Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kontrolka pasov!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
respect541

#1 Příspěvek od respect541 »

Kedze sa tu tak riesia tie kontrolky tak by ma zaujimalo preco mi nesvieti kontrolka pasov. Otocim klucikom rozsvieti sa a po sekunde zhasne a nemam pas zapnuti. Robi mi to od kedy som kupil auto , co to moze byt za problem? A este sem tam sa mi rozsvieti cerveny vykricnik na pristrojovke... :?
prase007

#2 Příspěvek od prase007 »

řekl bych, že předchozí majitel rád jezdil bez pásů, tak to nějak zaonačil :) jinak to auto tě neupozorňuje když otočíš klíčkem, ale až v momentě kdy se rozjedeš.

jinak v mym autě červený vykřičníček znamená, že se vyskytlo něco, kvůli čemu bych měl navštívit servis - přes iDrive si najdu co to přesně je
respect541

#3 Příspěvek od respect541 »

A daju sa dat tie pasi nejako do poriadku? Ak hej ako? A este co znamena vlastne iDRIVE?
dexter

#4 Příspěvek od dexter »

s tou kontrolkou od pasu je to kluci ale trošku jinak.To že se ti rozsvítí a pak zhasne,neznamená že to auto tu funkci má.Já jsem si už do E34 osadil všechny volné pozice žárovek a taky jse mi rozsvítilo všechno možný,co v tom aute ani nikdy nebylo.A dokonce i kontrolka pro pásy.V e38 je to taky tak.Ani jedny sedačky to neměli ,ale kontrolka se rozsvíti a hned zhasne.To je nějakej test abys věděl,že máš žárovičky v pořádku.Mslím,že to montovali z toho důvodu,aby když si to třebars někdo po koupí auta rozmyslel,že to tam teda doopravdy chce,tak by to byl menší problém připojit.Asi tak nějak.
:roll:
respect541

#5 Příspěvek od respect541 »

Myslis ze by to e39nky nemali mam 1998 rocnik. A co sa tyka vybavy tak nemam najplnsiu ale taku vyzsiu a nejake kabliky mi idu do pasov - teda do tych upinakov
dexter

#6 Příspěvek od dexter »

no vidíš.to sú upínáky.To je zase niečo iné.S těma pasama se netrap.prostě kontrolka se rozsvítí a zhasne.Nic víc.Tam vůbec nejde o rok výroby.Já jsem to měl v e34 z 89.Teď jsem rozebýral E38 z 95 v plný palbě a taky to tam není.A néže bych sem si toho nevšiml,ale bral jsem sní zrovna sedačky a ostatní věci.A tenhle doplněk jsem teda jěšte asi v žádny 5ce a ani 7mě neviděl.Zas na druhou stranu,měl bys radost,kdyby to na tebe pořád řvalo,že nemáš pás?Málokerý bmw to má a nemyslím že by to byla horentní cena za tenhle doplněk.
:roll:
respect541

#7 Příspěvek od respect541 »

Neviem preco ale tie pasi ma trapia kurevsky aj ten cerveny vykricnik - ale ked hovorite ze by to mala byt ta diagnostika tak tam behnem. A este jedna vec ma napadla kontrolka erbegov. Ked otocim na polohu 1 tak by mali svietit nie? Ale mne sa rozsvietia a zhasnu ako aj tie pasi. To je v poho? Nemali by erbegi zhasnut az v polohe 2? pripadne po nastartovani? :?
prase007

#8 Příspěvek od prase007 »

To co se ti rozsvítí po otočení klíčku je kontrola těch kontrolek jestli svítí, airbag by ti měl zhasnout malinko později než všechno ostatní.
respect541

#9 Příspěvek od respect541 »

No hej lenze mne ta ikonka zhasne aj ked maj klucik na jednotke a tam by mala svietit nie? Az v dvojke by mala zhasnut. Tak ci nahodou aj s erbegmi nieco nemam :(
dexter

#10 Příspěvek od dexter »

důležitý je,aby nezhasla spolu s nějakou inou kontrolkou,ale samostatně.
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bandaliiiro »

respect541 píše:No hej lenze mne ta ikonka zhasne aj ked maj klucik na jednotke a tam by mala svietit nie? Az v dvojke by mala zhasnut. Tak ci nahodou aj s erbegmi nieco nemam :(

Nemas s tym nic, ak ti airbagy zhasnu v prvej polohe kluca. Je to samostatna kontrola airbagu, pretoze su dolezitejsie ako nejake ine veci. Ma zhasinat asi tak sekundu neskor ako ostatne ikonky, aby bolo jasne ze nezhasina namiesto airbagu nieco ine. (ak to nejaky kutil prerobi) Ak ti kontrolka ostane zhasnuta, tak mas vsetko OK, akonahle budes mat nejaku poruchu v airbagoch, tak sa opat zasvieti a bude ti svietit stale pocas jazdy.

Mne to robi tak, ze sa rozsvieti a ostane zasvietena pocas jazdy, pretoze som si pretrhol blanu na spolujazcovom sedaku na aktivaciu airbagu vzhladom na obsadenost sedaku. Je to asi najcastejsia chyba, davat bacha ked cistis auto, tak neklakaj na sedaky kolenami. Heh, ja som ho uz odprasil. Nova blana s vymenov stoji 8 tacov, takze bacha.
cavte
respect541

#12 Příspěvek od respect541 »

No tak som skusal v akom poradi mi zhasnu tie kontrolky .... neviem ci je to OK ale zhasina to asi takto ako prve mi zhasne ABS spolu s (P) potom mi zhasne eirbeg a ako posledne zhasinaju pasi moze byt? alebo je to ozaj nejake posahane? som strasny pedant na taketo veci tak aby som si bol isty ci je to v poriadku alebo aj to mam zacat riesit .. :?:
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od bandaliiiro »

respect541 píše:No tak som skusal v akom poradi mi zhasnu tie kontrolky .... neviem ci je to OK ale zhasina to asi takto ako prve mi zhasne ABS spolu s (P) potom mi zhasne eirbeg a ako posledne zhasinaju pasi moze byt? alebo je to ozaj nejake posahane? som strasny pedant na taketo veci tak aby som si bol isty ci je to v poriadku alebo aj to mam zacat riesit .. :?:

MAS TO OK, KLIDNE SPAVAJ :P
Odpovědět