Auto r.v. 98 jsem koupil s neorigo faceliftem zadnich svetel.
Auticko na display CC vzdy svitilo vcetne zobrazeni chyb zadnich svetel viz foto.
Ted jsem na zkousku paralelne pripojil odpory a CC prestal hlasit chybu zadnich lamp.
Akorat, ze priblizne po minute display CC zhasnul uplne (teda i oranzovy symbol auticka na displayi - tento displayi uplne zhasnul).
Kdyz je vse OK CC display se po chvili cely zhasne? Je to normalni?
bandaliiiro píše:ja mam r.v.97 a mne to auticko vobec nezobrazuje. Je to tak, ze ja to tam nemam? Ze mne to nefunguje??/
de o to jestli maš nebo nemaš check kontrol (kdyz se ti nezuobrazuje tak asi nemas..)... jinak pokud mas neorigo facelift tak zadni lampy maj jiny odpory (proto ti to asi hlasi chybu - prasklou zarovku), ale to uz se tu taky resilo .. použij HLEDAT
Tak jsem odpojil diody na zadnich svetlech a misto nich jsem tam dal 4x zarovku 5W.
Kdyz dam klicek do polohy II, CC nahlasi chybu obou zadnich lamp. Pokud rosvitim parkovacky nebo potkavacky CC po chvili (jak to ocheckuje) nahlasi, ze je vse OK a prestane hlasit chybu.
Predpokladam, ze to asi uplne normalni neni.
Napada vas nekoho proc se tak deje?
Je tady nekdo s E39 s CC pred faceliftem ze zlinskeho kraje?? ... abych mohl porovnat jestli muj CC pracuje standardnim zp.
pokud máš E39 předělanou na facelift tak je to jasné že ti to bude hlásit chybu protože diody nemají žádný odběr a tak si CC myslí že máš prasklé žárovky.
Řešení-kup si lichtmodul na facelift,nebo se to dá řešit kondíkem a nebo si ke světlům naletuj žárovky který ti budou svítit v kufru.
libovka píše:pokud máš E39 předělanou na facelift tak je to jasné že ti to bude hlásit chybu protože diody nemají žádný odběr a tak si CC myslí že máš prasklé žárovky. Řešení-kup si lichtmodul na facelift,nebo se to dá řešit kondíkem a nebo si ke světlům naletuj žárovky který ti budou svítit v kufru.
Nene, pozor, diody jsou nyni odpojene. misto nich jsem pripojil 2x2x5W (celkem 4 zarovky) zarovky, ktere mi sviti v kufru. Ted je to zapojeno jako s normalni nefaceliftovanou lampou. Ale i presto to neni uplne ok, kdyz zapnu zapalovani a nemam zapnuty svetla - CC hlasi chybu zadnich lamp. Pokud zapnu svetla, CC prestane hlasit chybu zadnich lamp.
no počkej,počkej. Do mě pred měsícem nabořili,síce jen tak z jemna,ale jedna mlhovka vypadla z prasknuteho narazníku,tak jsem vyndal i druhou a autu je absolutně jedno,jestli zapínam mlhovky nebo ne,stejně mi hlási chybu mlhovek.Takže asi hned jak daš klič do 1 pozice kontroluje co je špatné.
libovka píše:pokud máš E39 předělanou na facelift tak je to jasné že ti to bude hlásit chybu protože diody nemají žádný odběr a tak si CC myslí že máš prasklé žárovky. Řešení-kup si lichtmodul na facelift,nebo se to dá řešit kondíkem a nebo si ke světlům naletuj žárovky který ti budou svítit v kufru.
Nene, pozor, diody jsou nyni odpojene. misto nich jsem pripojil 2x5W zarovky, ktere mi sviti v kufru. Ted je to zapojeno jako s normalni nefaceliftovanou lampou. Ale i presto to neni uplne ok, kdyz zapnu zapalovani a nemam zapnuty svetla - CC hlasi chybu zadnich lamp. Pokud zapnu svetla, CC prestane hlasit chybu zadnich lamp.
Jenže origo lampy mají každá dvě žárovky tudíž musíš mít v kufru 4x 5w a ke každé vede drát zvlášť.Takže ti tam musí na každé straně jeden drát přebývat.
Nene, pozor, diody jsou nyni odpojene. misto nich jsem pripojil 2x5W zarovky, ktere mi sviti v kufru. Ted je to zapojeno jako s normalni nefaceliftovanou lampou. Ale i presto to neni uplne ok, kdyz zapnu zapalovani a nemam zapnuty svetla - CC hlasi chybu zadnich lamp. Pokud zapnu svetla, CC prestane hlasit chybu zadnich lamp.
Jenže origo lampy mají každá dvě žárovky tudíž musíš mít v kufru 4x 5w a ke každé vede drát zvlášť.Takže ti tam musí na každé straně jeden drát přebývat.
Ano ano! Dobry postreh - nahore jsem to spatne napsal - je to tam opraveno. Mam tam 2x2x5W (2 zarovky vlevo a 2 vpravo a diody odpojeny) - tak, jak to ma byt.
dexter píše:no počkej,počkej. Do mě pred měsícem nabořili,síce jen tak z jemna,ale jedna mlhovka vypadla z prasknuteho narazníku,tak jsem vyndal i druhou a autu je absolutně jedno,jestli zapínam mlhovky nebo ne,stejně mi hlási chybu mlhovek.Takže asi hned jak daš klič do 1 pozice kontroluje co je špatné.
Jojo auto si testuje pri zapnuti zapalovani vsechny svetla (mimo postranich blinkru v prednim blatniku - ty za prednim kolem - ty se asi netestuji).
Tento test probehne az pri poloze zapnuti zapalovani (II), v poloze I se svetla netestuji - ted jsem to byl testnout.
Cepa píše:Tak jsem odpojil diody na zadnich svetlech a misto nich jsem tam dal 4x zarovku 5W (2 vlevo a 2 vpravo).
Kdyz dam klicek do polohy II, CC nahlasi chybu obou zadnich lamp. Pokud rosvitim parkovacky nebo potkavacky CC po chvili (jak to ocheckuje) nahlasi, ze je vse OK a prestane hlasit chybu.
Predpokladam, ze to asi uplne normalni neni. Napada vas nekoho proc se tak deje?
Jeste doplneni: Kdyz rosvitim svetla a chvili pockam az CC otestuje svetla a prestane hlasit chybu a potom svetla zase zhasnu, tak uz to chybu uz nenahlasi!
Já mám E34 a mám tam xenony a když zapnu klíčky a nerozsvítím tak to zachvíli nahlásí chybu,ale jakmile rozsvítím do cca 30 sekund tak už to chybu nenahlásí.A když zhasnu tak se zachvíly zase chyba objeví.