Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

oheň v motoru-kabely prosím o pomoc

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
donco

#1 Příspěvek od donco »

zdravím všechny a prosím o radu nebo pomoc.Dnes ráno jsem čekal v autě a topil si.Usnul jsem v pohodlí e34 525td ale následovalo kruté probuzení.Kabina plná černého kouře,z pod kapoty srdíčka se valil dým.Vypnul jsem klíček,otevřel kapotu a jen dým.Miláček začal po chvilce sám startovat(při vypnutém zapalování)okamžitě jsem odpojil baterii ale zrovna začlo hořet v místech pod sáním pod žhhavicími svíčkami¨plastový kryt zřejmě elektriky.Byl jsem nucen použít hasičák a snažil jsem se nazasvinit celý motor.Myslím si,že celý problém vznikl v místě kde jsou ventily k topení,neboť tam je to uchycení celé seškvařené a kabelový svazek je total bez izolace jen holé drátky a zřejmě odtud to po svazku pokračovalo dál až pod sání k tomu deklíku.V pojistkové skříni je vypálená jen jedna pojistka ale uchycení ventilů a a kabely okolo jsou bez izolace a seškvařené.Mechanik mi řekl,abych zkusil sehnat celou motorovou kabeláž.Nejvíce je seškvařený ten svazek jak jde od té zásuvky jak se napojuje počítač nebo resetuje oil servis a vede kolem těch poje***** ventilů.Prosím Vás o pomoc nebo radu,na miláčkovi jsem hodně psychicky i existenčně závislý a potřebuji ho co nejdříve dát do provozu.Věřím,že mě ani v této situaci nenechá BMW na holičkách a vše dobře dopadne.Momentálně jsem z toho dost zdrcený a řeším to slivovicí.Děkuji všem za případnou radu a pomoc
kavanda

#2 Příspěvek od kavanda »

Nejjednoduchší bude opravdu koupit celej svazek motorový kabeláže.
Prodávaj to jako celek všude kde prodávaj jetý díly na báwa,ale nejprve zkus projet tady inzeráty na fóru, určitě to tam někdo prodává (T613,White,libovka ..apod.).

Pokud bys nesehnel tak písni,mám několik kontaktů na tyto díly.
hodně zdaru
donco

#3 Příspěvek od donco »

kavanda píše:Nejjednoduchší bude opravdu koupit celej svazek motorový kabeláže.
Prodávaj to jako celek všude kde prodávaj jetý díly na báwa,ale nejprve zkus projet tady inzeráty na fóru, určitě to tam někdo prodává (T613,White,libovka ..apod.).

Pokud bys nesehnel tak písni,mám několik kontaktů na tyto díly.
hodně zdaru

Díky moc tady je každá rada dobrá zkusím
Fugo

#4 Příspěvek od Fugo »

a právě proto že se speklo kolem tý zásuvky pro diagnostiku tak to začlo startovat, tam na nějaký piny je totiž starter vyveden. Takže buď novej svazek nebo si s tím pohrát a vše rozplést a postupně vyštípat a překabelovat. Dělal jsem takhle jedno auto a byla to dost pakárna, protože tam to šlo ještě skrze stěnu do kabiny.
T613
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od T613 »

no napis na jaky motor chces svazek ale konkretne presne ten samy asi tezko rychle sezenes ... ja jsem zorvna dnes vyhodil jeden z E32 ten hlavni z auta takze pokud bys chtel delat to co rika Fugo a mas vsecny konektory jinak OK tak rychle napis at to vytahnu zase :-D
donco

#6 Příspěvek od donco »

T613 píše:no napis na jaky motor chces svazek ale konkretne presne ten samy asi tezko rychle sezenes ... ja jsem zorvna dnes vyhodil jeden z E32 ten hlavni z auta takze pokud bys chtel delat to co rika Fugo a mas vsecny konektory jinak OK tak rychle napis at to vytahnu zase :-D

jedná se o E34 525TD předem díky
T613
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od T613 »

tak ten nemam, diesel neni muj kamarad :-)
prolez bazar treba na neco narazis
donco

#8 Příspěvek od donco »

tak jsem zkoušel pohledat a zatím jsem na nic nenarazil :cry:
Odpovědět