Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

světla u e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

No tak to rezeber znovu, za předním krycím černým plastem okolo čočky je skutečně zrcadlo. Lesklé zrcadlo.
U dálkových světel je černota řešená dvěma černýma přepážkama, jedna svislá a druhá vodorovná, kříží se v ose žárovky.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Martinéz

#22 Příspěvek od Martinéz »

Jak pisou nekteri kolegove.. dal jsem nove depo plus 6000k xenony a svitim jako kral.. v noci sam na dalnici jako bych pred sebou tlacil den.. ale snesl bych mene modre.

jo a nejen, ze to sviti lepe, ale i skrz ty nove skla celek pusobi svezim dojmem
Martem

#23 Příspěvek od Martem »

Francis píše:No tak to rezeber znovu, za předním krycím černým plastem okolo čočky je skutečně zrcadlo. Lesklé zrcadlo.
U dálkových světel je černota řešená dvěma černýma přepážkama, jedna svislá a druhá vodorovná, kříží se v ose žárovky.

Kdyz tak premyslim,tak mas pravdu. Ale rozebirat uz nikdy. Ty skla prilepena odlepit a nerozbit,dost velka pakarna........ :roll:
Pajka

#24 Příspěvek od Pajka »

Ja kdyz jsem koupil auto tak ty svetla svitili jako bludicky.
Na nove jsem nemel a potreboval jsem situaci rychle vyresit. Hodne pomuze kdyz se rozdelaji, vynda se cocka a vylestise a to same i s parabolou jen pozor pouzijte jen JAR a vodu! Jinak vam sleze na barabole lak.
Pak tez pomuze je cele rozdelat a vycistit i predni sklo svetla... (ale s tim je hodne prace)
berkelay

#25 Příspěvek od berkelay »

jj taky mi to svítí jen aby se neřeklo, docela mi to vadí, často jezdím večer a na neosvětlených cestách je to nepříjemné (hlavně když naproti jede oktávka s xenony nastavenými do nebe). Asi raději koupím jednotlivé lampy tlumených světel z ebay, tady jsou ty ceny trochu nesmyslné a co ušteřím tak to můžu vrazit do xenonů :) Ale teď mne ještě více štve nastavení výšky světel, myslím, že mi odešel motůrek co to nastavuje, vedle volantu žádné "štelovátko" nemám, je tam tedy asi automatické nastavování, které ovšem nefunguje a světla mi svítí do země a pravé navíc ještě niž než levé, jak to jde nastavit ručně ? Je tam nějaký šroubek kterým to nastavím výš ? V Knize "Jak na to" se o tom moc nepíše :?
milhaus26

#26 Příspěvek od milhaus26 »

berkelay píše:jj taky mi to svítí jen aby se neřeklo, docela mi to vadí, často jezdím večer a na neosvětlených cestách je to nepříjemné (hlavně když naproti jede oktávka s xenony nastavenými do nebe). Asi raději koupím jednotlivé lampy tlumených světel z ebay, tady jsou ty ceny trochu nesmyslné a co ušteřím tak to můžu vrazit do xenonů :) Ale teď mne ještě více štve nastavení výšky světel, myslím, že mi odešel motůrek co to nastavuje, vedle volantu žádné "štelovátko" nemám, je tam tedy asi automatické nastavování, které ovšem nefunguje a světla mi svítí do země a pravé navíc ještě niž než levé, jak to jde nastavit ručně ? Je tam nějaký šroubek kterým to nastavím výš ? V Knize "Jak na to" se o tom moc nepíše :?

taky jsem tam ten šroubek hledal, ale nic jsem nenašel
pittbul
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pittbul »

ja som mal ten isty problem najprv som svetlo rozobral ze ho vycistim lebo bolo z vnutra za tie roky dost mastne a hlavne na sosovke bol nasadany prach a to dost. Svietivost sa straca aj tym ze zajde sosovka tym ze sa stale hreje od ziarovky a na svietivosti neprida ani tie male strbinky po kamienkoch na prednom skle ja som to nakoniec vyriesil tak ze som dal do svetiel namiesto BMW sosovky, sosovku aj s celim telom a xenonovou vybojkou s Tuarega a svieti to o 200% lepsie
elektrik

#28 Příspěvek od elektrik »

já tenhle problem taky řešil a už to mam za sebou. Koupil jsem e34 a ta fakt nesvítila skoro vůbec. Chtěl jsem situaci na rychlo vyřešit 100w žárovkou než vyměnim světla ale 100w žárovka pravidelně po 2 hodinach svícení praskla. Takže jsem se rozhod k rychlímu řešení. Od jednoho zdejšího člena jsem nakoupil černý světla hella-přesně ty co nové stojí 17 talířů jedna strana v elitu. Trošku byli zaprášený tak jsem je rozebral a nestačim se divit. Ta odrazová plocha na parabole je úplně jiný kvality než u těch obyčejnejch hella světel. Takto lesklej povrch jsem v životě neviděl. Tak je namontuju do toho xenony a pánové jak to ted svítí je prostě bomba!! xenon jsem volil o teplotě 5000k protože to je čistě bílé světlo a můžu říct že se svítivost vyrovná novejm autům s xenony. Opravdu vidim i za mokra úplně skvěle. Všem doporučuju něco takového pořídit. Celá ta sranda vyšla na 7500 a je to rozhodně lepší než někoho přeject nebo se rozmáznout o strom. Auto musí svítit jinak je to špatný!!!!
Kort když nejezdíme v noci 90 že :)) Ted si to valim po dálnici a jen se směju jak když míjim nějaký auto se mu dělá od mejch světel stín před sebou:)))
Mirw

#29 Příspěvek od Mirw »

milhaus26 píše:
berkelay píše:jj taky mi to svítí jen aby se neřeklo, docela mi to vadí, často jezdím večer a na neosvětlených cestách je to nepříjemné (hlavně když naproti jede oktávka s xenony nastavenými do nebe). Asi raději koupím jednotlivé lampy tlumených světel z ebay, tady jsou ty ceny trochu nesmyslné a co ušteřím tak to můžu vrazit do xenonů :) Ale teď mne ještě více štve nastavení výšky světel, myslím, že mi odešel motůrek co to nastavuje, vedle volantu žádné "štelovátko" nemám, je tam tedy asi automatické nastavování, které ovšem nefunguje a světla mi svítí do země a pravé navíc ještě niž než levé, jak to jde nastavit ručně ? Je tam nějaký šroubek kterým to nastavím výš ? V Knize "Jak na to" se o tom moc nepíše :?

taky jsem tam ten šroubek hledal, ale nic jsem nenašel

Sroubky tam sou,na krizak. Jsou 2 na kazdy svetlo, smerem k dalkovejm v mrizce nahore a dole. Mi to steloval na technickej :lol: ,moc mu to neslo :lol:
Jak se ty svetla rozeberou?Musi se cely vyndat?
Pavel H

#30 Příspěvek od Pavel H »

Ano, musi se vyndat. Sundat predni masku, jinak se nedostanes ke sroubum co je drzi.
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od hopiondra »

konecne sem si koupil komlet novy predni svetla,co demontovat abych mohl vyndat svetla ,naraznik? at o vikendu nelaboruju diky
Pavel H

#32 Příspěvek od Pavel H »

Neni potreba. Zitra mi zavolej a popisu Ti postup. Kdybych Ti to napsal, tak to asi nebude pochopitelne.
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od BMWPower »

-Otevři kapotu
-Odpoj baterii
-Oddělej plastové kryty světlometů v motorovém prostoru(u levého je potřeba taky sundat přívod vzduchu k altíku)
-Otočíš obložení světel a sundáš dráty-přívody šťávy(jako když chceš měnit žárovky)
-Sklopíš kapotu ale nezacvakni ji
-Odšroubuj přední plast. rošt masky(drží na 5 šroubech)
-Vyšroubuj 3 šrouby(já měl křížové)
-Vytáhni světlo

Nic na tom není.
khonza318

#34 Příspěvek od khonza318 »

takhle je to i na e30 ale jak je to na E34 se širokoýma ledvinama??
Pavel H

#35 Příspěvek od Pavel H »

Co pise BMWPower je z casti pravda. Ale nesundas tu cernou mrizku bez sundani masky s ledvinama. Je totiz prisroubovana jeste pod prednim blinkrem. Ta je na takovem patentu, kdy sahnes pod svetlo a je tam packa, kterou odklopis. Dalsi jsou mezi ledvinama. No jak rikam, kdyz budes chtit pomoct, tak cinkni.
khonza318

#36 Příspěvek od khonza318 »

Pavel H píše:Co pise BMWPower je z casti pravda. Ale nesundas tu cernou mrizku bez sundani masky s ledvinama. Je totiz prisroubovana jeste pod prednim blinkrem. Ta je na takovem patentu, kdy sahnes pod svetlo a je tam packa, kterou odklopis. Dalsi jsou mezi ledvinama. No jak rikam, kdyz budes chtit pomoct, tak cinkni.

jestli můžu tak se taky ozvu o víkendu (až bude auto doma ze servisu)
Pavel H

#37 Příspěvek od Pavel H »

Jasne, neni problem.
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od BMWPower »

Jejej. Na masku jsem zapomněl... :oops:
Jinak já mám bawce z úzkou-takže jak je to se širokou nemůžu říct.
Ale bude to určitě podobné. Chce to dělat v klidu a jemně-pak na autě uděláš cokoliv-hlavně se dívat co ajak a hlavně kde a na čem to drží.
hopiondra
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od hopiondra »

ok prijsti tyden mi prijde vercajk tak o vikendu hura na to pokud se nekde zaseknu kolnu diky moc aspon naky obrazek mam tyhle auta uz k nam nejezdi a ja na tom svym nemusel jeste ani menit zarovku:D
Pavel H

#40 Příspěvek od Pavel H »

Jojo, budes to mit na oplatku. Na jake naradi cekas? K tomu nic specialniho nepotrebujes.
Odpovědět