Zdravím Vás pánové.
Včera mi přestalo svítit jedno přední světlo, zřejmě asi odešla výbojka. Tak by mne zajímalo, jestli má smysl měnit jednu nebo ta druhá odejde do věčných lovišť co nevidět za tou druhou a radši vyměnit obě?
Je rozdíl mezi značkami výbojek? Co byste doporučili? A co to tak stojí? A kde nejlépe koupit?
Díky za odpovědi.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Xenony E39
Presne tak, mne odisla vybojka na passate, kupil som len jednu novu, vymenil a potom je vidiet znacny rozdiel, ze ta nova svieti ovela lepsie ako stara. Vybojka sa totiz nielenze odpravi na druhy svet, ale aj svieti cim dalej, tym slabsie... jednoducho sa vypaluje. Tesne pred smrtou zacne svietit dost do modra, neskor az na fialovo a potom uz len parkrat zablika a je po nej. Na tom passate mi odisla po siedmych rokoch veku auta a takmer 290tkm, takze sedem - osem rokov, to celkom sedi. Len nekupuj ziadne modre, alebo ultraviolet ktore maju 6, 8, 10 alebo dokonca 12000K (picu s tym vidno, hlavne v dazdi) Original D2S (D2R) PHILIPS/OSRAM vyobjka by mala mat 4100 alebo 4300K - biele svetlo.