Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
netoci - surne E39
mam problem... jedna sa o 525 tds, rocnik 96 (E39). Auto normalne islo az do vcera... jednoducho sa odstavilo na dvor a odvtedy sa neda nastartovat... niezeby nechytalo, ani netoci starter... baterka bola preventivne nabita a vsetky poistky su OK... na pristrojovke (s malym BC) sa rozsvietila cervena kontrolka (vykricnik v kruzku) v pravej dolnej casti... v navode som sa docital ze ide o hladinu brzdovej kvapaliny, tej je dost... a aj tak si myslim ze pre kvapalinu by mal natocit... nema s tym niekto skusenosti?? mohol tak z nicoho nic odist starter alebo na co sa sustredit?? do servisu sa mi ho tahat na lane velmi nechce...
Co třeba ostatní kontrolky jako je dobíjení,mazání atd. ? To ti svítí ? Jinak kontrolka ( ! ) je opravdu na hladinu brzdovky,ale po nastartování zhasne.To není závada,spíše jsi si toho dříve nevšimnul.Viděl bych to na problém se starterem možná uhlíky, relátko,nebo spínací skříňka.Lze celkem rozumě dohledat proč to netočí.Jestli je to starterem,tak by to mělo jít roztáhnout.Napiš více... Takhle se těžko radí 

ostatne kontrolky svietia normalne... ked sa auto nastartovalo, tak zhasli, vsetko ako ma byt... mne skor nepasuje to, ze vsetko fungovalo normalne... auto sa pouziva denne a ziadne priznaky toho ze by malo nieco vypovedat neboli... len zrazu ani tuk, kluc sa normalne da pretocit na startovanie len to nic nespravi... relatko v kufri pri baterke cvakne ako keby malo snahu nieco spravit, ale nic... do elektriky sa velmi nerozumiem, moze starter odist z nicoho nic?? resp. ako to mam zmerat, zistit??
Našel bych starter..budou tam pravděpodobně minimalně dva dráty:
1) Tlustý,široký s tvrdým " + " Pozor stále pod napětím na kotvě (váleček)
2) Tenčí na kterém by jsi se měl žárovkovou zkoušečkou doměřit " + " ,když ti nekdo podrží klíček ve startovací poloze - doporučuji odpojit od starteru.
3) Ještě by mohla být špatná kostra vedená zemnícím tlustým kabelem bud na přírubu převodovky nebo starteru.
Jestli tam ty napětí domeříš je na 100% problém ve starteru,ale jestli si na to netroufáš.Dohodni si servis.Auto roztahni na laně a dojed si tam
1) Tlustý,široký s tvrdým " + " Pozor stále pod napětím na kotvě (váleček)
2) Tenčí na kterém by jsi se měl žárovkovou zkoušečkou doměřit " + " ,když ti nekdo podrží klíček ve startovací poloze - doporučuji odpojit od starteru.
3) Ještě by mohla být špatná kostra vedená zemnícím tlustým kabelem bud na přírubu převodovky nebo starteru.
Jestli tam ty napětí domeříš je na 100% problém ve starteru,ale jestli si na to netroufáš.Dohodni si servis.Auto roztahni na laně a dojed si tam

takze, volal som znamemu a este jednemu co sa tomu venuje a meral som...
to Elektro:
1) siroky ma napetie, stale je pod prudom
2) dorval som pomocnika ktory mi pretocil klucom a na jednom tenkom sa mi skusacka rozsvietila (z toho usudzujem ze spinacia je OK), a este aj na spodnom hrubom (asi je to ten uzemnovaci) zasvietila skusacka ked sa pretocilo s klucom
3) kostra je dobra...
celkovo si mal pravdu... starter je KO... zajtra ho nesiem do opravy... vybrat ho nebude problem, ako som hovoril, skor nerozumiem roznym relatkam a takym blbostiam (elektrike)...
to benny24:
kontrolky mi svietia, len ked som nastartoval tak pozhasinali, co aj maju spravit...
dakujem za pomoc a rady... aj tak nerozumiem tomu ze to odislo z nicoho nic... ziadne priznaky, tocil normalne, aj ked mi bolo povedane ze zvyknu tocit pomalsie ked odchadzaju (co moze byt pravda)...
to Elektro:
2) dorval som pomocnika ktory mi pretocil klucom a na jednom tenkom sa mi skusacka rozsvietila (z toho usudzujem ze spinacia je OK), a este aj na spodnom hrubom (asi je to ten uzemnovaci) zasvietila skusacka ked sa pretocilo s klucom
3) kostra je dobra...
celkovo si mal pravdu... starter je KO... zajtra ho nesiem do opravy... vybrat ho nebude problem, ako som hovoril, skor nerozumiem roznym relatkam a takym blbostiam (elektrike)...
to benny24:
kontrolky mi svietia, len ked som nastartoval tak pozhasinali, co aj maju spravit...
dakujem za pomoc a rady... aj tak nerozumiem tomu ze to odislo z nicoho nic... ziadne priznaky, tocil normalne, aj ked mi bolo povedane ze zvyknu tocit pomalsie ked odchadzaju (co moze byt pravda)...
voloda píše:takze, volal som znamemu a este jednemu co sa tomu venuje a meral som...
to Elektro:
3) kostra je dobra...
to benny24:
Tak sláva ..docela bych to typoval na uhlík,nebo přidřenou hřídel.
Každopádně sem kdyžtak vlož info co to bylo a za kolik.

-
vytáhnul jsem jedno starší téma a rád bych poprosil o potvrzení toho co si myslím...
jednou za čas při startování, kdy otočím klíček do startovací polohy neudělá auto nic..prostě ticho.. ani nevyleze pastorek, ani to neťukne..prostě nic..poprvé co se mi to stalo, jsem bouchnul do převodovky (ke startéru se z vrchu nedostanu) a motor naskočil..
dneska ráno ani po bouchnutí nic...auto jsem rozjel na dvojku a chytlo, pak jsem to zhasnul a zkusil nastartovat a v klidu, jen se po startu ozval zvuk, který vyzněl jako by se pastorek na hřídelce nestihl rychle vrátit a chvilku se protočil s motorem...
mám pocit že se to přidírá, takže je asi vhodné ten startér zrepasovat co??..
kontrolky svítí, baterie je v pohodě..tudíž je problém asi jen čistě v tom startéru :.. ????
díky za názory
jednou za čas při startování, kdy otočím klíček do startovací polohy neudělá auto nic..prostě ticho.. ani nevyleze pastorek, ani to neťukne..prostě nic..poprvé co se mi to stalo, jsem bouchnul do převodovky (ke startéru se z vrchu nedostanu) a motor naskočil..
dneska ráno ani po bouchnutí nic...auto jsem rozjel na dvojku a chytlo, pak jsem to zhasnul a zkusil nastartovat a v klidu, jen se po startu ozval zvuk, který vyzněl jako by se pastorek na hřídelce nestihl rychle vrátit a chvilku se protočil s motorem...
kontrolky svítí, baterie je v pohodě..tudíž je problém asi jen čistě v tom startéru :.. ????
díky za názory
chrompacket píše:vytáhnul jsem jedno starší téma a rád bych poprosil o potvrzení toho co si myslím...
díky za názory
Viděl bych to na uhlík..Víš čím to bylo ?
Zdravim, čeká mě též na me E39 vyndávání startéru a náslený repas, objevil se občas stejný problem, po otočení klíčku do polohy start ...nic, když poklepu na startér tak chytnul, když jsem to ale dnes provedl naposled tak od starteru odskočila pěkna jiskra a už sem nenastartoval, proto bych chtěl poprosti o nějakou tu radu a postřeh při vyndávání startéru, jestli lepši zezhora či zespoda atd...., diky
BTW: případné kdyby bylo nejhuž a starteruž neměl šanci nemate někdo nejaky po ruce
BTW: případné kdyby bylo nejhuž a starteruž neměl šanci nemate někdo nejaky po ruce