Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ŘJ převodovky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
milonovo

#1 Příspěvek od milonovo »

Tak si na mě moje Mnichovská zrada vymyslela další problém.Getriebenotprogram,někdy to v něm je,někdy není,když není,řadí to super,když,je kope to.Byl jsem na diagnostice a je problém v komunikaci mezi jednotkama??Má někdo páru v čem to může bejt,kromě špatný ŘJ převodovky a kde tu jednotku najít?
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

jednotka převodovky je u jednotky motoru a to je v motorovém prostoru vpravo pod oknem v to černym kastlíku.
milonovo

#3 Příspěvek od milonovo »

Paráda,aspoň že je to přístupný.
mamouschek

#4 Příspěvek od mamouschek »

milonovo píše:Paráda,aspoň že je to přístupný.

Vycvakej štekry a prohlídni. Občas je tam oxidace, páč někteří umělci nepochopili důvod, proč musí být řádně ustaven ten plast pod mikrofiltr. Pak se stává, že se dostane deš´tová voda do tý plastový kisny a konektory vlivem vlhka oxidujou. Někdy bývá problém ve štekru u převodovky - pomršený kabely, rozlámanej plastík štekru, .... Pak už jen ŘJ nebo převody.
milonovo

#5 Příspěvek od milonovo »

Díky,zítra na to mrknu,snad to bude v pohodě.
milonovo

#6 Příspěvek od milonovo »

Je to v pohodě,ani známka vlhkosti nebo oxidace.No nic v pondělí mám skoro domluvenou diagnostiku tak uvidím.
milonovo

#7 Příspěvek od milonovo »

Co je DSC?Byl jsem na diagnostice,ale je to snad nejhorší výsledek jakej mohl bejt,prostě chyba v komunikaci,semtam a přijít na to je na dýl.Napadlo mě natáhnout ty dráty skrz který to jde nový,ale to je můj laickej pohled,do elekriky moc nevidím.Nebo napadá někoho něco?Díky.

Už se těším až se toho krámu zbavím a koupím se auto.
mamouschek

#8 Příspěvek od mamouschek »

milonovo píše:Co je DSC?Byl jsem na diagnostice,ale je to snad nejhorší výsledek jakej mohl bejt,prostě chyba v komunikaci,semtam a přijít na to je na dýl.Napadlo mě natáhnout ty dráty skrz který to jde nový,ale to je můj laickej pohled,do elekriky moc nevidím.Nebo napadá někoho něco?Díky.

Už se těším až se toho krámu zbavím a koupím se auto.

Tak to je opravdu blbá varianta. Buď ŘJ nebo převodovka. Napadá mě ještě omrknout ŘJ motoru, s kterou to spolupracuje. Z hlavy nevím, ale jestli to má CanBus vedení, tak zkontrolovat i to. Teď do WDS vejrat nechci. Olej z automatu je cítít spáleninou?
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zaza »

Tak mě se to stalo také a bylo mě jako tobě .Totálně vyřízenej.V Renokaru v Brně mi tuto závadu odstranili a bylo to kupodivu uplně někde jinde nnež psala diagnostika.Totiž na tuto závadu nelze přijít běžně,protože se vyskytuje jen náhodně a zpusobuje to komunikační jednotka ,která je umístěna někde pod volantem v v utrobách.Její označení je jednotka EWS kat.č 61358380363 v ceně 1825,-bez DPH.Problém ,ale byl že nová jednotka zase nekomunikoval se starým software a muselo se celý softwer nahrát nový.Záleží ale na ročníku auta.Skus si prověřit tuto cestu.Zaza.
milonovo

#10 Příspěvek od milonovo »

mamouschek:Má to CanBus a je to 5/2000(výroba)ŘJ jsem ,,obhlídnul" obě,pěkný čistý,víc tam vidět není...Nevím čím je cejtit olej,protože to nemá měrku a hloub jsem zatím nelezl.ŘJ by to bejt neměla,protože se údajně hlásí úplně v pohodě.Převodovku bych taky netipoval,řadí úplně super.Pouze pokud to spadne do tý nouze,začne to kopat.

Zaza:díky za tip,zkusím to.
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zaza »

Ještě jsem si vzpoměl,jednou mě to začlo kopat do nouzového režimu a byl vychozený poták na škrticí klapce.Mám ASC a tak jsem je prohodil než došel nový a potom už nic nekopalo.Zaza.
dexter

#12 Příspěvek od dexter »

Mrkni pod auto.Je tam takovej černej tlustej konektor který jde do převodovky.Omrkni ten.Rozpoj ho pročisti a mělo by to být OK.Nejspíš tam máš vodu nebo nějakej bordel.
:roll:
milonovo

#13 Příspěvek od milonovo »

Zaza:škrtící klapku nevlastním :D Ale i tak díky.Netušíš prosímtě kde se nachází ta EWS jednotka,stačí vyndat budíky,nebo musí dolů celej vršek palubky?
Začnu pod autem,to mě taky napadlo,protože nemám ten plast pod motorem,pak půjdu po tomhle.
A ať nezakládám zbytečně další tema,jak nejlíp vyndat turbo?Spodem,nebo to po odstrojení půjde i z vrchu?Nebo to nepůjde vůbec :D
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Zaza »

K jednotce EWS se technik dostával tak,že odělal plastové kryty co jsou pod volantem.Kde ale je nevím.Nic jiného nerozdělával..Mám tu vadnou a je to tak rozměr 8.5x6x3cm s žlutým obdélníkovým konektorem.Jinak klapku mám asi na očích,to tvoje D jsem přehlidl.Ahoj.Zaza
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Turbo9 »

Ahoj, chci zeptat jak se u vás projevola to kopaní převodovky? Mě to těd taky začalo zlobit a jsem pořád v nozovým režimu. Šlápnu víc na plyn, výlítnou otáčky a pak tam tvrdě padne rychlostní stupeň až to škubne s autem. Dokonce mám pocit že mi z toho škubání začala prokluzovat dvojka. Nevíte prosím vás někdo co s tím?
dexter

#16 Příspěvek od dexter »

turbo,máš tam dost oleje?
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Turbo9 »

Oleje by tam melo byt dost, protože nedavno byl vyměněnej(3500km) a všechno bylo ok.
milonovo

#18 Příspěvek od milonovo »

Mě to jede normálně,nekope,neklouže.Jen když to spadne do tý nouze,tak tam ty rychlosti padaj s kopancem,opět nic neklouže.Nechal bych zkouknout hladinu oleje,po tý výměně nemusí bejt OK.
Zaza
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Zaza »

Pokud to dělá takto natvrdo,je nejlepší jet na diagnostiku.Pokud máš ASC ,tak skus prohodit potenciometry.U mě to byla tato zývada.
Turbo9
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Turbo9 »

A kde by přesnějc měli být ty potenciometry prosím tě?
Odpovědět