Chlapi mám problém s topením u E39 2,5 TDS. Za jízdy topí bez problémů, ale když stojím tak na volnoběh, i když mám teplotu nastavenou na 32 st. a motor zahřátý třeba hodinu vkuse, mi z výdechů fouká úplně studený vzduch. V čem může být problém?
Tohle by se vysvětlovalo tím, kdyby ti nešel větrák. Že ti vlastně fouká vzduch náporem, ale pokud ti při stnání fouká sudený vzduch, to je teda divný.. To ti neporadim..
A nemůže to být nenatlakováním chladícího okruhu když se měnila chlad. kapalina? I když ten studený vzduch na volnoběh mi začal foukat ještě před výměnou....
nevim presne jak to ma e39 ale e34 tam ma pomocne elekricke cerpadlo protoze na volnobeh mechanicke nema dostatecny prutok kouknul bych na to jestli tam je
No to čerpadlo by to mohlo být.... já když ho odpojil na e34 tak to na volnoběh topilo málo. A ještě zkus vyzkoušet jestli když dáš topení na nejmíň jestli fouká úplně studenej vzduch. Jestli bude některá strana foukat vlažnej tak budou vadný elektromagnetický ventily. Můžeš je zkusit odpojit nebo zkusit odpojit to elektrický čerpadlo. Něco z těchto 2 věcí bude mít poruchu. Zavzdušněný to nebude-samo by se to odvzdušnilo
u e34 ten motorek neni standartni vybava(od urciteho roku ano a je primarne urcen k vytapeni auta zbytkovym teplem pri stojicim motoru) a i bez nej to MUSI topit dobre.. Vodu v okruhu honi cerpadlo na motoru a tam bych zacal...(jak to ma e39 bohuzel netusim)