedu dál cca 50km tak se dá pod 10. Moje minimum bylo 8,2l/100Km. Jinak V8 je v pohodě. Přeji spokojenost.

-
dosek píše:A co si myslíte o LPG do V8 535i, vím že to spoustu lidí odsuzuje, ale to sekvenční vstřikování se mi zdá celkem v pohodě a protože najezdím víc jak 40tis.km ročně tak o tom uvažuji.
Bylo tady toho napsáno dost, stačí hledat. viz třeba http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... hlight=lpg
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
Atila píše:dosek píše:A co si myslíte o LPG do V8 535i, vím že to spoustu lidí odsuzuje, ale to sekvenční vstřikování se mi zdá celkem v pohodě a protože najezdím víc jak 40tis.km ročně tak o tom uvažuji.
Az na tezko resitelny problem s parkovanim a omezeny dojezd to nemusi byt spatny napad.
jakej omezenej dojezd? .. tedy jestli myslíš omezenej na 2x víc tak to jo.... s parkováním máš pravdu, ale ne všechny garáže mají toto omezení ...

Huska píše:jakej omezenej dojezd? .. tedy jestli myslíš omezenej na 2x víc tak to jo.... s parkováním máš pravdu, ale ne všechny garáže mají toto omezení ...
Myslim omezeny dojezd za predpokladu setreni provoznich nakladu. Je jasne, ze nadrz na benzin tam zustane, takze je mozne najet vice, ale clovek si dava do auta LPG, aby nemusel jezdit na drahy benzin. Takze v konecnem dusledku majitel LPGcka musi tankovat casteji nez puvodni benzinak. U velkych motoru je to nejpatrnejsi. Treba E38 ma 92l nadrz na benzin, ekvivalentni nadrz na LPG by musela mit pres stodeset litru a takovou si namontuje malokdo. Ve skutecnosti tam da maximalne sedmdesat litru velky toroid, takze dojezd na plyn bude tak 2/3 dojezdu na benzin.
Co se tyce parkingu, tak klasicky podzemni parking s moznosti parkovani LPG vozu jsem u nas nevidel vubec a naopak dost casto vidam i v nadzemnich hromadnych garazich (zcela zbytecny) zakaz vjezdu plynaku.

dosek píše:A co si myslíte o LPG do V8 535i, vím že to spoustu lidí odsuzuje, ale to sekvenční vstřikování se mi zdá celkem v pohodě a protože najezdím víc jak 40tis.km ročně tak o tom uvažuji.
Jak říká M3man... jestli je to jak píšeš,tak nepřemýšlej a kup. Jinak co se týče LPG tak z vlastní zkušenosti doporučuji. mám V8-540iA na LPG přímý vstřik Prince VSI a chrochtám si.
-