Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Xenony sviti moc dolu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
dan16

#1 Příspěvek od dan16 »

Ahoj vsem,potreboval bych radu,nejak nemuzu vyladit svetla,sviti uplne dolu,zkousel jsem to stelovat,ale neni to vubec poznaz.Zda se mi,ze mam asi nejaky problem s xenonama.Kdyz zapnu svetla,mely by xenony automaticky vyjet do spravne polohy a mne se zda ze se nehybaji.Nevite kde je chyba?
Lukasek

#2 Příspěvek od Lukasek »

Nevim jaký máš typ, ale já mám 530D, 2000 a musím říci, že mě to svítí také dosti dolu. Proto jsem si to nastudoval v manuálu a tam se píše, že xenony se automaticky nastavují tak, aby neoslňovaly protijedoucí řidiče :-). :-)
Takže good luck :)
Maca

#3 Příspěvek od Maca »

Zkus se podívat zespodu. Na přední i zadní nápravě jsou kousek od kola (neumím to dobře popsat) gyroskopické snímače náklonu (malá krabička s plastovou packou) no a ty packy bývají často ulomené a tím pádem si auto myslí, že je v náklonu místo rovně a sklápí světla co nejníž. Jo a myslím, že vepředu je to u pravýho kola.
dan16

#4 Příspěvek od dan16 »

Zitra se na to mrknu,dik za rady.Ale myslim si ze to neni normalni!Mam 530D 99
Black-Light

#5 Příspěvek od Black-Light »

To mají všechny xenony nebo jen po faceliftu?
Mě teda svítí celkem normálně bych řekl, ale vůbec jsem o existenci takové fičury neměl ani páru....
Maca

#6 Příspěvek od Maca »

Nevím jestli to mají úplně všechny, ale já to měl na E39 z roku 96 (jedna z prvních). Jinak viz příručka, str.91 cituji "Vozidla opatřená xenonovými žárovkami jsou vybavena automatickou regulací úhlu sklonu světlometů."
Birkoff

#7 Příspěvek od Birkoff »

Ano měli by to mít všechny (od nějakého roku) s oficiálními xenony z výroby. Jinak většina samodomo (přestavbová sada) bez regulace.
zet

#8 Příspěvek od zet »

...se sice naklápěji sami ale z polohy kterou nastavíš normální ruční regulací na vrchu světel,takže si to nastav proti zdi (orientačně - výšku) anebo lépe zajet do libovolného servisu kde mají optiku na seřizování světel Howg.
Black-Light

#9 Příspěvek od Black-Light »

Ty xenony se samy naklání i v případě, že mám v kabině štelování náklonu světel? To by asi nemělo být, ne?
Horys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Horys »

Chcu jse zeptat mam e39 98 a xenony nemam mam klasiku H7 a kdyz nastartuju a zapnu svetla tak je videt jak se serizujou sami (ze spodu nahoru)a mam i rucni serizovani.nasel jsem na zadni naprave dve ty naklonovy cidla ale myslim si ze jsou k dofukovani zadnich mechu v kufru pod rezervou je motorek (modra a oranzova trubicka) tak nevym.vy o tom nekdo neco vic? zatim dik
Pekys

#11 Příspěvek od Pekys »

to se mi nezdá, že by se nexena štelovali sami. obzvlášt pokud máš v kabině regulaci světel, tak k čemu by tam asi byla, když se štelujou sami?
Mám origo xena a regulaci v kabině nemam, teda mam, ale jen na osvětleni palubky :lol:
Pavel H

#12 Příspěvek od Pavel H »

Pokud ma auto original xenony, zadny bastl nebo dodelavka, tak musi mit automatickou regulaci. Je to dano vyhlaskou. Pokud ma xenony, tak neni povinnost mit ostrikovace, ale je nutna automaticka regulace bud podvozku nebo naklopeni svetel.
Birkoff

#13 Příspěvek od Birkoff »

Ale můžeš Xenony přidat a do roku, teď nevím přesně, asi 95 (výroby auta) nemusíš mít ani regulaci ani ostřikovače, teda takhle nějak to bylo. Ale je možné že se pletu, tak ať mě někdo opraví. Je klidně možné, že po "novele" musí být ta regulace povinně. Víte to někdo přesně?

Každopádně všechna auta s Xenon option originál z výroby mají ostřikovače a automatické štelování výšky.
Black-Light

#14 Příspěvek od Black-Light »

Mno, tak to je pak dost problém dodělat si xenony přes nějakou sadu, ne? Ty totiž nedodávají nějakou autoregulaci :D.. To pořád řeší kluci s E36kama, jak si tam picnou xenony.. ale co pak ta regulace :). I když myslím, že když si to slušně sešteluješ, tak bys neměl oslňovat.. stejně ta autoregulace to naklápí jen nahoru dolů, to samé co můžeš udělat sám u normálních světel v kabině, ne?
Slid

#15 Příspěvek od Slid »

Black-Light píše:Mno, tak to je pak dost problém dodělat si xenony přes nějakou sadu, ne? Ty totiž nedodávají nějakou autoregulaci :D.. To pořád řeší kluci s E36kama, jak si tam picnou xenony.. ale co pak ta regulace :). I když myslím, že když si to slušně sešteluješ, tak bys neměl oslňovat.. stejně ta autoregulace to naklápí jen nahoru dolů, to samé co můžeš udělat sám u normálních světel v kabině, ne?

proč by to byl problém dodělat xenony přes nějakou sadu? Xenony je jen světlo a automatická regulace nemá s montáží nic společného, ve světle máš motorek tak jako tak a je jedno zda točíš kolečkem nebo máš čídla na nápravách ten motorek s nima točí furt stejně.
Pavel H

#16 Příspěvek od Pavel H »

Ale u xenonu hrozi oslnovani ve vetsi mire, proto je to automaticke. Kazdopadne na STK by te nemeli nechat projit bez regulace.
Slid

#17 Příspěvek od Slid »

teď sem to řešil na STK podmínka je ostřik a ne automatická regulace.
Pavel H

#18 Příspěvek od Pavel H »

Slid

#19 Příspěvek od Slid »

Pavel H píše:http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/_zprava/397185

klasickej článek, vše je o seřízení......
A pokud sedne někdo do auta, naloží se a nemá regulaci automatickou má otočit kolečkem.
Jinak třeba hella dělá automatickou regulaci sadu na xenony, dokonce ji tu někdo i prodával.
Taková nová Oktávie nebo Fabie oslňuje jak prase a to má automatickou regulaci, nepotkal jsem ještě ani jednu 2jkovou oktávku s xenony co by neoslňila.....
Black-Light

#20 Příspěvek od Black-Light »

Slid píše:
Black-Light píše:Mno, tak to je pak dost problém dodělat si xenony přes nějakou sadu, ne? Ty totiž nedodávají nějakou autoregulaci :D.. To pořád řeší kluci s E36kama, jak si tam picnou xenony.. ale co pak ta regulace :). I když myslím, že když si to slušně sešteluješ, tak bys neměl oslňovat.. stejně ta autoregulace to naklápí jen nahoru dolů, to samé co můžeš udělat sám u normálních světel v kabině, ne?

proč by to byl problém dodělat xenony přes nějakou sadu? Xenony je jen světlo a automatická regulace nemá s montáží nic společného, ve světle máš motorek tak jako tak a je jedno zda točíš kolečkem nebo máš čídla na nápravách ten motorek s nima točí furt stejně.

To jo, ale když někdo dodělává xenony do E36, tak tam těžko bude mít tu gyroskopickou regulaci na podvozku.. A mylsím, že málokdo ji tam bude dodělávat, vždyť se to ani neprodává v těch sadách, ne? Jen měniče a výbojky a hotovo...
Odpovědět