Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

stále svítí dálkové světlo -e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
tuma
#1 Příspěvek od tuma »

Jedu - ráno-svítim(tlumeně)-zastavim-zhasnu-zamknu-jdu pryč- a koukam - svítí pravý dálkový světlo. No tak zkoušim všechno možný, ale světlo svítí si samo dál. Tak nevim - teď to mam vytáhlý ze zástrčky a čekám nějakou dobrou radu. Prej možná relé - ale to by asi svítily obě a stejně honem nevim který to je. Tak jestli máte nápad, co je to zase za tajemnej úkaz...Dík předem.
radims

#2 Příspěvek od radims »

E 39 nemá relátka, nejspíš je proražený tranzistor v LCM.
bmw525tds97

#3 Příspěvek od bmw525tds97 »

hele je to v prdeli počítač dělá mi to taky zatím mouzově jedu s vypojenýma dalkovýma pokud chceš o tom vědět víc tak se obrat na uživatele P-J hooodne ti pomůže
tuma
#4 Příspěvek od tuma »

no to je paráda, jestli je to počítač. To jsem někde...No zatim to mám vypojený aspoň že mi svítí a normálně reaguje to levý. Tak to je zase na návštěvu specializovaného servisu, jestli se nenajde nějaká super rada. Zatim dík
GOOSE528

#5 Příspěvek od GOOSE528 »

Uz sa to riesilo viac krat. Mam k tomu podrobnu dokumentaciu ako sa toho problemu zbavit. Idem to opravovat na svojej 39ne. Ak by si potom mal zaujem o info a rady ako na to napis ;) Snad ti pomozem. Aspon ti poslem nejake navody. Novy lichtmodul stoji 9500 Sk. To nieje az tak vela ;) ale da sa to spravit aj za par stovak ked mas sikovneho elektrikara...
Whizkyn
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Whizkyn »

GOOSE528 píše:
tuma píše:no to je paráda, jestli je to počítač. To jsem někde...No zatim to mám vypojený aspoň že mi svítí a normálně reaguje to levý. Tak to je zase na návštěvu specializovaného servisu, jestli se nenajde nějaká super rada. Zatim dík

Uz sa to riesilo viac krat. Mam k tomu podrobnu dokumentaciu ako sa toho problemu zbavit. Idem to opravovat na svojej 39ne. Ak by si potom mal zaujem o info a rady ako na to napis ;) Snad ti pomozem. Aspon ti poslem nejake navody. Novy lichtmodul stoji 9500 Sk. To nieje az tak vela ;) ale da sa to spravit aj za par stovak ked mas sikovneho elektrikara...

Prosím tě až to budeš mít tak napiš sem jak si dopadl. Občas mi poblikává mlhovka, takže to bude v prdeli počítač na světla, nebo co to tam je. V servisu mi borec řekl že pc stojí 10 000 kč a že je to dobrý zavčas dát nový, že se může stát že ráno přijdu k autu a bat. v prdeli, protože nepůjdou třeba vypnout světla. Tak pak napiš, sem zvědav jak dopadneš. Díky.
GOOSE528

#7 Příspěvek od GOOSE528 »

Vyzera ze tam idem dat nieco specialne :P 8) Nahradi to lichtmodul a vie to este kopu dalsich zaujimavich veci. Kamarat z klubu to ma na aute a je to pecka. Len cakam kedy to bude hotove. Je s tym piplačka. Pošlem vám dvom nejake veci zajtra ak budem stihat na opravu toho modulu. Malo by to stacit. Je tam sice problem - rok vyroby. Je viacej verzii tych modulov ale tie navody stacia aspon na pochopenie ze co treba vymenit. Je tam aj objednávací formulár. Ale este som to cez to neriesil takze nemozem potvrdit ci to aj bude fungovat.
Budem postupne informovat :wink:
Whizkyn
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Whizkyn »

Super super. Zatím díky. :lol:
tuma
#9 Příspěvek od tuma »

Tak se taky těšim, elektrikáře mám, tak jestli to nebude moc rizikový, uřčitě to zkusim - no podle toho jak dopadneš ty.
Jináč mně ten problém začal po výměně vstřikovacího čerpadla a imobilizéru - ten odešel v servisu. No a když mi auto vrátili, tak tam svítila chyba pr. př. světla - jen do té doby než se světla rozsvítily. Jinak svítilo vše O.K. jen to prostě hlásilo chybu, tak se jí pokoušeli vyrušit diagnostikou, ale to nešlo. Tak to tak zústalo, až prostěpřišel den- a světlo svítí furt. Kdyby si toho člověk nevšim, tak se fakt může klíďo stát, že se vybije a na to už nemam moc nervy. Bejt to jiná značka, ještě beru, ale tohle? To je pořád něco. Nakonec začnu chválit starší typy, tam si lecos člověk pospraví - pomazlí se s tim, takhle jen cáluju a mam strach kde se zase co vy... Tak dík za zprávy o tom lichtmodulu nebo co to zase je..Dík
Elektro

#10 Příspěvek od Elektro »

Kluci nemáte někdo schéma light modulu na E39 -zlobí mi blinkr -zrychlené blikání na levou stranu.Dík :D
Sirup

#11 Příspěvek od Sirup »

tak dnes ráno se mě to stalo taky :(
Nastartuju, zapnu xenony a chci vyjet a najednou se mě v odlesku auta předemnou něco rozsvítilo a vylezu a koukám - svítí pravá dálka a nejde vypnout....takže mám odpojenej konektor.
Má tady někdo teda ten popis jak odstranit tento problém? :?
Díky...
Whizkyn
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Whizkyn »

Tak je to v prdeli, respektive light modul v prdeli, rano otevř dálkáčem auto a začnou chaosit světla tak nastartuju a jedu do servisu v autě smrad jak sviňa a vono normálně se začal píct laght modul. V servisu hned bat pryč a novej light modul(10 000). Kua ale vona tam byla voda, tak kontrola a teče skrz sklo přímo na ten modul. Takže nový čelní sklo a novej modul a snad to bude ok. Ale ještě že to nechytlo, to by byl mazec.........
Sirup

#13 Příspěvek od Sirup »

mikrotek píše:Tak je to v prdeli, respektive light modul v prdeli, rano otevř dálkáčem auto a začnou chaosit světla tak nastartuju a jedu do servisu v autě smrad jak sviňa a vono normálně se začal píct laght modul. V servisu hned bat pryč a novej light modul(10 000). Kua ale vona tam byla voda, tak kontrola a teče skrz sklo přímo na ten modul. Takže nový čelní sklo a novej modul a snad to bude ok. Ale ještě že to nechytlo, to by byl mazec.........

No tak to si měl štěstí v neštěstí čéče..... :roll:
GOOSE528

#14 Příspěvek od GOOSE528 »

Zdravim. No mam dobré aj zlé správy :)

Po nekonečnom čakaní a odhodlávaní sa na opravu lichtmodulu som sa rozhodol kúpiť jeden použitý. Lichtmodul som nahodil a samozrejme všetko funguje ako má. Všetky svetlá aj osvetlenie interiéru. Medzitým som však zohnal aj jeden zdarma z jednej búračky (hneď deň potom čo som ten jeden kúpil :lol: )

Starý lichtmodul mám vymontovaný. Na pohľad na ňom nieje žiadna vada. Dobrá správa však je, že človek (ktorému dosť dôverujem ohladom elektriky) mi povedal že vada je s najvačšou pravdepodobnosťou v súčiastkách, ktoré stoja pár korún a dajú sa ľahko vymeniť.

Určite sa pokúsime ten lichtmodul spraviť a dám vedieť ako to dopadlo. Pridal by som aj fotky ako sme to vyberali ale štena mi rozkúsalo USB kábel tak to chvílu potrvá :lol: :roll: Ale určite ich sem dám :wink:

Zatiaľ ak by mal niekto záujem o ten jeden lichtmodul (plne funkčný neopravovaný) tak ho aj celkom rád predám. Ajkeď nieje na škodu mať jeden v zálohe :)
GOOSE528

#15 Příspěvek od GOOSE528 »

Jo a kto by chcel cenu za ten lichtmodul tam mi pošlite správu :P
P-J

#16 Příspěvek od P-J »

,,,,
GOOSE528

#17 Příspěvek od GOOSE528 »

No schvalne som sa siel pozriet do auta (riadna zima je vonku) a ten chýrni cerveny puntik mi tam nesvieti :) Do lichtmodulu sa urcite pocet kilometrov neuklada. Nepleties si to nahodou s GRUNDMODULOM? Vyzera totiz takmer rovnako ibaze chladenie ma miesto na vrchu na strane :wink:

Mam E39 :)
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hyri »

Vazne mu tam nic nesvieti ... cekoval som to ,. mne zase svieti , ale neviem koli comu co mam vymenene , da sa to nejak zistit ?
GOOSE528

#19 Příspěvek od GOOSE528 »

Hyri píše:Vazne mu tam nic nesvieti ... cekoval som to ,. mne zase svieti , ale neviem koli comu co mam vymenene , da sa to nejak zistit ?

Na diagnostike :)
Hyri
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Hyri »

ja mam carsofta , a tam asi nie ... nejake postrehy ?
Odpovědět