Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Rozvod na Klínovém řemeni

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od gyrous »

Dotaz
Povolil se mi sroub, na obr. c.5 a za boha se mi to nevede utahnout, tak aby zustal dotazeny. Zajistim protipootoceni, dorvu to vsi silou a opet po nekolika km povoli, neni na to nejaky figl, aby se to za jizdy nepovolilo, nebo jsem tak slaby? 8O :lol:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=18

Tak jsem ten sroub odsrouboval a obtocil ho koudelem. Zatim najeto 100km a zadny problem. Pokud nejaky bude, tak to budu resit jinak.
xe4500

#2 Příspěvek od xe4500 »

prosim ta a bol tam lavotyocivy alebo pravotocivy zavit
FBS
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FBS »

LOCTITE proti povolovani sroubu...
tds

#4 Příspěvek od tds »

Nazdar tak já ti to řeknu naprosto přesně co se ti stalo.!
Jakmile jsi to jednou špatně dotáhl (asi jsi to docela odflákl) tak se ti povolil šroub s ním i příruba a pravděpodobně na 99% strhls klínek který tu přírubu drží proti povolení.t.j. tedka se ti to bude povolovat pořád a navíc s povolením šroubu přestává fungovat olejové čerpadlo takže docela mazec. jinak výměna klínku -nářez musí se kompletně rozhodit rozvody.klínek stojí cca 20kč práce 10 táců. takže zatím...
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od gyrous »

xe4500 píše:prosim ta a bol tam lavotyocivy alebo pravotocivy zavit

Nejsem si jist bylo do už delší dobu, nejspíš jsem utahoval ve směru hodinových ručiček.

LOCTITE proti povolovani sroubu...

Díky za radu, zatím ta koudel drží. Až se to povolí, jestli se to stane, zkusím to...

Nazdar tak já ti to řeknu naprosto přesně co se ti stalo.!
Jakmile jsi to jednou špatně dotáhl (asi jsi to docela odflákl) tak se ti povolil šroub s ním i příruba a pravděpodobně na 99% strhls klínek který tu přírubu drží proti povolení.t.j. tedka se ti to bude povolovat pořád a navíc s povolením šroubu přestává fungovat olejové čerpadlo takže docela mazec. jinak výměna klínku -nářez musí se kompletně rozhodit rozvody.klínek stojí cca 20kč práce 10 táců. takže zatím...

Jestli jsou ložiska v pořádku, tak to neřeším, je to jen blbej šroub, i kdybych ho tam měl navařit. :wink:
tds

#6 Příspěvek od tds »

vidím další odborník... ptal ses odpověděl jsem ti. každopádně já bych s tím autem nejezdil dále jak v okruhu 30 km od domu protože jakmile se ti to povolí někde dále od domova, popř. možnosti dotáhnout ten šroub někde tak to bude nemilé.
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od gyrous »

tds píše:vidím další odborník... ptal ses odpověděl jsem ti. každopádně já bych s tím autem nejezdil dále jak v okruhu 30 km od domu protože jakmile se ti to povolí někde dále od domova, popř. možnosti dotáhnout ten šroub někde tak to bude nemilé.

Tak dík, přesvědčil jsi mě, dám si do plánu brzkou opravu motoru. Už se na to stejně chystám, jen vybrat ten správný servis v okolí Ostravy. Deset tisíc za práci a rozebraný motor se už musí nějak efektivně využít. :idea:
Nouzově na dojetí do servisu bude postačovat. 8)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

jak to dopadlo? :)
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od gyrous »

JaraX píše:jak to dopadlo? :)

Ještě jsem se k tomu nedostal, auto mám v servisu 4 měsíc kvůli vstřikovacímu čerpadlu. To bylo tehdy, jak jsem nadával, že to nejede vzdal jsem to a přenechal odborníkům. :?
marek26

#10 Příspěvek od marek26 »

tak toto presne sme robili dotahovali kvoli kluke.
Je nato original taky "lep" pripravek poradne namazes zavit asi na 1,5 cm typ "lepom" a dotahnes jak len ide je to husty zavit a klasika cize dotahujes doprava. po uschnuti, no ja som cakal 1 den, nastarujes, ani raz sa mi nepovolil.
tds

#11 Příspěvek od tds »

jet s tím autem třeba do chorvatska bych si nelajzl, protože kvůli takový kravině abych zůstal někde viset, děkuji pěkně.navíc když jedeš v horku se zaplou klimou a zapíná a vypíná kompresor,to jsou pěkné nápory.dřív nebo později to přijde a jak na sviňu když to budeš nejmíň čekat. :wink:
medvidek

#12 Příspěvek od medvidek »

Presne to samy se mi stalo a kdyz budes jezdit dal tak se ti to potka,protoze mas ustrizenej klinek (pulmesic) na klice co aretuje ozubeny kolo rozvodu a remenici pomocnych agregatu.Musis sundat prsa,a kdyz budes sikovnej tak nemusis rozhodit rozvody ale je to pakarna.Delal jsem si to sam.Jestli chces postup napis SZ a dam ti kontakt
gyrous
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od gyrous »

Tak už ho mám, koudel drží šroub jak přibitý. Rozvody si udělám v zimě. Potřebuje spravit spodek a pojedu s tím na dovču. :wink:
Odpovědět