Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

palivoměr E34 tds --závada odstraněna

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
lerak
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od lerak »

Ahoj,mám takovej problem palivoměr mě pořád ukazuje ,že mám plnou,vyměnil jsem budik palivoměru a je to pořád stejný ukazuje taky plnou,setkal se někdo s takovym problemem?
Mirahejny

#2 Příspěvek od Mirahejny »

A kontroloval jsi měřák v nádrži ?
lerak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od lerak »

jasně to bylo hnedky jako první,dělal mě to kámoš podle návodu v Jak na to....a podle něj všechny hodnoty seděj
Dresic

#4 Příspěvek od Dresic »

mě to zase dělá to, že tak do 20-ti litrů ukazuje normálně, ale jak už je tam pod 20, tak hnedka je to na rezervě skoro a když neveme pak víc jak nad těch 20 litrů, tak nic nepřibude...furt třeba svítí rezerva nebo tak..ale jak je nad těch 20 tak ukazuje normálka... :wink:
lerak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od lerak »

to mě furt ukazuje plnou akorád dyž natankuju plnou tak mě zhruba tak 100km ukazuje 60l a pak to zase skočí na plnou.. :?:
Caris

#6 Příspěvek od Caris »

Dresic píše:mě to zase dělá to, že tak do 20-ti litrů ukazuje normálně, ale jak už je tam pod 20, tak hnedka je to na rezervě skoro a když neveme pak víc jak nad těch 20 litrů, tak nic nepřibude...furt třeba svítí rezerva nebo tak..ale jak je nad těch 20 tak ukazuje normálka... :wink:

mam stejny problem. Dvakrat se me stalo ze dokonce dosla nafta a na budiku 20l. Zpravidla do kopce. Takze kdyz rucicka se priblizuje 20l jedu tankovat. Zadne cekani na oranzovou kontrolku
mika_hakkinen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mika_hakkinen »

ukazuje celkem plynule, ale pokud tam mám méně jak 20litrů nečekám a hledám, a taky tankuji podle počitadla kilometrů, vím co 100km to 10litru.
Player1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Player1 »

Caris píše: mam stejny problem. Dvakrat se me stalo ze dokonce dosla nafta a na budiku 20l. Zpravidla do kopce. Takze kdyz rucicka se priblizuje 20l jedu tankovat. Zadne cekani na oranzovou kontrolku

Tohle dělává špatny podavací čerpadlo v nádrži. je to běžná závada. Auto chcípne, když je v nádrži ještě okolo 20l. Jinak já jsem s budíkama na TDSu měl neskutečny problémy...palivoměr si dělal co chtěl. Vyřešil to vždycky kódovací modul zezadu v budících,a le časem taky odešel...malá zelená kostka.
Caris

#9 Příspěvek od Caris »

Player1 píše:
Caris píše: mam stejny problem. Dvakrat se me stalo ze dokonce dosla nafta a na budiku 20l. Zpravidla do kopce. Takze kdyz rucicka se priblizuje 20l jedu tankovat. Zadne cekani na oranzovou kontrolku

Tohle dělává špatny podavací čerpadlo v nádrži. je to běžná závada. Auto chcípne, když je v nádrži ještě okolo 20l. Jinak já jsem s budíkama na TDSu měl neskutečny problémy...palivoměr si dělal co chtěl. Vyřešil to vždycky kódovací modul zezadu v budících,a le časem taky odešel...malá zelená kostka.

Je pravda ze ze ctyrech tds jen jedno dokazalo po vycucnuti nadrze do dna samo nastartovat. Cerpadylko jsem mel u dvou tds venku z nadrze a cerpala. Nezkousel jsem jaky tlak davaji. Jaka je zavada? Necerpaji vubec nebo nizky tlak?
Player1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Player1 »

No co já vím, tak většinou to čerpadlo nejede vůbec, ale nevím proč, nikdy jsem to neřešil. Někde tady byl dokonce návod, jak čerpadlo opravit :D
Odpovědět