Zcela nahodile mi check vyhazuje tuhle hlášku, ale brzdová světla fungují bez problémů. Preventivně jsem dával fungl brzdovej spínač, vyměnil žárovky v brzdách, zkontroloval pojistky a už mě nic jiného nenapadá
Máte někdo nějakej nápad na co se mrknout?
Mě už napadá jenom vytrhnout LM modul a pročistit/proletovat.
Nové destičky s čidlem jsem dával minulý týden. Teď jsem rozebral celej LKM, vyčistil kontakty a proletoval všechny spoje....tak uvidíme.
Pak mě napadaj 2 poslední věci a to, že buď je fakt někde v nějakým konektoru špatnej nebo přelomenej kabel a pak mam ještě spadýno zkontrolovat tažný. Protože někdo tam nacpal neorigo a třeba se to nekamarádí.
Mě to dělal brzdový spínač, má dvojité kontakty, jedny pro světla a druhé pro CCM. Vyčistil jsem složil a po měsíci znovu. Dal jsem nový a je to v pohodě. Možná ten.
kupca píše:Mě to dělal brzdový spínač, má dvojité kontakty, jedny pro světla a druhé pro CCM. Vyčistil jsem složil a po měsíci znovu. Dal jsem nový a je to v pohodě. Možná ten.
kupca píše:Ještě mě napadlo, co jsi proletovával v LKM? Kontakty co jsou na konektorech, nebo i na desce místa kde jsou odporové můstky? mi to napadlo.
první jsem dělal kontakty co vedou od konektoru na desku (tam je to v pohodě - tahle část desky není pod lakem) a pak jsem zkoušel i zbytek, ale výsledek nulovej - stejně si myslim, že to nemá moc velkej význam, protože všechny spoje tam jsou celkem slušně zesílený. Relátko jsem taky komplet rozdělal a zkontroloval a vizuelně v pohodě, ale zkusím taky pro klid duše vyměnit i když na diagnostice by se načetla chyba relé.
Našel jsem na http://www.e34-welt.de/ v sekci "tipy a triky" návod na opravu CCM, zkusim teda ještě kuchnout tenhle modul. Teoreticky by to mohl také způsobovat
Přesně takhle mi zlobí e39, žárovky a spínač světel vyměněny, konektory v zadní části vyčištěny, do každého ze světel jde cca stejný proud.
Nekápnul někdo náhodou na návod jak na to?
Ušetřili byste mi spoustu nervů při každém otočení klíčku...
Díky
TOMe39 píše:Přesně takhle mi zlobí e39, žárovky a spínač světel vyměněny, konektory v zadní části vyčištěny, do každého ze světel jde cca stejný proud. Nekápnul někdo náhodou na návod jak na to? Ušetřili byste mi spoustu nervů při každém otočení klíčku... Díky
A hlásí ti to přesně "Bremsli elektrik" nebo něco jinýho?
Sice e39 nezmám, ale asi bych zkusil taky se mrknout na LKM a CCM samozdřejmě pokus si vyčistil kontakty,vyměnil žárovky a spínač.
Zkus se poohlídnou po řešení tohodle problému třeba na http://www.e39-forum.de