Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
predna naprava E34
-
- Kontaktovat uživatele:
- stahovak na cepy urcite!
- s vymenou bych udelal rovnou tlumice, kotouce, desticky, mozna i loziska
- pokud kotouce menit nebudes, tak si sezen novy imbus sroub, na upevneni kotoucu
- drateny kartac na vycisteni "darmonovy plochy"
- dej si na foru hledat a zjistis proc
- poradnou silu v ruce
autogen pomuze ...
- geometrie na konci samozrejmost
- s vymenou bych udelal rovnou tlumice, kotouce, desticky, mozna i loziska
- pokud kotouce menit nebudes, tak si sezen novy imbus sroub, na upevneni kotoucu
- drateny kartac na vycisteni "darmonovy plochy"

- poradnou silu v ruce

- geometrie na konci samozrejmost
xe4500 píše:Kto z Vas skutocne generalkoval prednu napravu na E34? Mam na mysli vymena vsetkych ramien a veci s tym spojene. Chystam sa na to a chcel by som vediet co na to potrebujem (okrem novych nahradnych dielov, to len pre vtipalkov). Prosim o pripadne doporucenie len tych co to naozaj robili.
Já jsem to dělal mockrát a nic na tom není.Důležité je to dělat na zvedáku.Žádný speciální vercajk k tomu nepotřebuješ.Hotové cca za tři hodiny + geometrie.Na ložiska ani nesahej,pokud nehučí.
-
- Kontaktovat uživatele:
na přední nápravě je to jednoduché....měnil jsem snad vše (ramena, stabil, tyčky, spojovačka řízení, celé řízení, kotouče,tlumiče, pomocné čepy...a nakonec, jako bonus všechno i s motorem )
kromě ložisek
a jak tu bylo psáno, zvládne se to jak na heveru, tak na zvedáku..
místo stahováku slušně postačej dvě větší kladiva a dobrá trefa...

a jak tu bylo psáno, zvládne se to jak na heveru, tak na zvedáku..
místo stahováku slušně postačej dvě větší kladiva a dobrá trefa...
mkalous píše:Borec píše:sem prase a mam misto nohy cihlu alespon to tvrdi VSICHNI
jééé, tak to znám, jsem jedno a to samý....a je fakt, že já je měním taky jednou ročně... bud že musím, a nebo preventivně....
Pokud najezdíte za rok 50000 km po ČR, tak je to jasné, ale proč měnit ramena preventivně???