Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 523i dusí se motor
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám problém s motorem. Když se rozjíždím tak se mi zdá, že to netáhne tak jak má. Jakoby se to dusí do nějakých 2 500 otáček pak už táhne hezky až do konce. Dělá to na každou rychlost. Dusí se to fakt jen malinko, občas to škubne. Může někdo poradit? Benzín jsem bral nejdřív u Hypernohy, tak jsem pak radši koupil u Shellu, ale dělá to stejně.
Mam presne rovnaky problem s 323i. Dusilo sa to dost po vycisteni vahy, po odpojeni baterky a resete RJ sa to dusi uz len na jednicke, ale aj tak ma to stve. Este skontrolujem hadice - privody vzduchu k motoru od vahy, ci neni niekde prasknuta a netaha to falosny vzduch. No a ked nepomoze, tak asi budem riesit nieco s vahou. Ale predtym este urcite diagnostika, vyhadzovat prachy za novu vahu ak by tato bola v pohode sa mi moc nechce. Keby si zistil cim to bolo, daj vediet, mrknem na to aj ja.
7er. True definition of luxury. Yours.
-
- Kontaktovat uživatele:
100RM píše:Mam presne rovnaky problem s 323i. Dusilo sa to dost po vycisteni vahy, po odpojeni baterky a resete RJ sa to dusi uz len na jednicke, ale aj tak ma to stve. Este skontrolujem hadice - privody vzduchu k motoru od vahy, ci neni niekde prasknuta a netaha to falosny vzduch. No a ked nepomoze, tak asi budem riesit nieco s vahou. Ale predtym este urcite diagnostika, vyhadzovat prachy za novu vahu ak by tato bola v pohode sa mi moc nechce. Keby si zistil cim to bolo, daj vediet, mrknem na to aj ja.
Jj, taky to omrknu a když na nic nepřijdu tak to hodim na diagnostiku.
Tak,žádnej katastrofickej scénař nemám.Taky mi to tak pracuje a sem tam mě to docela štve.Já sem taky myslel,že to bude tou váhou,ale tím to není.Byl jsem i na diagnostice,ale prej je všechno ok.Už jsem uvažoval i nad tím,jestli to nebude spínač škrtíci klapky,ale na nic jsem zatim nepřišel.No musím pátrat dál.Ještě by to teoreticky mohl dělat snímač impulsů,ale mam pocit,že když jsou na něm porušený drátky,tak to vůbec nejde nastartovat.No myslím,že v tomhlectom případě,budeme muset ještě dlouho nacházet příčinu,kvůli čemu je to tak.
-
- Kontaktovat uživatele:
Takže mám novej poznatek. Tuhle věc jsem odpojil a vyndal ven, jen jsem to okouknul, zase zastrčil zpátky a zapojil, a auto najednou jelo tak jak mělo. Tak jsem ho celej šťastnej jel projet, všechno bez chyby. Vypnu motor auto nechám stát tak dvě, tři hodky, rojzedu to a hovno. Zase to jelo jak připosraný.
Zkusim to vyndat znova a prostříknout kontakty, uvidíme jestli se to neumoudří...

Zkusim to vyndat znova a prostříknout kontakty, uvidíme jestli se to neumoudří...

-
- Kontaktovat uživatele:
Co totok? To je docela dobrá cena. Neumim moc dobře německy, je v tom nějakej háček?
http://cgi.ebay.de/NeU-BMW-Luftmassenme ... dZViewItem
http://cgi.ebay.de/NeU-BMW-Luftmassenme ... dZViewItem
aphex píše:Takže mám novej poznatek. Tuhle věc jsem odpojil a vyndal ven, jen jsem to okouknul, zase zastrčil zpátky a zapojil, a auto najednou jelo tak jak mělo. Tak jsem ho celej šťastnej jel projet, všechno bez chyby. Vypnu motor auto nechám stát tak dvě, tři hodky, rojzedu to a hovno. Zase to jelo jak připosraný.
Zkusim to vyndat znova a prostříknout kontakty, uvidíme jestli se to neumoudří...![]()
umoudrilo? nebo ne?
.. nekde tu byl prispevek, jak vahu vycistit ...
petr
-
- Kontaktovat uživatele:
ajfel píše:aphex píše:Takže mám novej poznatek. Tuhle věc jsem odpojil a vyndal ven, jen jsem to okouknul, zase zastrčil zpátky a zapojil, a auto najednou jelo tak jak mělo. Tak jsem ho celej šťastnej jel projet, všechno bez chyby. Vypnu motor auto nechám stát tak dvě, tři hodky, rojzedu to a hovno. Zase to jelo jak připosraný.
Zkusim to vyndat znova a prostříknout kontakty, uvidíme jestli se to neumoudří...![]()
umoudrilo? nebo ne?
.. nekde tu byl prispevek, jak vahu vycistit ...
petr
Neumoudřilo. Když jsem jel prostříknout ty kontakty, tak to jelo v pohodě. Pak už zase ne. Zkusim pohledat, jak to vyčistit. To mě zajímá co v tý váze odešlo. Tam bude nějaká připos*aná elektronika....
-
- Kontaktovat uživatele:
Marten píše:Na této váze není co čistit.. Pokud vím, tak po vypnutí motoru se oba plíšky (uvnitř váhy kterýmy se měří množství nasávaného vzduchu) proudem nahřejí aby se všechny nečistoty odstranily..
Tudíž není co čistit.
Dokonce bych řekl, že se případným čištěním může váha poškodit...
Našel jsem toto, tak to zkusim. Stejně nemám co ztratit...
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ha+vzduchu