Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E34 dodatečná montáž elek. stahování okének.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hurv

#1 Příspěvek od Hurv »

Ahoj.

Mněl bych prosbu. :D

Mám 520i 24v 1990 a jsou tam na stahování okének pouze pádla.
Dá se tam namontovat elektrika dodatečně?
Mám možnost koupit komplet mechanismus na stahování ,ale nevím jestli to bude opravdu vše.

Co vše je potřeba a jak bude náročná práce? Rád bych si to udělal převážně sám. Ale nikdy jsem to nedělal :roll:

Prosím víte někdo více?

Dík
Hurv

#2 Příspěvek od Hurv »

To fakt nikdo neví? :cry:
Borec
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Borec »

na vrakale sezenes co poterbujes za dvevoci ti prodaj do vsech dveri i s elektrikou nebo muzes koupit universaly kde vivod na klicku nahradis prevodem na motor (nevyhoda je rychlost stahovani a dojezdy a pristahovani musis porat drzet spinac
landys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od landys »

Cožpak o to, nahradit švihadla není problém, ale zaleží na tom, kolik máš dráteničiny již připravené. Zkus rozdeklovat parkovačku, zda je tam konektor s dráty a prohmatej svazky co vedou do dveří.
Taky doporučuji vrakáč, rovnou i s tapecírungem bez děr, všechny vypínače, atd. Taky se radši podívej dozadu po jednotce, bávo to má trošku jinak!
Borec
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Borec »

PS: jestli nemas alespon castecnou pripravu el + ridici jednotku pro el.stah.oken tak pocitej ze te to bude stat tak ci tak raketu a predpokladam ze si to jeste nikdy nedělal tak ze pri montazi jeste vykurvis spoustu udelatek a drzatek co jsou potreba a ty se sto blbe shanej ty se musej kupovat nofy u pana BMW
landys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od landys »

Borče, ty v tom BMW 250i máš už okna v elektrice? :D :D :D
Diesel

#7 Příspěvek od Diesel »

Dělal sem to s kamošem v jeho 520 a museli sme kompletně natahat od baterky kabely a pohra si s vypinacema aby to fachalo jak ma. Jinak to udelat neslo. Fakt pakarna, ale jde to a stravis na tom nejakej ten cas. 8)
Checker
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Checker »

landys píše:Borče, ty v tom BMW 250i máš už okna v elektrice? :D :D :D

:lol: :lol: :lol:
Borec
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Borec »

Az pojedu prez Jablonec se muzes podivat jestli me stihnes
landys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od landys »

Měl bych mít rezervu cca 100 kobylek, tak by stačilo, kdybych tě zahlédl někde na horizontu :D
Borec píše:Az pojedu prez Jablonec se muzes podivat jestli me stihnes
Hurv

#11 Příspěvek od Hurv »

Dík za rady.

Ještě vás ale poprosím.

Díval jsem se na tu řídící krabičku a kde ji mám hledat?
Koukal jsem v zádu v kufru když jsem sundal tapecy.
Je tam jen na pravé straně taková malá podlouhlá vedou od ní kabely ,ale jen dva a na jedné straně taková trubička? Fotečky mám ale nejdou mně tady poslat.

Ten konektor u parkovaček jsem fakt nepochopil. Sice jsem tam ve předu jeden našel ,ale ten je tuším na mlhovky. (Bílej na dva dráty)
A vzádu nic.

Kabely ve dveřích jsem prohmatal na takovém tom ,,husím krku,, :oops:
A myslím že je tam jen jeden v zádu a dva ve předu.

Oběvil jsem také v kufru že tam vedou pod polstry na každé straně plast trubky. (Že by snad na kabely?)

Tak jestli jsem vše od vás pochopil správně ,tak tuším že jsem v prčicích jak BATA s dřevákama :cry:

Pokud by mi ještě nekdo chtěl pomoci pokusím se zaslat fota přímo na email. Jestli se tedá nedá určit problém už s toho co píšu.

Moc díky za info jestli to má smysl.

Moc děkuji. Jinak bych mohl mít komplet mechanismi a elektriku ,vypínáčky... Komplet za 2000Kč. Tak proto přemýšlím o přestavbě.

Jirka.
[/b]
Borec
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Borec »

Cena je ok

to landys: sem rad ze je nekdo se sportovnim duchem mam rad kdyz to kolem me svisti

ale nenech se zlakat tim co je TP skutecnost je jářku jina ale jsi vitězem ... :respect:
landys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od landys »

To by ti měl říct někdo zkušenější, já si teď nevybavuju kde by měla být ta jednotka, jen tuším, že je to ta vedle ABS pod zadní sedačkou. Je jich v autě hafo :-( Kdyby někdo nakoukl do literatury...
S těmi dráty do dveří to asi bude chtít sundat tapecírunk ve dveřích a mrknout, jestli jsou tam konektory.
Nejspíš by bylo ideální mít auto ze kterého to budeš sundavat vedle sebe, ale nejspíš to bude větší pakárna, než tam cpát univerzíl od Jablotronu, apod.
Jinak o jednotkách už se tu psalo hodně, viz. třeba sem, nebo sem, nebo sem, atd. ;-)
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pivson »

Jo taky jsem to chtěl řešit, ale nezbejvá čas.

Takže

1. Jednotka je vzadu pod sedačkou, ovšem zaleží na modelu a podle toho je jednotka.
Sedák sundáš tahem za přední hranu sedadla.

2. Ve dveřích muže byt příprava na el. - sundáš tapecy a uvidíš tam kabely bez zapojení.
Podle mě by to mohlo od toho pokračovat až dopředu k relatkam a dozadu pod sedačku.
Tam muže byt kabelový svazek ukončen zaslepkou, nebo to je napojený do konektoru.
Od jednotky vede kabel k ovladači (parkovačka - ruční brzda) tam by měl byt takovej bílej konektor na ovladač oken. Nebo opět jen kus dratu někde zaslepenej.

Každopádně mám doma vše, ale pravě díky schazející kabelaži se na to asi vyprdnu
voko21
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od voko21 »

Pivson píše:Jo taky jsem to chtěl řešit, ale nezbejvá čas.

Takže

1. Jednotka je vzadu pod sedačkou, ovšem zaleží na modelu a podle toho je jednotka.

2. Ve dveřích muže byt příprava na el. - sundáš tapecy a uvidíš tam kabely bez zapojení.
Podle mě by to mohlo od toho pokračovat až dopředu k relatkam a dozadu pod sedačku.
Tam muže byt kabelový svazek ukončen zaslepkou, nebo to je napojený do konektoru.
Od jednotky vede kabel k ovladači (parkovačka - ruční brzda) tam by měl byt takovej bílej konektor na ovladač oken. Nebo opět jen kus dratu někde zaslepenej.

Každopádně mám doma vše, ale pravě díky schazející kabelaži se na to asi vyprdnu

Čau, jestli máš doma vše na 4xel.okno, tak bych koupil motor u řidiče. (shořel! :) ) 2x malé tlačítko na zadní okna a řídící jednotku. Potřebuju to už dodělat i na zadek. :( Dík

Pro ostatní: Mam někde schéma ještě od Darmona, tak ho sem hodim.
BMWAK
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od BMWAK »

voko21 píše:
Pivson píše:Jo taky jsem to chtěl řešit, ale nezbejvá čas.

Takže

Čau, jestli máš doma vše na 4xel.okno, tak bych koupil motor u řidiče. (shořel! :) ) 2x malé tlačítko na zadní okna a řídící jednotku. Potřebuju to už dodělat i na zadek. :( Dík

Pro ostatní: Mam někde schéma ještě od Darmona, tak ho sem hodim.

jednotku a přední stahovačku bych měl...
Boriss23

#17 Příspěvek od Boriss23 »

pokud mas vsechny veci bude to chtit pevne nervy...jen doporucuji pokud se nevyznas alespon trochu v elektrice a odporech tak ti doporucuji nechat padla...az zjistis co vse a kam pripojit budes to chtit nedelat...ale jestli to vydrzis vysledek zase potesi 8)
Hurv

#18 Příspěvek od Hurv »

Posles mi prosim to schema? Moc diky.
Email jnemec2@foxconn.cz :lol:
Odpovědět