Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Servisní knížka se prý "prodává" za 600,--Co to má

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
RSak

#61 Příspěvek od RSak »

Beru variantu koupit si TDS na hraní a laborovat si s tím jako koníčka, na pravidelné ježdění to není.

Kdysi jsem kupoval velmi levnou naftu, doma ji potom lil do dieselového forda, chvíli mě to bavilo a pak už mě štvalo být neustále mastný od nafty, přemýšlet ráno nebo večer kdy mám dolít naftu, převléknout se na nalévání nafty, nakonec jsem měl doma plné všechny kanystry a jezdil stejně k pumpě. Když vezmu čas který člověk stráví za účelem ušetření, tak když ten čas věnuji práci, vydělám určitě více než ušetřím. :idea:
Atila

#62 Příspěvek od Atila »

RSak píše:Kdysi jsem kupoval velmi levnou naftu, doma ji potom lil do dieselového forda, chvíli mě to bavilo a pak už mě štvalo být neustále mastný od nafty, přemýšlet ráno nebo večer kdy mám dolít naftu, převléknout se na nalévání nafty, nakonec jsem měl doma plné všechny kanystry a jezdil stejně k pumpě.

Holt nesmis byt amater. Sestra si na ukradenou naftu poridila v garazi soukromou tankstelle. Ma tam nekolik dvouselitrovych barelu do kterych vzdycky akorat prehodi precerpavaci pistoli a ma to s podobnym komfortem jako na pumpe, akorat nemusi vytahovat kartu. :lol:
Kuba

#63 Příspěvek od Kuba »

Dolphin píše:a teď jsem dočetl toto téma až do konce a rád bych se zeptal Kuby co mám tankovat. Mám BMW 535d a momentálně tankuji Diesel V Power od Shellu a jsem spokojený, ale zaujal mě ten olej. Jede to lépe nebo co v tom je za zázrak?

Jede to stejně jako na naftu, páč má rostlináč skoro stejnou výhřevnost jako nafta. Ale jestli si chceš zničit motor, tak to tam lej bez úprav !!! A nebo se rozhodni pro kvalitní přestavbu se vším všudy, což se Ti ale vyplatí jen, když hodně najezdíš. Jinak tam můžeš lejt tak max. so 20 - 30 % oleje, když nic neupravíš....předtim dobře promíchat v kanystru, což ne každýho baví, ale je to dobrej posilovací tréning. U motoru s přímym vstřikovánim míň, u motoru komůrkovýho víc. ´Teoreticky můžeš u komůrkáče bez úprav jezdit až na 50% oleje v naftě, ale v tomhle počasí natož v zimě Ti to bude trochu tuhnout a v mrazech Ti to bude blbě táhnout, páč to blbě projde filtrem...... :twisted:
krakatit

#64 Příspěvek od krakatit »

dobry dobry, budu mit 535d a budu do toho lejt nejaky olej :roll:
Dolphin
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Dolphin »

Tak jsem včera s rezervou přijel před Kaufland a nakoupil jsem 50 litru oleje. Jelikož mám svoje auto rád ( BMW 535dA ), tak jsem mu koupil 100% slunečnicový olej. Protože jsem se ptal prodavačky a ona říkala, že má Škodu Felicii 1,9D a tankuje normálně na čerpací stanici DIESEL. Ale doma má fritovací hrnec TEFAL a tam raději dává slunečnicový olej, protože řepkový není tak kvalitní. Dneska ráno v Liberci bylo -8°C a vůbec jsem nemohl nastartovat. Tak jsem volal BMW servis a auto mi odtáhli a půjčili mi náhradní 118d. S ní jsem jel do Prahy do kanceláře, ale než jsem dojel do kanceláře, tak jsem ještě stačil v Makru znovu natankovat slunečnici. A teď chci jet domů a zase auto nestartuje, tak znovu čekám na servis. Mám velké podezření, že to bude palivem. A co tankujete Vy, řepku nebo slunečnici? A případně jakou značku? Já jsem vzal originál Kaufland olej a v Praze byl v akci Floriol.
aphex
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od aphex »

Dolphin píše:Tak jsem včera s rezervou přijel před Kaufland a nakoupil jsem 50 litru oleje. Jelikož mám svoje auto rád ( BMW 535dA ), tak jsem mu koupil 100% slunečnicový olej. Protože jsem se ptal prodavačky a ona říkala, že má Škodu Felicii 1,9D a tankuje normálně na čerpací stanici DIESEL. Ale doma má fritovací hrnec TEFAL a tam raději dává slunečnicový olej, protože řepkový není tak kvalitní. Dneska ráno v Liberci bylo -8°C a vůbec jsem nemohl nastartovat. Tak jsem volal BMW servis a auto mi odtáhli a půjčili mi náhradní 118d. S ní jsem jel do Prahy do kanceláře, ale než jsem dojel do kanceláře, tak jsem ještě stačil v Makru znovu natankovat slunečnici. A teď chci jet domů a zase auto nestartuje, tak znovu čekám na servis. Mám velké podezření, že to bude palivem. A co tankujete Vy, řepku nebo slunečnici? A případně jakou značku? Já jsem vzal originál Kaufland olej a v Praze byl v akci Floriol.

Prodavačka má recht.....do dieslovýho auta asi patří diesel.
Podezření máš asi taky správný. Když do jednoho auta naleju olej a ono nejede, tak to zkusim znova u jinýho..... :roll:
milonovo

#67 Příspěvek od milonovo »

Ty tvoje auta jsou nějaký zmlsaný :D No nic,kup sí lístek na vlak.
krakatit

#68 Příspěvek od krakatit »

Dolphin píše:Tak jsem včera s rezervou přijel před Kaufland a nakoupil jsem 50 litru oleje. Jelikož mám svoje auto rád ( BMW 535dA ), tak jsem mu koupil 100% slunečnicový olej. Protože jsem se ptal prodavačky a ona říkala, že má Škodu Felicii 1,9D a tankuje normálně na čerpací stanici DIESEL. Ale doma má fritovací hrnec TEFAL a tam raději dává slunečnicový olej, protože řepkový není tak kvalitní. Dneska ráno v Liberci bylo -8°C a vůbec jsem nemohl nastartovat. Tak jsem volal BMW servis a auto mi odtáhli a půjčili mi náhradní 118d. S ní jsem jel do Prahy do kanceláře, ale než jsem dojel do kanceláře, tak jsem ještě stačil v Makru znovu natankovat slunečnici. A teď chci jet domů a zase auto nestartuje, tak znovu čekám na servis. Mám velké podezření, že to bude palivem. A co tankujete Vy, řepku nebo slunečnici? A případně jakou značku? Já jsem vzal originál Kaufland olej a v Praze byl v akci Floriol.

ale ty jsi pitka a delas si z nas prdel vid? :lol:
Slid

#69 Příspěvek od Slid »

to je jasná prdel tohle :lol:
Deli

#70 Příspěvek od Deli »

To musí bejt zadek, jestli ne tak se picnu :lol:
Kuba

#71 Příspěvek od Kuba »

:!: Tak já teda nemám BMW, ale taky tankuju v GLOBUSu nebo v jednom velkoobchodě za 14 - 16,- Kč. za litr. Mám to ale přestavěný s předehřevem :D Kolega má BMW ( v Německu ) a předělávala mu to firma, ve výsledku je to stejný jako u mě, jen ta elektronická regulace je tam přesnější.......... Frčí nám to pěkně, jenjestli bude takhle zima tak do toho oleje budem muset přidávat trochu nafty......... :twisted:

:!: Dobrý je to, že jezdit na olej nikdo nikoho nenutí. Blbý je to, že ten, kdo jezdí na naftu, toho nutěj platit i spotřební daň :P Já sem na ekologičtější straně :idea: a moje auto má technicky zajímavý řešení pohonu......... znám rozpravy ze 70tých let, kdy se říkálo za Západě, že "auto na plyn je blbost, tam patří benzin" .... samý skeptici, že se prej oddělá motor, že se přetavěj písty....... pak se to ve velkym rozmohlo hlavně v Itálii.............. :wink: :wink: :wink:

Takže se vlastně na nikoho nezlobim, když tu ironizuje provoz na rostlináč, sám nebýt v obraze a technicky zasvěcen bych se choval asi taky tak :D Velký ryby plujou vždycky jen po proudu tak, jak je navádí petrochemická lobby, to je normální 8)
Odpovědět