Pokud to budes menit kus za kus, tak je to jednoduche. U diferu povolis 6x M10 šroub - imbus a na kole povolis matici na poloose. Vysunes smerem k diferu a je to. Montaz je opak demontaze. Na tech 6ti sroubech je pojistovaci podlozka vzdy pod dvouma sroubama a na te hlavni matici je taky nejaka pojistka, ale nevim ted jaka.
Zdendaa píše:Dík za odpověď... takže kolem poloos se nemusí nic vyndavat.. z toho sem měl strach..
Nejsem si vedom, ze by se neco muselo sundavat. Mozna budes muset sundat zadni kotouc, ale to si ted nejsem jist jak to tam je. Rozhodne je to jednoduche a pokud si jen trochu zrucny, tak to zvladnes. Kdyby neco, tak napis na SZ nebo email a probereme to. Odkud jsi? Jestli z Prahy a okoli, tak Ti s tim muzu pomoct.
No zas tak jednoduchý to není...
přes poloosu je stažený ložisko,ale v tom problém není,ani ti nic na poloose nezůstane..
Problém je v tom,že musíš povolit rameno,jinak tu poloosu ven nedostaneš a na levé straně ti navíc bude ještě zavazet výfuk..
Tak jsem to mel ted zvedle a na prave strane tomu nevadi nic a na leve skutecne o kousek vadi trubka vyfuku. Takze jeste spustit kousek vyfuk. Jinak by nemel byt zadny problem. Tedy doufam, ze 535i nema jine napravy.
..tak jsem to měl na zvedáku a zdá se mi, že je vůle u kol - asi jsou v tahu homoklouby -ne? a vůle je i na druhý straně, u diferáku. Ale dif. je v pořádku, je to teda někde u diferáku, v poloose. Tam je ale drážkovaná hřídel - může v ní bejt vůbec vůle? Nebo je tam taky kloub? Netušíte někdo? Díkes.
- kolem otočím tak 4 cm, než se začne otáčet poloosa. Určitě jsou v čudu homoklouby. A na druhý straně, u diferáku, je vůle taky. Tak budou muset ven..