Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Klepani predni napravy e-34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
flexible

#1 Příspěvek od flexible »

Potreboval bych poradit co mi muze klepat na predni naprave.kolem 20km/h pri najeti na ostrejsi hranu diry neco na pr. naprave klepne.Vymenil jsem ty dve kosti..zlepsilo se to ale porad je tam neco slyset.Nechteji se mi totiz menit vsecny ramena a cepy.Jo a kdyz vlezu pod auto a vsim zacnu cloumat tak nic neni slyset ani citit...takze takova slepa ulicka..Dik za radu
medvidek

#2 Příspěvek od medvidek »

To muze byt asi milion veci,ulozeni tlumicu,vybehana pistnice tlumice,stabilizator(ulozeni-tycky),prevodka rizeni,pomocny cep rizeni atd. Ja na sve byvale e-34 vymenil vse a byl klid-investice 20000kc V cepech tu vuli citit nemusis,ale auto ma 1500kg Kdyz koupis celej set na ebay jako ja ted na svy 740iL tak te to vyjde na pulku co v Cechach
medvidek

#3 Příspěvek od medvidek »

Zapomel jsem na uchyceni brzdicu,ty taky pekne mlatej,ja to vyresil podlozkama pod ty srouby co je drzej
flexible

#4 Příspěvek od flexible »

Vis ono to neni nejak hlasity...proste klepnuti..jako kdyz klepe cep no...i prez to dik
voko21
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od voko21 »

flexible píše:Vis ono to neni nejak hlasity...proste klepnuti..jako kdyz klepe cep no...i prez to dik

To budou asi čepy řízení nebo čepy na ramenech. Chce to zvednout a poklepat na ně, pak to zjistíš. Nechvěje ti volant při 80-90km/h?
belch

#6 Příspěvek od belch »

Chvěje! :lol: Po seřízení převodky je to lepší, ale to bude jen přenos, příčina se tím podle mého nevyřešila... Máš tušení, čím to je?

Pardon, že lezu do topicu. :roll:
flexible

#7 Příspěvek od flexible »

cepy rizeni?To je to co se stim serizuje zbihavost?Tak to mam taky nove...jen ty ramena jsou puvodni....
radokrno

#8 Příspěvek od radokrno »

jak poznám ,že je špatný uložení tlumičů...
pepino5xx

#9 Příspěvek od pepino5xx »

Uvolněná brz. deska, měl jsem něco podobného.
radokrno

#10 Příspěvek od radokrno »

:?: :?: :?:
radokrno

#11 Příspěvek od radokrno »

nebo jinak pokud si auto zvednu na heveru co mám všechno zkusit abych zjistil co mi klepe..?
euromen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od euromen »

voko21 píše:Nechvěje ti volant při 80-90km/h?

co je špatně pokud se v týhle rychlosti klepe.. moje situace
radokrno

#13 Příspěvek od radokrno »

euromen píše:

čep řízení,nebo jen geometrie,nebo nevyvážený či jinak poškozený kola..
belch

#14 Příspěvek od belch »

euromen píše:

Pokud to dělá, aniž bys v tu chvíli brzdil (při brždění se to zásadně zhoršuje), jsou to silentbloky horních ramen - těch železných. Obvyklá bolest. Doporučuju vyměnit celá ramena, ať máš klid.
radokrno

#15 Příspěvek od radokrno »

no a pokud ten klepot vychází při malé rychlosti a při přidání plynu a okamžitém spomalení bez použití brzdy(jen takové klepnutí do pedálu plynu) ale i při menším přejezdu nějaké nerovnosti??
a pokud to prostě nelze nijak jinak zjistit,kde mi to zjistí se stoprocentní jistotou co přesně mi tam klepe,dělá to mmt druhý den... zjistí mi to na STK stanici??nebo stačí B servis?či mi stačí jáma...
zkoušel jsem brát za zdvižený kolo dpo všech stran ale nic ..je to pevný...žadný klep klep.....
radokrno

#16 Příspěvek od radokrno »

radokrno píše:no a pokud ten klepot vychází při malé rychlosti a při přidání plynu a okamžitém spomalení bez použití brzdy(jen takové klepnutí do pedálu plynu) ale i při menším přejezdu nějaké nerovnosti??
a pokud to prostě nelze nijak jinak zjistit,kde mi to zjistí se stoprocentní jistotou co přesně mi tam klepe,dělá to mmt druhý den... zjistí mi to na STK stanici??nebo stačí B servis?či mi stačí jáma...
zkoušel jsem brát za zdvižený kolo dpo všech stran ale nic ..je to pevný...žadný klep klep.....
E-34
radokrno

#17 Příspěvek od radokrno »

při zatáčení to nedělá...auto nevybruje v žádných rychlostech..chci si být prostě jen stoprojistej co je špatný...chtěl bych si to nějak zjistit objednat a popřípadě nechat někomu udělat geometrii...ale co to je??
belch

#18 Příspěvek od belch »

Najdi dobrej servis nebo zkus STK, těžko v tomhle případě na dálku radit. Jediné, co vím jistě, je to, že pouhou rukou nezjistíš nic - ty síly, které působí 1,5 tuny, rukou nenapodobíš ani vzdáleně.
DirtyHarry

#19 Příspěvek od DirtyHarry »

Najdi dobrej servis nebo zkus STK, těžko v tomhle případě na dálku radit. Jediné, co vím jistě, je to, že pouhou rukou nezjistíš nic - ty síly, které působí 1,5 tuny, rukou nenapodobíš ani vzdáleně.

Právě že když to o 1,5 tuny odlehčíš - zvedneš auto a sundáš kolo - tak ti ta pouhá ruka stačí :wink: . Nebo jak myslíš,že to dělaj v servisech? Ultrazvukem..?
radokrno

#20 Příspěvek od radokrno »

jasný,,každopádně jsem to vyzkoušel...pomohl jsem si tyčí z heveru a vše až na tyčku stabilizátoru nekleplo..tak jsem zajel pro novou a pohoda..díky moc za radu...
tyč heveru jsem opřel o brzdič a pačil proti tý tyčce jen tak mírně a klepalo to o proti druhému kolu...ještě jednou díky..
Odpovědět