Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zaujimave - skor sa to tyka E39 - obotrebovanost

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
honoris

#1 Příspěvek od honoris »

Zdravim tu vsetkych :D

Chcem sa spytat, na jednej E39ine je multifunkcny volant, na jeho lavej strane su tlacidla + a - (malo by ist o ovladace hlasitosti). Ide o to, ze tieto dve tlacidla su naozaj dost opotrebovane, rozskrabane az do bielej farby, vid foto. Celkovo aj volant je znacne vysuchany.

[img=http://img291.imageshack.us/img291/3184/e39ub3.jpg]

Obrázek

Vedel by tu niekto povedat kto ma E39, resp. takyto multifunkcny volant kolko moze mat taketo auto najazdenych KM? Resp. videl tu uz niekto aby bol volant takto opotrebovany?

Velka vdaka za odpovede a rady. :)
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od wEnC »

Já mám tlačítka hlasitosti úplně OK a kolik to má ve skutečnosti najeto těžko říct, tacháč 180t a ve skutečnosti asi + dalších 200.
Kilometry se nedají odhadnout podle jednoho tlačítka. Takhle by to muselo mít najeto přes půl milionu :)
Buď v klidu pravděpodobně v tom jezdila nějaká kráva s dlouhýma nehtama co si ráda hrála s rádiem :D
Hlavní je celkovej stav vozu to si prověř.
dandy

#3 Příspěvek od dandy »

Ja mám rovnaký volant/ inak 530D r.2002 cca 202 000km overné aj v BMW/ a tlačítka sú bez nejakého viditeľného opotrebenia, ale tiež si myslí, že len podľa tých tlačidiel ťažko povedať koľko má to auto najazdené ale určite je dobre, že si si to všimol aspoň budeš opatrnejší a preklepneš si to auto dôkladnejšie.Aj ja keď som kupoval/jan.08/,tak som bol najprv na prehliadke v BMW, kde mi auto prezreli a povedali čo bude treba meniť a tiež porovnali stav km s tachom a bolo to ok.Než som kúpil auto podľa svojej predstavy pochodil som pol Slovenska.Tiež si pamätám u jedného BMW, ktoré sa mi celkom pozdávalo, že ma dosť ošúchaný volant a zodraté tesnenie okolo šoférových dverí, čo ma dosť odradilo, pritom na tacháči bolo nejakých 165000km.
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dzonnek »

pokud to auto má najeto kolem 130 kkm tak je určitě stočené-) Ale je fakt že moc záleží jaký je to rok ale když to vezmu logicky tyhle auta si nekupuje většinou duchodce aby mu stálo v garáži. Ale doporučuji vše kompletně prolézt na vše se zeptat a vše prozkoumat. Vše porvěřit ověřit.
PavelP

#5 Příspěvek od PavelP »

Já mám natočeno 340000 tis.km , auto jsem kupoval před rokem v D , a tlačítka jsou skoro jako nové,Jak píše venc,drápy nějaký krávy.A když jsem byl pro auto,tak jsem samozřejmě měl na trase několik aut, a když mě přinesl prodávající klíče od auta ,které bylo první na trase,tak klíč od auta s dálkovým byl tak rozmrdaný od drápů,že byl vidět tišťák.Tak si to přeber.
PP
Leba
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Leba »

Většinou se hodnotí auto podle stavu karoserie, motoru atd...
Jinak si můžeš udělat ještě malý obrázek podle stavu tachometru a opotřebení pedálů, řadičky, sedačky a volantu.
Pokud stav volantu přibližně odpovídá opotřebení pedálů, šajtry či sedačky tak toho má asi hodně najeto :)
Párkrát jsem vyděl auto které mělo najeto okolo 70000km, majitel uváděl že je skoro nové. Při první prohlídce jsem si všiml jak má opotřebované pedály ( skoro hladké ) a po dalším prohledání kastli to byla jasná přetočená popelnice :roll:

Lidi toho udělají hodně aby na tom vydělali 8)
predator77

#7 Příspěvek od predator77 »

v norimbergu som videl presne tak opotrebovane auto ako opisujes a malo "original" 540 000km, nie je zriedkavost vidiet take auta, uz som videl min 30-40kusov 525tds a mozem povedat ze auta z original cca 200 000km su pomerne zachovale a maju len male znamky opotrebenia napr. roztrhnuta sedacka jazdca to som vydel casto aj na dost zachovalych kusoch.Tlacitka na volante, otvarana okien,klime, radii a pod sa postupne osuchavaju na autach cez 300-400tis km podla toho co som mal moznost vidiet.Ale na druhej strane kazdy pouziva auto inac tak je to do urcitej miery individualne.A este jedna rada hlavne nikto nekupujte ojazdeniny z talianska alebo z tal.papiermy su naozaj v hroznom stave. :wink:
airbone

#8 Příspěvek od airbone »

ja mam 10/2002, pravych 155tis km a volant s tlacitkami vyzera uplne ako novy. Ale este treba podotknut jednu vec, videl som aj 200tkm auta, co uz mali osuchany volant, sranda bola v tom, ze natom niekto jazdil len po meste, teda je rozdiel 200tkm dialnica, alebo mesto, kde s volantom neustale tocis hore-dole.... Ale ten volant na obrazku aspon tak na prvy pohlad vyzera na takych dobrych 300-400tkm.... Kolko ma auto na budiku???
mao

#9 Příspěvek od mao »

dozvedel som sa kadejake vecicky :D
napr. ze to osucahnie volantu atd byva dost casto PRSTENOM. a tym ako sa "hra" s tym volantom, drzi ho atd. uvidime :D
bas2

#10 Příspěvek od bas2 »

no a zavisi to i od toho ako komu sa potia ruky, pot je dost agresivny a casom spravi svoje...
dzonnek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od dzonnek »

přesně jak říká airbone když má auto najeto cca 150tis musí být vše stále skoro jako nové. Vidím to na autě otce co má najeto skoro 200000km a vše je pořád skoro jako když to bylop nové. Známky opotřebení jsou tak při 300-400km již celkem zřetelné což je tedy u nás většina bazarnických ojetin sice s "poctivými" 130 tisíci ale voňavka :mad:
Odpovědět