Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

PDC - Park distance control

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
tom84

#1 Příspěvek od tom84 »

Zdravím ve spolek.

Mám E39 BMW s automatickou převodovkou a PDC. Poslední dobou mi, ale PDC přestalo fungovat a po zařazení zpátečky mi to jen chvíli pípá, ikdyž zamnou není překážka. Po chvilce se pípání vypne, ale pak už se neozve, když je zamnou překážka.
Měl jste někdo podobný problém? Nevíte kolik by mohla stát oprava v servisu? Doufám, že to je jen senzorem nebo podobnou maličkostí a neodešel nějaký řídící modul :?

Předem dík za všechny rady.

S pozdravem Tom84
dexter

#2 Příspěvek od dexter »

nemáš špinavé ultrazvuky?
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od matal Moderátor »

Ta jedna maličkost (senzor) stojí cca 2.500,- :wink:
Funkčnost senzoru zjistíš poslechem, musí tikat-přilož svoje ctěné ucho na senzor..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Bruno75

#4 Příspěvek od Bruno75 »

tom84 píše: ...zařazení zpátečky mi to jen chvíli pípá, ikdyž zamnou není překážka. Po chvilce se pípání vypne, ale pak už se neozve, když je zamnou překážka....

Nepises, ci Ti to po zaradeni spiatocky pipa prerusovane alebo sustavne pisti. Inak funkcnost senzoru skontrolujes aj tak, ze zaradis R (malo by Ti to pipnut), preradis do N a prilozis ruku na senzor, ak jemne brni je O.K. Nepises, aky mas rocnik e39, ci mas PDC aj vpredu a hlavne, ci ti to predtym fungovalo. Je mi divne, ze by ti vsetky senzory odisli naraz 8O
tom84

#5 Příspěvek od tom84 »

Mam 528i r. 1999 a kdyz zaradim zpatecku, tak piska neprerusovane cca 10-15sek. a pak prestane. Nepipa pak ani kdyz je za mnou prekazka. Kdyz preradim a dam znovu zpatecku, tak to jiz nepipa, ale PDC nefunguje. PDC mam jen v zadu a predtim mi to normalne fungovalo, ale cca pred 2 mes. prestalo :(
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od matal Moderátor »

Zkontroluj si senzory poslechem, zapni kliček,zařaď zpátečku a jdi si poslechnout jednotlivé čidla, senzor musí jakoby rychle tikat.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Huska
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Huska »

přesně jak píše Matal.... to které nefunguje vyměn a máš opraveno
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
mike666

#8 Příspěvek od mike666 »

presne toto iste sa mi stalo.....jedine co mi ostalo urobit bolo ze som uchom pobehal vsetky snimace...zisitil som ze mi nefungule prvy predny tak som dal dole listu a videl ze ma odpojeny iba kabel k nim....ako nahle ti vykaze chybu jeden snimac automaticky ti vypne vsetky. A presne sa to prejavi jednym dlhym pipnutim stalym svietenim kontrolky. PO zapojeny kabla bolo vsetko zase tak ako malo byt. Cize bud mas taky podobny problem ak som mal ja iba s kablom alebo ti odisiel nejaky snimac.. a to neni az taka strasna polozka...tak drzim palce nech sa ti t podari opravit...
mamouschek

#9 Příspěvek od mamouschek »

Jak už bylo napsáno, poslechni si, jestli pravidelně praskají (motor vypnutý, zapnutý klíček 2. pol., zařazená zpátečka) pokud nějaký nepraská nebo nepravidelně, pak je chyba v něm. Zkontroluj stav elektroinstalace a pak si kup nový. Může být odpojený konektor, prošoupaný kabel o výztuhu nárazníku a pak čidlo.
Susi

#10 Příspěvek od Susi »

Zdravím!

Rád bych tak trochu oživil toto fórum a zeptal se zkušených na pár rad.
Mám stejný problém s PDC. (viz. výše)
Když jsem se o víkendu rozhodl rozebrat lištu zadního nárazníku a zkontrolovat kablíky/snímače, narazil jsem na problém.
Bloumal jsem, jak "bez poškození" lištu odďělat, ale zřejmě pro svou nešikovnost se mi pouze podařilo odehnout součást chromové lišty, která zasahuje přes spoj středové a boční části této lišty.
Než abych za to "vzal" a něco uplně ulomil, rozhodl jsem se zachovat chladnou hlavu a nejdřív se s Vámi poradit.

Stále si myslím, že lišty jsou v sobě jen nasunuty a že jsem měl víc zatlačit.

Please...
rosi

#11 Příspěvek od rosi »

tom84 píše:Zdravím ve spolek.

Mám E39 BMW s automatickou převodovkou a PDC. Poslední dobou mi, ale PDC přestalo fungovat a po zařazení zpátečky mi to jen chvíli pípá, ikdyž zamnou není překážka. Po chvilce se pípání vypne, ale pak už se neozve, když je zamnou překážka.
Měl jste někdo podobný problém? Nevíte kolik by mohla stát oprava v servisu? Doufám, že to je jen senzorem nebo podobnou maličkostí a neodešel nějaký řídící modul :?

Předem dík za všechny rady.

S pozdravem Tom84
To se mi stalo ted o víkendu ale bylo to tím že na předních senzorech byl zmrzlý led,jakmile se oteplilo tak PDC fungovalo normálně.
Susi

#12 Příspěvek od Susi »

Ve předu je nemám a zadní jsou čistý... ("tikaj jen dva ze čtyř")
Susi

#13 Příspěvek od Susi »

*UP* :D

Poraďí někdo?
rosi

#14 Příspěvek od rosi »

Mám také problém s PDC ale asi trochu jiný než vy.Mě najednou začala kontrolka PDC blikat a píská jen 10 vteřin,potom zhasne a už se nerozsvítí.Čidla jsme kontroloval,tikají všechny,ráno když sednu do auta tak PDC funguje normálně jak má,ale jakmile zastavím vypnu klíček tak podruhé už to nefunguje.Pouze bliká ledka a po zapípání vypne a hotovo.Možná to bude jenom nějaký uvolněný kontakt.Nevíte někdo náhodou????????? :idea:
mamouschek

#15 Příspěvek od mamouschek »

Susi píše:*UP* :D

Poraďí někdo?

Musí nárazník dolů!!! Jinak to nende. Nebo spíše za cenu pozkurvení něčeho.
mamouschek

#16 Příspěvek od mamouschek »

Susi píše:Ve předu je nemám a zadní jsou čistý... ("tikaj jen dva ze čtyř")

Ty co netikaj zkontroluj stav el. inst, zkus je prohodit. Tím ověříš stav el. inst. a pak kup dva nový. Jsou-li v barvě, objednej v barvě. Nedoufej, že je někdo levnějš lákne. Pak sou akorát na dvě věci. :wink:
irko Člen Klubu
Člen Klubu

#17 Příspěvek od irko Člen Klubu »

Vesměs je vevnitř v čidle uhnilý, nebo uklepaný drátek. Nejde to opravit.
Susi

#18 Příspěvek od Susi »

Kluci díky za rady, ta lišta jde v pohodě vycvaknout. Když pak zjistíte jakým způsobem, ani nic nezničíte.. :D
U jednoho zenzoru jsem domáčkl konektor a ruhej vyměnil. Už je to v cajku.
Díky
Odpovědět