Ahoj kluci včera jsem byl v německu a na dálnici při 120km/h se mi brutlně rokmital volant jak jsem spomalil pod 80km/h vše ok po zrychlení zase začal kmitat ,po zajetí na parkoviště a rychlé kontrole a novém vyjetí na dálnici to už nic nedělalo stalo se mi to už jednou myslel jsem že to bylo silnicí ale včera se mi to stalo po druhé a docela to bylo dost nepříjemný nevíte někdo co by to mohlo být ?? nápravu jsem měnil komlet před rokem.
Dej to vyvážit, možná, že Ti někde upadlo závaží. Dej vyvážit a zkontroluj všechny kola. Na předchozím autě mi taky začal kmitat volant a na pravém zadku jsem měl zbořené kordy.
Kámo z toho sui nic nedělej mě to vybruje od 100 do 190 Km/h. A kola mam rovný a vyvážený s dobrýma gumama. Vybruje jak předek tak zadek, že normálně přítelkyni naskočí husí kůže:D No a dělaj to tlumiče!!!! Já mam úplně v hajzlu tlumiče a až je vyměnim tak se volant ani nehne vsadte se
Vyvážit kola a test tlumičů jsou minimální náklady, to je první co by jsi měl udělat. Je to nějaká mechanická závada, tak když to nepomůže, postupovat dál po silenblocích čepech atd.....
Osobně bych začal kolama. Pokud budeš mít jisté nevývažky, které se po určité době sejdou (kola budou mít v ten samý okamžik nevývažek ve stejné poloze v L i P), pak to může dělat nepravidelně. Začít kontrolou disků, pneu a vyvážení. Pak zkontrolovat stav tlumičů a potom bych hledal něco horšího.
U mě to dělali přední tlumiče. Na to klasický zkoušení jako je houpání na blatníku se chovali jakože jsou v nejlepší kondici ale pak na testu tlumičů se ukázalo že jsou KO. Před tím jsem několikrát převážil kola i vyměnil díl č.2.
Mě to kmitalo volantem od 120km/h. dal jsem převážit kola. Vyvážili mi je a kmitalo to pořád stejně. Asi po týdnu mi to nedalo, zajel jsem do jiného servisu a znovu je vyvážili. Jestli jsem dobře rozuměl tak dovažovali 25g na přední nápravě. Do 160km/h se volant nehne. Víc v ČR nejezdím. Jinak čím volnější silentbloky tím menší náchylnost na kmitání, do určité míry.
Eks