Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dovoz
-
DC,M3maniac,ale zvládneš to i sám,popřípadě jen s někým kdo umí Německy.Já to měl taky tak a v poho.Prostuduj tohle http://auto.idnes.cz/jak-si-dovezt-ojetinu-z-nemecka-dml-/auto_ojetiny.asp?c=A080122_182156_auto_ojetiny_fdv jinak na netu je těch informací poměrně dost 

dafa píše:mám ho v Harsewinkelu
Ahoj vozím auta 4 roky neni problém pro to zaject ale neni to zrovna nejblíž za odtah na platáku bych chtěl nevím kde bydlíš tak do Mostu je to z Harsewinkelu 517km to je kolem 10tis kč nebo se ti vyplatí udělat v německu převozní čísla cena 100eur.když budeš mít zájem dej vědět.
tel 608783060
Vážení, jakožto občan SRN Vás musím upozornit:
se žlutýma značkama se nesmí přes hranice a to i přesto, že to všichni dělají. Pokud by se něco stalo, tak zaplatíte více, než stálo vaše auto, nehledě na skutečnost, že na žluté značky je taky třeba Deckungkarte od pojišťovny a tu bez trvalého bydliště v SRN nedostanete. Pro tyto případy jsou červené značky - tzv. vývozní - na tuto dostanete třeba u ADAC pojištění na 14 dní za 80€, značky vás budou stát ca 40€ plus poplatky na Zulassungstelle.
Tohle je jediná legální a jistá cesta po vlastní ose. Nerad bych, aby mi to nějaký ocas se žlutýma značkama napálil někde v ČR do auta . . bych ho musel zabít, jelikož to vlastně nemá pojištěné. Můžete si to pojistit i v ČR na číslo karoserie a převézt na českých převozkách.
Ve vlastním zájmu si na to dávejte bacha, stokrát to vyjde a potom je průser. Samozřejmě to nikomu nepřeju.
se žlutýma značkama se nesmí přes hranice a to i přesto, že to všichni dělají. Pokud by se něco stalo, tak zaplatíte více, než stálo vaše auto, nehledě na skutečnost, že na žluté značky je taky třeba Deckungkarte od pojišťovny a tu bez trvalého bydliště v SRN nedostanete. Pro tyto případy jsou červené značky - tzv. vývozní - na tuto dostanete třeba u ADAC pojištění na 14 dní za 80€, značky vás budou stát ca 40€ plus poplatky na Zulassungstelle.
Tohle je jediná legální a jistá cesta po vlastní ose. Nerad bych, aby mi to nějaký ocas se žlutýma značkama napálil někde v ČR do auta . . bych ho musel zabít, jelikož to vlastně nemá pojištěné. Můžete si to pojistit i v ČR na číslo karoserie a převézt na českých převozkách.
Ve vlastním zájmu si na to dávejte bacha, stokrát to vyjde a potom je průser. Samozřejmě to nikomu nepřeju.
-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Kurzzeitkennzeichen (žlutý pruh vpravo) slouží pouze na převoz vozidla po Německu na STK nebo na sraz, pokud vozidlo není registrováno, nemá nebo nesplňuje STK. Platnost je 5 dní.
Ausfuhrkennzeichen (červený pruh vpravo) slouží na vývoz vozidla do zahraničí. Vozidlo musí mít platnou TK (emise ne). Platnost je dána pojišťovnou, jedna nejméně 10 dní, jiná zase 15.
Po dobu platnosti se s vozidlem můžete libovolně pohybovat na silnicích, máte v SRN platné povinné ručení.
Ausfuhrkennzeichen (červený pruh vpravo) slouží na vývoz vozidla do zahraničí. Vozidlo musí mít platnou TK (emise ne). Platnost je dána pojišťovnou, jedna nejméně 10 dní, jiná zase 15.
Po dobu platnosti se s vozidlem můžete libovolně pohybovat na silnicích, máte v SRN platné povinné ručení.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jawak píše:Kurzzeitkennzeichen (žlutý pruh vpravo) slouží pouze na převoz vozidla po Německu na STK nebo na sraz, pokud vozidlo není registrováno, nemá nebo nesplňuje STK. Platnost je 5 dní.
Taky jsem si myslel, že je to takhle,ale minulej týden sem vezl auto z Berlína a na místnim "magistrátu

-
Priblizne od zaciatku roku sa vystavuje za poplatok aj zelena karta k zltym znackama to uplne legalne.(Lebo je to jedina moznost ako vyviezt auto bez TÜV po vlasnej ose,cervene bez TÜV a ASU nedostanete)Dokonca cez cechy pri cestnej kontrole boli akceptovane tak isto aj na slovensku.Dost casto odskusane takze malo by to byt v poriadku.
Jasně,žlutý značky jsou úplně v poho a kdo říká že jsou jen po Německu neví o čem mluví.Uvědomte si že už jsme v EU. Hlavní je že má auto TUV. Je to sice lítání sem tam to vyřizování značek ale jasně je tam všechno napsaný a uředníci ví co dělají,nenechali by přece jet auto do Čech se žlutejma značkama kdyby se to nesmělo.Vozí se tak denně stovky aut.Všiměte si kdo víte o čem je řeč že červený značky používaj už jen Rusáci a teď si nejsem jistej jestli Bulhaři to nemaj nějak omezený protože vstoupili do EU teprve vloni.
-
Já třeba nejsem ani Bulhar ani Rusák a auto jsem si přivez na červenejch značkách a to už jen pro to,že žlutý platí tuším 5dní a za tak krátkou dobu by se mi nepodařilo dostat auto na cz značky,tudíž bych mezi tím nemohl jezdit
a to by se mi nelíbilo.
Takhle jsem měl za 150ojro zaplacený na měsíc pov.ruč. a mohl jsem vesele lítat.Ale samozřejmě každýho věc jak si to zařídí.

Takhle jsem měl za 150ojro zaplacený na měsíc pov.ruč. a mohl jsem vesele lítat.Ale samozřejmě každýho věc jak si to zařídí.
radims píše:Můžete si to pojistit i v ČR na číslo karoserie a převézt na českých převozkách.
tohle není pravda, jezdil jsem si takhle vesele nez me chytil Simir (autobahnpolicei) a stravil jsem nadherne 4hod na stanici, mohl jsem vykladat co jsem chtel, proste CZ prevozka v DE neplati, konce pribehu... flastr 6tis za jizdu bez platnych RZ a tim padem i povinneho ruceni (prestoze mam ofiko vyjadreni od pojistovny, ze by v pripade nehody plnila- mel jsem samo zelenou kartu k tem prevozkam)
“Ability is what you're capable of doing.”
Hanz píše:radims píše:Můžete si to pojistit i v ČR na číslo karoserie a převézt na českých převozkách.
tohle není pravda, jezdil jsem si takhle vesele nez me chytil Simir (autobahnpolicei) a stravil jsem nadherne 4hod na stanici, mohl jsem vykladat co jsem chtel, proste CZ prevozka v DE neplati, konce pribehu... flastr 6tis za jizdu bez platnych RZ a tim padem i povinneho ruceni (prestoze mam ofiko vyjadreni od pojistovny, ze by v pripade nehody plnila- mel jsem samo zelenou kartu k tem prevozkam)
Jaktoze CZ prevozka neplati ale DE v CZ ano ? Zajimave

radims píše:pokud si tu někdo myslí, že po 18 letech v německu neznám jejich zákony a že si tu vymýšlím, tak bohužel - nemohu dál pomoci. Myslel jsem to dobře, aby se nikomu nic nestalo. Nejspíše jsou všichni dovozci aut, kteří se mají problém v německu i domluvit chytřejší...ostatním se omlouvám.
Proč se ročiluješ,prostě je to tak.
mari píše:radims píše:pokud si tu někdo myslí, že po 18 letech v německu neznám jejich zákony a že si tu vymýšlím, tak bohužel - nemohu dál pomoci. Myslel jsem to dobře, aby se nikomu nic nestalo. Nejspíše jsou všichni dovozci aut, kteří se mají problém v německu i domluvit chytřejší...ostatním se omlouvám.
Proč se ročiluješ,prostě je to tak.
Já se nerozčiluju, za to mi nestojíš - - ty se poučíš až tě někdo se žlutýma značkama lapne. Mimo jiné - úředníci v německu v 80% neví co dělají. Klidně tě nechají jet se žlutýma do ČR - jejich problém to není.
-
Zlte EU Kurzzeitkennzeichen 5 Tage, existuju par mesiacov, v de som uz par rokov a mozem potvrdit ze pred rokom 2008 zlte platili len v ramci DE.
kukni napr tento link:
http://www.nondos.com/preise_doppelkart ... en_EU.html
kukni napr tento link:
http://www.nondos.com/preise_doppelkart ... en_EU.html