Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Otacky...Prosim o pomoc
Srdecne Vas zdravim. Mam otazku, dufam ze mi budete vediet poradit. Mam E39 520i a neviem ci je to v poriadku alebo nie, ale ci uz na volnobeh ked dupnem na plyn a pustim, alebo aj za jazdy ked tocim napr. na 5000 otacok a idem preradit na vyssi stupen, mi otacky, ked nie je motor pod plynom klesaju relativne pomaly. Napr. ked na volnobeh zatocim 5000 a pustim plyn, tak autu trva asi 4 sekundy (relativne dlho oproti napr. octavii 1.6 ktoru som nedavno jazdil) kym otacky klesnu na volnobezne (700ot. / min). Je to problem? Dakujem za odpovede.
zyx66
zyx66
kdz6 jste u těch otáček, nevím jeslti je to normální, mám E34 525i 24v a když nastartuji tak otáčky padnout za tak 5sec tam kam mají cca 600 při studenem motoru to je OK, jak mile se auto pohne a vyřadím, tak sou tak 1200-1300 až zastavím aby se kola nehla tak sou zase kolek 600. Prostě když se kola pohnou tak volnoběžné otáčky vylítnout. Je to tak OK
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem stejný problém s těma otáčkama, motor si dělal co chtěl... Jednou držel volnoběh, pak byl těsně před chcípnutím, nebo volnoběžné otáčky byly oklo 1500...
Tady jsem se dočetl o tom volnoběžným ventilu a řekl jsem si, že se na to mrknu a ejhle... Ventil byl v poho, ale hadice která šla z ventilu do sacích svodů byla tak na délku 1cm prasknutá, tak jsem ji na zkoušku stáhnul izol. páskou a bylo vše OK!
Moje rada... Zkontroluj si ten ventil a všechny hadice k němu přilehlé... Zatím čus.

-
- Kontaktovat uživatele:
zyx66 píše:Srdecne Vas zdravim. Mam otazku, dufam ze mi budete vediet poradit. Mam E39 520i a neviem ci je to v poriadku alebo nie, ale ci uz na volnobeh ked dupnem na plyn a pustim, alebo aj za jazdy ked tocim napr. na 5000 otacok a idem preradit na vyssi stupen, mi otacky, ked nie je motor pod plynom klesaju relativne pomaly. Napr. ked na volnobeh zatocim 5000 a pustim plyn, tak autu trva asi 4 sekundy (relativne dlho oproti napr. octavii 1.6 ktoru som nedavno jazdil) kym otacky klesnu na volnobezne (700ot. / min). Je to problem? Dakujem za odpovede.zyx66
mam dojem ze takto to funguje bezne u 328/528 a je to kvuli spotrebe, probiralo se to tu kdysi, u 520i jsem si toho zatim nevsiml (ale muzu zkusit