Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

už fakt netuším-poradte dík

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
pepino22

#21 Příspěvek od pepino22 »

díky za rady.Baterku,když odpojim a rano připojim a je pod nulou tak taky nenastartuju.Ale když si jí vemu domů do tepla tak to ráno natočím.Kontakty mám v top stavu,na to jsem pečlivej.Startuju ne přes přípojky v motoru,ale normálně přes baterku v kufru.Je to fakt zajímavé.Dneska plus 2 stupně a pohoda.Kdyby bylo -2 stupně tak kabely a pak pohoda celý den.tudíž to doopravdy baterie neni.A startér??možná,že fakt to uzemění nebo tak něco.
momento

#22 Příspěvek od momento »

myslím,že jsi si odpověděl sám. když odpojíš baterku na noc, tak to ráno stejně nechytne, ale když vezmeš baterku domů do tepla, tak to pak ráno natočíš.... takže bych viděl problém v tý baterce!!!
mari

#23 Příspěvek od mari »

To sem ještě neslyšel takovouhle záhadu.Jesi ti to chytá když tam nakulíš baterku která byla v teple tak na ní kup obal.Je to taková termo bunda na baterku,stojí asi 300 Kč a uvidíš jestli pak v mrazu auto natočíš.Jestli jo tak je vadná baterka co v mrazech ztratí třeba 80 % energie.Může se to stát i na fungl nový baterce, taky sem jí už jednou měnil.
elektrik

#24 Příspěvek od elektrik »

může to bejt baterkou.... ale zase když tam zkoušel jinou a je to stejný...... pokud neni vadná baterie tak auto málo dobíjí. Čim je nižší teplota tak se baterie více vybíjí sama. Takže když večer vypneš motor a baterie má třeba 11,5 V. v noci je mráz a napětí může poklesnout až na 11V nebo dokonce míň a pak už to motorem neotočí. V důsledku poklesu napětí začne cvakat starter. Vezmi voltmetr-ten má snad každej a měř napětí jak při vypnutym motprem tak na volnoběh a pak ve větších otáčkách. Taky změř napětí ráno a hodnoty dej sem. Možnosti jsou jen 2. vadná baterie nebo vadnej alternátor. ostatnim věcem nedávam ani 1%.
momento

#25 Příspěvek od momento »

zkusil bych měřit napětí baterky při startu... když klesne víc pod 10V ta myslím, že to bude baterkou.... když to bude v pohodě, tak stejně změřit napětí při startování na startéru, aby jsi se ujistil, že je v pohodě uzemnění i všechny dráty a kontakty od baterky až ke startéru
pepino22

#26 Příspěvek od pepino22 »

Já vim že je to fakt divné.Ale jakmile to na ty kabely natočím a po 5 sekundach to chcipnu tak muzu nastartovat třeba 10 krát po sobě a je to v poho.A to by se tak rychle neoživila.A hlavně měl jsem i baterii pujčenou ktera byla určitě v pohodě a nebylo to k ničemu.Bzl jsem u chlapíka co bateriie prodává a měřil mě ji tim zátěžákem a i on řek že je jako zvon.Hustoměr taky o.k. a dobíjení je na 14,6V altík je v pohodě.Možná,že ten obal na tu baterii nebude k zahození.Nevíte kde ho koupím??Zkusil bych to
elektrik

#27 Příspěvek od elektrik »

žádnej obal ti nepomůže...... řeš závadu a ne kraviny:)
sobol

#28 Příspěvek od sobol »

sel bych po pyrotechnickym odpojovaci baterky,fungujou ti pytle?
kosa
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kosa »

sobol píše:sel bych po pyrotechnickym odpojovaci baterky,fungujou ti pytle?

:cool2: , dobrej typ , už sem se setkal s tím že to zlobilo sice ne takto ale je to cesta
sobol

#30 Příspěvek od sobol »

kosa píše:
sobol píše:sel bych po pyrotechnickym odpojovaci baterky,fungujou ti pytle?

:cool2: , dobrej typ , už sem se setkal s tím že to zlobilo sice ne takto ale je to cesta

ja uz to jednou resil,stejna zavada,pytle byli nefunkcni diagnostika hlasila batery connection,tak jsem sel dozadu a sahnul jsem si na ten slabsi plusovej kablik co vede od baterky a ten se mi obtisknul na prst 8O ,vymenil jsem odpojovac a vse ok...
Odpovědět