Sem zjistil,ze mi nejak zacal mizet olej.
Vim i kudy,ale nevim coto zpusobuje: tece to pres diru ve viku ventilu do vzduch filtru a tudy pres turbo do motoru. Chapete,ze mne to velice znervoznuje. U Fordu to pry dela nejaka pumpicka na servo,u BMW je v techto mistech neco na servo taky,ale muze to delat tento problem
Jo a kdyz sem tu diru ve viku ventilu ucpal prstem pri nastartovanem motoru,tak z nadobky na olej do serva zacal ten olej strikat,ze sem musel umejt motor
Čau,jako jedna věc je ta že tyto motory mají předepsanou velkou toleranci spotřeby oleje v podstatě 1l/1000km,ale druhá věc je ta že to nežralo a ted ti to žere ,mě třeba to nebere nic.druhá věc je ta že tvému výkladu já nerozumím jakou souvislost má nádobka na servo a turbodmychadlo,toto jsou naprosto dvě odlišné věci,Moje zkušenosti s mím motorem TDS-hadice sací jsou vevnitř taky řádně zaslintané od oleje ale prostě spotřeba oleje je v podstatě žádná a motor jede jako málo který TDS.Já to krmým fullsintetic olejem a jde jak šepot květin
Tak sundej celej cernej kryt, ve kterym je vzduchovej filtr,ten je napojenej na viko ventilu tak tu diru ucpi (treba prstem jako ja ) pri nastartovanym motoru a hned poznas co mam na mysli.
Jinak samozrejme vim,ze nadobka na servo a turbo je odlisna vec! Nejsem debil a tohle auto mam 6 let,takze uz o tehle motorech drobet vim.
Olej mi to drobet zralo,bo uz mam neco najeto.Ted 355tis,ale to sem dolil od vymeny do vymeny treba 2l.
Ja nato prisel tak,ze mam ty trubky mokry i zvenku.Treba i tu co vede z filtru do turba.
Zdar,toto mě velice zajímá a určitě bych z tebe debila dělat nechtěl a nedělám.Ale co to je teda za díru v tom víku- -jediný co mě napadá je že je to vývod z vývěvy na podtlak brzd,ta je umýstěná na předku hlavy.jinak servo si myslím že je snad "posilovač řízení a ten má svůj samostatnej okruh hydrauliky,jediný co to má společný s motorem je držák na bloku a pohon plochým řemenem
No je to vpredu.
Sem se koukal do naky knizky a prave tam bylo napsano neco jako servo pumpe .To ted nemuzu doma najit.
Ti rikam,ze sem cumel jak pero,kdyz sem to zacpal.Az sem se lek.
Skus to
Fouka a reaguje strikanim oleje z nadobky na servo.To uz sem myslim psal,jinak nic. Dela mi to uz od leta neco pres 40tis.
Prave docela jezdim,tak me stve porad ten olej kupovat.
Treba to mizi jinudy a to sani je mokry kuli netesnostem,ktery tam jiste jsou.
Prave u starsich fordu (1.8TD) je tohle docela bezna zavada (sem teda naftovyho forda nikdy nemel a ani mit nebudu,...)
Ty woe tak na to čumím,čoveče tak mě napadá jestli jsem náhodou čistě teoreticky nezapoměl na nějaký odvětrání převodky řízení ale to asi tam nic takovýho snad ani není
To Mirw: vyfoť tu tvou nádobku na servo ať to vidíme.
Protože ucpáním odvětrání klikové skříně ti max může stoupat a případně stříkat olej měrkou ale rozhodně ne nádobkou na servo kapalinu, to je prostě nesmysl. Odvětrání klikové skříně při provozu nelze ucpat, protože potom nemá kudy utíkat tlak z klikové skříně který se tam dostane skrze pístní kroužky, a jak se to tam tlakuje tak nemůže olej z turba odtékat a začne se cpát do sání a do výfuku.
Olej v sacím nebo výfuku, v malé míře je normální protože žádné TD nebude 100% těsné, obvzlášť po 355tis km.
Olej z odvětrání klikové skříně (je fuk že je napojen na ventildekl) ukazuje na opotřebené pístní kroužky, lze odstranit (ne to opotřebení PK) buďto nechat odvětrání do atmosféry - to ale neřeší ztrátu oleje, a nebo použití Oil Catch Tank ve kterém se oddělí vzduch od olejové mlhy, vzduch jde do sání a olej zpět do vany. Tak to mám i já jako i většina Turbo benzinových motorů. OCT lze udělat samodomo nebo objednat u Bidrina.
ta spotřeba oleje je podle mě daná tím že máš ucpávky na turbu k.o. to ucpání odvětrání bude přesně jak píše Fugo.pleteš dvě veci do jedné dle mého pohledu.nic neucpávej nech to jak to je.sundej hadici sání před parohama kolik je tam oleje a dej vědět.
Ja to uz ucpavat nebudu,mam ten motor tak krasne cistej .Sem dneska taky premejslel,ze by to mohlo byt tou merkou.Jak to striklo na tu nadobku,tak to vypadalo,ze to tece zni.