Stala se mi taková věc.Měnil jsem olej a dělal rozvody.Nechal jsem to delší dobu vypuštěný , po kompletaci a natočení svítí mazání a nemaže.
Neměl jste někdo takový problém a vyřešil ho
to mě řikal mechoš že stary bmw to občas dělali, že když spadl olej tak už to samo malo kdy nasavalo, prej to vyřešil tam že foukll kompresorem do te trubičky jak je měrka oleje což vytlačilo olej do pumpy a ta ho nasala ale nevím co je na tom pravdy.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
sem TDSo jednou tak dukladne umyl že mi taky zlobilo čidlo, ale dal bych si bacha, ještě mě napadlo ten motor "utopit" dat tam třeba od par litru vic a jak se to chytne tak to vypustit, ale asi je to pičovina.
ee se to stane kolegovi se to stalo v jugošce stal tam 14 dní do kopce a v tom vedru to pěkne vše steklo a už to nešluklo musel doplnit olej přes čidlo do čerpadla a zároven otáčet motorem aby se to naplnilo ...proste se to stane musíš vytrvat a chytne se
to čerpadlo to musí nasát, žádný zalívání nepotřebuje, a už vůbec ne foukání vzduchu skze měrku oleje a když tak velmi malý tlak ono by totiž nikoho nepotěšilo vytlačený gufero či těsnění.
vyndat čidlo či záslepku na hlavním mazacím kanále a nasadit měřák a nastartovat, pokud to nebude během pár sec tlakovat, tak kontrola sacího koše, pumpy a taky všech O-kroužků ve vedení, nezapomenout také na přetlakový ventil v čerpadle který může být zaseklý v otevřené poloze a tudíž vše co čerpadlo nasaje vypustí zase zpět do vany, zaseklý ventil je dost často po šlehnutí do vany ať už netěsností kolem kroužků (velmi špatný motor) a nebo skrze odvětrání klikové skříně (často u turbo motorů)a nebo také při foukání vzduchu skrze měrku do klikové skříně.
Cus, mel jsem 524 e34 a musel jsem vzdy pri vymene remenu udelat takouvou jednoduchou proceduru (menil jsem i olej + filtr). Otevri viko od olejovyho filtru. Uvidis na dne dve zaklopky. Vezmi si svareci drat na autogen a konec ohni o 90 stupnu tak, aby ten konec mel jen tak 2-3 mm. Strc tenhle drat k ty zaklopce a otoc s nim tak, aby si zaklopku nadzvihnul. V tu chvilku ti nekdo musi zastartovat, ale jen par otacek, protoze to cerpadlo to tam zacne hrozne hrnout! Jde proste o to, ze se ti nemuze samo odvzdusnit cerpadlo, je tam vzduch, ktery brani nasati.
Maxiczech píše:To asi nebude běžný postup, že? Chtěl bych vidět mechoše v BMW, jak mi strkají svářecí drát do motoru. Bych mu urazil řepu..
Zalezi kam ten drat strka... Mno a ja bych zase nenechal strkat byt jen prsty mechose z autorizovanyho servisu do myho auta... to mas jedno... standartni postup to neni, to netvrdim, ale zato vim, ze to funguje... koneckoncu muze vyndat taky treba 20 tisic z kapsy, protoze pan "mechos" rekne, ze mel v haji olejovy cerpadlo... znam to, ver mi...
Maxiczech píše:To asi nebude běžný postup, že? Chtěl bych vidět mechoše v BMW, jak mi strkají svářecí drát do motoru. Bych mu urazil řepu..
No on to nestrka do motoru, ale pouze do olejoveho schranky oil filtru.Ja vim, pro Tebe je vsechno pod haubnou"motor" taky jsem to tak v peti letech vnimal
Drát jsem tam nestrkal,ale odpojil jsem hadici před filtrem.
Trošku to sice šplouchlo,ale funguje jak má.
Myslím,že to je nejelegantnější a nejrychlejší metoda odvzdušnění oil čerpadla.
[quote="psena"][quote="Maxiczech"]To asi nebude běžný postup, že? Chtěl bych vidět mechoše v BMW, jak mi strkají svářecí drát do motoru. Bych mu urazil řepu.. [/quote]
No on to nestrka do motoru, ale pouze do olejoveho schranky oil filtru.Ja vim, pro Tebe je vsechno pod haubnou"motor" taky jsem to tak v peti letech vnimal [/quote]
Chtěl jsem jen podotknout, že svářecí drát asi nebude ten pravý nástroj..