Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Koupit pětku?
Ahoj
Už delší dobu přemýšlím o koupi nějaké pěkné e34 v combiku a motorem 2.5 tds.
Dneska jsem jel v opelu omega combi se "stejným motorem" ale bylo to fakt hrozně líný. Když to srovnám třeba s 2.5 tdi v A6 tak hroznej rozdíl. Jsem téměř přesvedčen, že tam měl něco v pr..li. Ale na druhou stranu bych nerad jel do němec pro auto a pak byl překvapen jak to nejede.
Mám dotaz, zda tu není někde třeba video zrychlení tohoto vozu, a jak je to třeba s čipováním tohoto motoru. Díky
Dneska jsem jel v opelu omega combi se "stejným motorem" ale bylo to fakt hrozně líný. Když to srovnám třeba s 2.5 tdi v A6 tak hroznej rozdíl. Jsem téměř přesvedčen, že tam měl něco v pr..li. Ale na druhou stranu bych nerad jel do němec pro auto a pak byl překvapen jak to nejede.
Mám dotaz, zda tu není někde třeba video zrychlení tohoto vozu, a jak je to třeba s čipováním tohoto motoru. Díky
No ono je fakt že při rozjezdu z nuly je to trochu línější,v nízkých otáčkách je to mrtvola,začíná se probouzet až tak kolem 2000ot/min a "to pravé" začíná až někde nad 2500ot/min,ale naproti ostatním dieselům "to pravé" končí až u červeného pole
...A při rychlostech nad 100km/h si na tebe škrtne opravdu málo kterej diesel,když jedeš třeba 120 a zašlápneš ho na podlahu tak zátach je opravdu solidní 

Kail píše:No ono je fakt že při rozjezdu z nuly je to trochu línější,v nízkých otáčkách je to mrtvola,začíná se probouzet až tak kolem 2000ot/min a "to pravé" začíná až někde nad 2500ot/min,ale naproti ostatním dieselům "to pravé" končí až u červeného pole...A při rychlostech nad 100km/h si na tebe škrtne opravdu málo kterej diesel,když jedeš třeba 120 a zašlápneš ho na podlahu tak zátach je opravdu solidní
jojo

na takovy to predjizdeni na okreskach 90-140 naprosto idealni, dalnice s tempomatem taky luxus
tom28 píše:Ahoj
E34 TDS, moc nejede. Je to slaby motor na tak tezke auto.
Neco jineho je ale E36 TDS a cipem, to jede jako strela.
Vystreli to ve 2.000 a pak jeste jednou ve 3.000 a to je
jako kdyz tam fouknes dusik.
Od te doby co jsem se projel s tou nacipovanou E36,
tam mam pocit, ze mi nesepina turbo u te 34.
fotobobo píše:tom28 píše:Ahoj
treba nejede jenom ta tvoje E34

jinak ta omega ma tusim jenom 130 ps, nebo nejak tak a navic je to jeste tezsi nez petka, takze na to zas tak nekoukej
pepus píše:fotobobo píše:tom28 píše:Ahoj
treba nejede jenom ta tvoje E34![]()
jinak ta omega ma tusim jenom 130 ps, nebo nejak tak a navic je to jeste tezsi nez petka, takze na to zas tak nekoukej
Ale jako jede, ale to jsem si myslel nez
jsem sednul do te nacipovane E36 TDS.
Proto mam pocit ze to nejede..

Zarucuju ti, ze po te co si sednes do
nacipovane E36 v TDS, tak pak budes
taky tvrdit ze ta tvoje E34 nejede

-
matal
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tom28 píše:Ahoj
Ono srovnávat cca 20let starou technologii u TDS s pár let starou 2,5TDi je nesmysl.. Co jsem měl možnost svést se zrovna s TDS Touring a ještě v automatu,tak musím říci,že to jelo velmi slušně..

Taky TDS trochu pomůže chip,ale chce to najít motor v dobrém stavu..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
já co ho mám sem spokojenej,na to abych předjel koktávku a spol.mi to bohatě stačí,zvuk to má nepřekonatelnej,když je podvozek OK tak i krásně drží ,velkej prostor,včetně kufru. Mám rodinu,když do toho všichni nalezou s báglama,autu je to putna pořád jede svoje,v 3 bych měl menší prostor atd. je fakt ,že na blbnutí sem si pořídil jiný vůz ,který bude diametrálně odlišnej,ale to je jiná 

Pokud seš magor, kterej si dá na na sedmičkovou řadu spojlery a křídlo, tak tady snad ani nezacláněj

Maxiczech píše::lol: řešíš koupit pětku a ptáš se na zrychlení? Tak seš regulérní magor. Pokud ti jde o zrychlení, tak kup eFko a nepřemejšlej nad hovadinama. BMW řady 5 ti poskytne komfort, prostor, bezpečnost a radost z jízdy)
Pokud seš magor, kterej si dá na na sedmičkovou řadu spojlery a křídlo, tak tady snad ani nezacláněj))
ach boze, ty sis zase dal vic nez zvladas, ne? nekdo treba opravdu ceka zrychleni a nekupuje si 520i, ale treba 528i nebo 530i nebo 535i nebo 540i atd.. se nech nekym takovym svezt a treba to zrychleni ucitis a objevis

Zrychlenie je relativny pojem. Ked som sa vozil v SKODE 125 (5st prevodovka
) a potom som presedlal na nissan almera 1.4 16V 64kW, tak sa mi to zdalo super auto, rychle a aj perfektne tahalo (
) . Neskor som si kupil passat V6 TDI 110kW s tiptronikom a skoro som omdlel aky to malo zatah, proste sa mi zdalo to auto nenormalne silne.... Z passata som presadol do 530d 142kW a bol to tiez znatelny rozdiel... Ked som mal nedavno svoje BMW v servise na vymene turba, bol som nuteny sa na par dni vratit naspat k Nissanu Almera 1.4 a prve dni som bol zhrozeny, ze to auto absolutne nejde. Predbehnut s tym nieco bola totalna hroza... proste ziadny tah....... a predtym som bol z neho paf...
No a to iste plati ked niekto ma 540i, alebo 530i, tak sa mu zda ze 525tds nic neide. Ja som sa v tdsku este nevozil, tak nemozem povedat ako to ide, ale 105kW musi predsa ist aj hoci to nie je lahke auto. (pokial to nema vylagrovany motor). Samozrejme ze na sprinty to neni, ale vezmite si dnesne limuziny, napriklad koncernove 2.0TDI maju vykon 103kW a slapu celom dobre, ostatne kary ako MONDEO, LAGUNA alebo starsi passat 96kW/85kW a niektori si ich nevedia vynachvalit, ake su silne. Tak nevidim dovod, preco by sa TDS malo hanbit, aj tak vo svojich rokoch malo daleky naskok nad ostatnymi dieselmi ako boli vtedy dajme tomu oktavie 66kW..... Tolko moj nazor

No a to iste plati ked niekto ma 540i, alebo 530i, tak sa mu zda ze 525tds nic neide. Ja som sa v tdsku este nevozil, tak nemozem povedat ako to ide, ale 105kW musi predsa ist aj hoci to nie je lahke auto. (pokial to nema vylagrovany motor). Samozrejme ze na sprinty to neni, ale vezmite si dnesne limuziny, napriklad koncernove 2.0TDI maju vykon 103kW a slapu celom dobre, ostatne kary ako MONDEO, LAGUNA alebo starsi passat 96kW/85kW a niektori si ich nevedia vynachvalit, ake su silne. Tak nevidim dovod, preco by sa TDS malo hanbit, aj tak vo svojich rokoch malo daleky naskok nad ostatnymi dieselmi ako boli vtedy dajme tomu oktavie 66kW..... Tolko moj nazor

Maxiczech píše:Jo sorry.. je to tak.Je na kažém pro jakou značku a motor se rozhodne, nicméně pořizovat pětkovou řadu na závodění mi přijde lehce ujeté. Pokud mu jde o zrychení z 0 na 100, tak to bude nějakej sporťák.
Doporučuji BMW 330Ci. Slušná smažba..
Tak to jsi mě trochu nepochopil. Nebylo tady ani slovo o závodění. Jen mě zajímalo jak to zrychluje. Jen z toho důvodu, že jsem teď měl možnost jet s tou omegou co jsem už psal, a jela jak nějaká fakt došlá 1,9 diesel ve felicii. Teď vím, že ta omega musel být totálně v háji, jelikož ty videa co jsem viděl, mě v tom přesvědčili.
Kdybych chtěl závodit, budu řešit jiný motor a kastli. Navíc už takové auto mám
Nejdřív si přečti pořádně první příspěvek, než tu začneš hustit.
-
Mam tds půl roku a jsem s ním naprosto spokojený solidní zrychlení mám vzadu 255/40 r17 a i ty se dají s tím motorem roztrhat. Zrychlení i při rychlosti převyšující 13o km/hodinu se dá přirovnat k zatlačení do sedaček. Při mírně namoklé vozovce si sami můžete užít jízdu bokem.
Jinak u silnějšího by si člověk musel zase rozmyslet nad pojistkou a povinnym jetli se mu to oplatí.
A Říkám BMW je BMW a produkce VW a škoda se mu nikdy nevyrovná

A Říkám BMW je BMW a produkce VW a škoda se mu nikdy nevyrovná
[quote="Martinéz"][quote="Maxiczech"]:lol: řešíš koupit pětku a ptáš se na zrychlení? Tak seš regulérní magor. Pokud ti jde o zrychlení, tak kup eFko a nepřemejšlej nad hovadinama. BMW řady 5 ti poskytne komfort, prostor, bezpečnost a radost z jízdy
)
Pokud seš magor, kterej si dá na na sedmičkovou řadu spojlery a křídlo, tak tady snad ani nezacláněj
))[/quote]
jedinej regulerni magor co tu je si tu ty. chalan sa pyta informacne na zrychlenie a ty tu zacnes hustit o spojleroch.. a este na 7er.. si normalny?
a keby aj tam chcel dat spojlere.. je to len jeho vec, jeho vkus.. chces takych za to vyhodit z fora??? zato ze sa to tebe nepaci tak to je tvoja vec a pokial to nevies prekusnut tak tady nezaclanaj ty
chalani sory ale neda mi reagovat na taketo primitivne prispevky.. ide ma z je*bnut ked si tu niekto zacne riesit svoje komplexy..
[/quote]

jedinej regulerni magor co tu je si tu ty. chalan sa pyta informacne na zrychlenie a ty tu zacnes hustit o spojleroch.. a este na 7er.. si normalny?
a keby aj tam chcel dat spojlere.. je to len jeho vec, jeho vkus.. chces takych za to vyhodit z fora??? zato ze sa to tebe nepaci tak to je tvoja vec a pokial to nevies prekusnut tak tady nezaclanaj ty

chalani sory ale neda mi reagovat na taketo primitivne prispevky.. ide ma z je*bnut ked si tu niekto zacne riesit svoje komplexy..