Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vybijeni baterky na e39
Mam problem s vybijenim baterky na e39 523i 1996,kdyz auto necham dele stat,tak se vybije a to i presto ze to je uz za 2 roky druha bezudrzbova baterka banner 74ah a pred 14 dny jsem ji nabijel,a po tydnu nejezdeni byla zase KOl.Nekde tam je odber, jsem domluveny s mechosem na pristi tyden a vim ze uz se to tady asi resilo,tusim ze to bylo neco s ventilatorem,topenim nebo tak...,nevite nekdo cimpak by to asi mohlo byt at nemusime zkouset a rozebirat cele auto?Diky 

Jde o to, co si představit pod pojmem "auto nechám déle stát". Týden? 14 dní? Nebo měsíc? Taktéž jsem to řešil. Měl jsem v autě baterii origo BMW 70 Ah a jednoho dne jsem nenatočil. Vyměnil jsem ji za 100 Ah. Poté jsem zjistil, že původní baterie je O.K.
Nechcete někdo baterku?
Byl jsem nemocný a jezdil jsem jen okolo komína. Start, stop, start, stop. Doktorka, pošta, obchod. Tohle žádná betarie nevydrží moc dlouho. A pokud tam máš alarm, tak ten taktéž něco sosá. Jen si vezmi, kolik žárovek svítí, když otevřeš centrálem vůz.
Pokud dobře počítám tak 8. Nebo 10?
Zkrátka se nestačí dobíjet..

Byl jsem nemocný a jezdil jsem jen okolo komína. Start, stop, start, stop. Doktorka, pošta, obchod. Tohle žádná betarie nevydrží moc dlouho. A pokud tam máš alarm, tak ten taktéž něco sosá. Jen si vezmi, kolik žárovek svítí, když otevřeš centrálem vůz.

Zkrátka se nestačí dobíjet..

Doporučuji ti porměřit proud v klidovém stavu,ale pozor auto se přepne do spícího režimu za 15 nebo 20 minut po uzavření posledních dveří a kufru.Někdo tady psal,že u automatu pohasne osvětlení řadičky,když to usne.Jinak umojí E39 523i to byl odběr 1,5A .Když to usne,tak by měl být odběr cca 20mA.Doporučuji ti vyndavat pojistky a odpojovat jednotlivé větve,než to najdeš.
-
JohnyE36 píše:tak to vypada ze to neni reostatem ale budu muset vymenit cely panel klimatizace,je tam pry nejaky odber,nesetkal jste se uz nekdo s tim,nahodou please?A nemate nekdo nahodou doma funkcni ten ovladaci panel klimy navic z nejake bouracky nebo tak?Diky
Po vypnuti motoru mi taktez jede nejaky vetrak, nicmene po cca 30 minutach se vypne a nedela mi to problem. E39 jsem kupoval v -10 stupnovem mraze potom, co cca mesic stala a nebyl zadny problem se startem... Nemenil bych takove dily, dokud si nebudu stopro jisty, ze je to tim. "Nejaky" odber tam muze byt i normalne...