Chlapi mám prosbu. U mojí E39 TDS se vyskytl problém. Zkoušel jsem maximálku a na 3 rychlostní stupeň vytočím motor ladně přes 4500 ot/min. Čtyřku a pětku vytočím na max. 3500 ot. a pak jako kdyby zasáhl nějakej omezovač jako kdyby tam nešla nafta ( ekonoměr padá k nule ). Zkusil jsem tedy znovu a jednička až trojka v pohodě přes 4500 ot. a čtyřka a pětka zase max.3500 ot. Maximálku mám tak 160 km/h.
Podotýkám, že jsem dělal servis v BDS kde dávali nové palivové čerpadlo, nová váha vzduchu, vyčištění trysek a celková kontrola. Tlaky jsou na 30 při stavu 288 tis. km a auto je prý OK tak nevím kde může být problém. Nikdo neví a v BMW v Č. Budějovicích jsou naprostí niemandi.
Nejde mi do hlavy, že když trojka vytočit jde tak proč nejde kurde vytočit 4 a 5.
Jinak auto jede moc pěkně.
Musím to tedy vše projít a nějak pořešit. Já to tedy často nepotřebuju, jezdím většinou na krouťák volnou, ale žere mě to že mám nějakou závadu a nedá mi to spát. A nakonec mě dorazilo, když se mnou jeden mladej chcápek s kšiltem v ochcávce chtěl závodit na I/34 z J. Hradce do Č. Budějovic a natřel mi to. To tedy mé ego utrpělo ránu !!!!!!!!!!
Jestli máš v prdeli EGR tak je to možný, protože ti přepouští výfukový spaliny zpátky do sání ještě před turbem. Takže základem je ho odpojit, vyčistit a zaslepit a jestli ta závada zase vyskočí, tak vyměnit ovládací elektroventil.Každopádně bych to už nepřipojoval